Strana 44 od 123 PrvaPrva ... 344041424344454647485494 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 431 do 440 od ukupno 1229
Like Tree2352Likes

tema: Koje satove nose poznati?

  1. #431
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Pipin & Audrey Ferreras(8)

    "I put a spell on you"




    U knjizi „Poslednji pokusaj"-"The Last Attempt", Bivsi prijatelj, saradnik i biznis partner Carlos Serra kaze: Pipin je bio odani vernik voodoo religije (santeria*) dok je ziveo na Kubi.




    Pippin with Audrey Mestre -
    a relationship more powerful than fiction




    Na svoj rodjendan(38) 2000god.Pipin je postavio novi svetski rekord do dubine koja lomi kosti. 162m. (532 feet) Maja 13 Audrey je oborila zenski rekord , dospevci do 125m. (410 feet). To je bio 5-ti najdublji zaron i za muskarce i za zene. Godinu dana kasnije oborila je ponovo sopstveni rekord. Free diving svetski rekord u 'No limits' kategoriji - 130 metara (427 feet).




    Ft. Lauderdale, Florida 18 May, 2001. Audrey & Pipin postavili su svetski rekord u tandemu,
    the mixed tandem free dive no limits category, 103m.( 337.92 feet).Vreme 2 min. i 10 sek.





    Audrey & prijatelj




    Dolphins are the second most intelligent species on Earth... Diving with dolphins has been described by many as one of the most memorable moments of their lives, whether it be swimmers and surfers who are lucky enough to share a wave with these majestic creatures or the scuba divers who have set out with the primary goal of experiencing these playful mammals.






    Imajuci vec reputaciju agresivnog, bezkompromisnog konkurenta prema svima ostalima, postavlja se pitanje nije li prebrzo doveo Audrey do velikih dubina. Pipin je pored ostalog bio i poznat po tome da prihvata veliki rizik. Da li se moze reci i uziva u njima, ili je to uzbudjenje opasnosti nakon svega varanje-izazivanje smrti.




    Seiko je u saradnji sa Audrey uradio jednu seriju satova, posvecenoj njenom svetskom uspehu.
    Napravljeno i nazavano po njenoj zelji : "Jewelfish- "Dragulj riba"





    To su ove male dragulj ribice iz Afrike, gde se sade paprike.





    Seiko- SBCT007 Jewelfish Solar Ti diver Limited edition 1000 pieces and named Audrey.100m, 40mm case, resin bezel.
    Jedino je ovaj model iz te serije LE
















    Zadrzi se malo na ovim retkim dragulj ribicama , dok neko ne ugasi svetlo.


    *Santeria je sistem verovanja koji objedinjuje religiju „Joruba“(kada je iz zapadne Afrike dovodjeno roblje za prisilan rad na plantazama secera na karibskim ostrvima). Ti obicaji su odrzani medju africkim potomcima , ukljucujuci i voodoo. Koji je nosio u sebi razlicite verske obicaje, ukljucujuci i trans za komunikaciju sa svojim precima i bozanstvima, zrtvovanje zivotinja i sveto bubnjanje.

    Na Kubi je ovaj obicaj evoluirao u nesto sto se naziva „Santeria’.
    Ni komunizam to nije mogao da iskoreni.



    Joe Cocker - I Put A Spell On You - YouTube

    Screamin Jay Hawkins - I Put A Spell On You - YouTube

    Pozz
    Poslednja ispravka: SHIBUMI (16.5.2012. u 21:20)
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  2. #432
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Pipin and Audrey Ferreras (9)


    "En el abismo azul"




    Oktobra 4, 2002 , ronilacki tim pod vodjstvom njenog muza (Pipina), vezba zarone u Bayahibe Beach - Dominikanska Republika.




    Audrey (SBCT007) & Pipin (SBDW015)


    Dok je Pipin ovo radio vecinu svog zivota, Audrey se ronjenjem na dah bavila samo cetiri godine. Ali ona je fenomen koji je treniran od strane drugog fenomena. Zajedno su cinili nepobediv tim. Ubrzo je merila sebe prema Pipinovim standardima. Sto se to u pocetku kao neka sala, pretvorilo u ozbiljan cilj. Audrey ce pokusati da dostigne Pipinov licni (svetski) rekord od 162m. Pipin je verovao da uz takav progresivan trening, dubine su im na dohvat ruke. Nisu ni hteli da gledaju koliko, jednostavno su znali da ce biti vise od 162m.


    Cilj je 166 metara (545 feet). dubina jos nevidjena ijednom roniocu na dah (ni musko ni zensko nikad pre).




    Nakon vise uspesnih dubokih zarona i samo 5 dana kasnije, Audrey izranja posle jos jednog trening zarona od 170m. to je bilo Oktobra 9, 2002. u tom trenitku je to nezvanican rekord.

    Tri dana kasnije, sprema se da pokusa zvanican zaron od 171m.





    Audrey je jaka, pametna i fokusirana. Uradila je sve sto je zelela vodjena svojom zeljom i licnim ambicijama. Imala je onaj urodjeni takmicarski “chip” u svome mozgu, kao sto to mnogi najveci i najbolji sportisti imaju. Nije bila pod prinudom kada je odlucila da obori jos jedan rekord, 171m. Dubinu koju jos niko dostigao nije. Odvazna i odlucna u postizanju svog cilja.





    Taj rizik i mnogi drugi su vredni toga, kazu ronioci, zbog nagrade: Iskustvo od stanja mirovanja do euforicnog je hipnoticko, cak i magicno.







    Sa 15 je vec bila jedan od najtalentovanijih mladih ronilaca sportskog kluba.
    Vec tada je zapisala u svoj dnevnik: "Svaku noc sanjam o tome da postanem morska sirena".





    Na odredjenoj poziciji za zaron, 12 ronilaca sa scuba opremom, ukljucujuci i Pipina je rasporedjeno duzinom kabla. Od povrsine do 90m. dubine. Izmedju 90 i 171m. nije bilo ronilaca. Izuzev ronioca Pascal Bernabe-a, koji je bio na samom dnu(171 m.).



    Tog jutra je crvena maramica bila vezana oko rucnog zgloba Audrey.
    Da li je to nesto znacilo,
    mozda pruza novi uvid u znacenju i povezanosti ka drugim znacima i signalima santrie.




    Audrey je u blazenom meditativnom stanju koje treba da uspori rad srca i njen puls.
    Obucena u njen karakteristican zastitni znak, zuto-crno ronilacko odelo, ronilacki kompjuter je na ruci i jedan zakacen na clanku noge, za merenje dubine, trajanja i brzine ronjenja, spremna je.
    U vodi Audrey je montirala-zauzela poziciju na “sankama”, jedan finalni duboki udah, da ispuni telo kiseonikom. Zatim je sa poslednim “gutanjem” vazduha dala brzi znak pokretom glave “sanke” su otkacene. Kompjuter zakacen za “sanke’ je merio zaron sekundu po sekundu, u pocetku 150cm. u sekundi, povecavajuci brzinu do samog kraja.



    Za jedan minut i cetrdeset sekundi njen zaron je bio potpun. Iskusan sigurnosni ronilac na dnu zarona Pascal Bernabe udario je u svoj scuba tank, u znak zadovoljstva i priznanja njenog novog svetskog rekorda. Na dnu Audrey nije pokazivala znake uznemirenosti.



    Jednom kada je dostigla dno, Audrey je podigla ruku da napuni balon, koji je trebao da je vrati na povrsinu….Bernabe je brzo doplivao do nje i bezuspesno pokusao da iz svog tanka napuni balon. Izron je bio veoma spor, ko zna kroz kakvu je paniku tada prolazila, a tako nesto sigurno povecava impuls za disanjem. Audrey gubi svest i polako tone, Barnabe je prihvaca i krece prema povrsini. Pipin je gore spreman i u ronilackom odelu, Barnabe ne moze da izronjava brze da ne bi ugrozio svoj vlastiti zivot. Ostalo je nejasno zasto drugi ronilasc nije na dubini od 90m. da susretne Bernabe-a. Pipin brzo roni, posle osam minuta i trideset osam sekundi, Pipin izronjava sa bezivotnim telom svoje zene.





    Nesto je krenulo naopako pri njenom usponu, ronjejne koje je trebalo da traje 3 minuta, produzilo se na 4, zatim 5…Posle osam minuta, Pipn Ferreras je izrono iz vode.....Audrey je imala samo 28 godina.

    Neko je zaboravio da napuni tank!

    Audrey Ferreras je nastradala zbog neispravnosti tanka za naduvavanje “balona”, koji je trebao da je posle zarona iznese na povrsinu. Pri izronu, na nekih 120m. je ostala bez svesti, a sigurnosni ronioci nisu bili na svom mestu i pomognu joj pri izronu( jedan je izronio ranije pre Audrey). Njene sanse bi bile vece da je pravi obucen doktor za takvu vrstu pruzanja pomoci bio tu , a ne dentist. I na kraju, trebalo je vise tegova da bi sam zaron bio brzi. “saonice” su se spustale sporo i nekoliko puta zaglavljivale.

    Vreme-nemirno more im nije islo na ruku, reklo bi se splet nesrecnih okolnosti.




    Na jednom od ranijih zarona, Audrey se drzi jednom rukom za ventil, takozvanog "pony tanka", koji je kobnog dana bio neispravan-prazan.



    Tragican gubitak i naknadna polemika, krivica, optuzbe… uzele su svoj danak.


    2004 godina, Pipin je 41 god. star, zeli jos jedan zaron u spomen svoje supruge Audrey. Taj jedan duboki zaron i povlacenje. Zeli taj isti osecaj dubine kao sto je i ona osetila. Usledio je uspesan zaron na 170 m. Njihova romansa, njegove zestoke ambicije, njeno stradanje…. Nagovestavaju dramu koja se pamti, u kojoj sam okean preuzima glavnu ulogu.


    “ Pipin voli more, Audrey voli Pipina, more uzima Audrey”.





    "Pipin loves the sea, Audrey loves Pipin, the sea takes Audrey"






    Po njenoj zelji, pepeo je rasut po moru ispred Majamija, Audrey je rekord priznat, 2002 god. posthumno je dobila mesto u kuci slavnih zenskih ronioca, a 2004. je njen muz objavio knjigu pod imenom Ronjenje: "Prica o ljubavi i opsesiji", u kojoj je ispricao njihovu pricu...

    Filmski reditelj James Cameron je otkupio pravo na Pipinovu knjigu. Film se ocekuje da bude gotov 2012-te god.





    "Pipin and Audrey"



    Pipin Ferreras and his wife Audrey repeatedly challenged the deep blue deadly sea. Finally the sea won.





    R.I.P. morska sireno.
    Poslednja ispravka: SHIBUMI (19.5.2012. u 2:21)
    jole777, edin13, vladas and 5 others like this.
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  3. #433
    Mlađi član
    Član od
    9.5.2012.
    Poruke
    46
    Lajkovi
    70
    Reputacioni uticaj
    12

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Roberto Di Matteo, finale Lige Sampiona & IWC Pilot's Chronograph Top Gun Miramar
    B92 - Sport - Fudbal - Vesti - Di Mateo: Ovo je timski uspeh

  4. #434
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Pevačica sa Barbadosa, Rihhana, je na dodeli British Awards 2010. godine u krupnom planu predstavila svoj Raymond Weil sat.

    Rihanna & Raymond Weil
    - Take a look:

    Koje satove nose poznati?-rihanna-raymond-weil-brit-awards-2010.-god.jpg Koje satove nose poznati?-raymond-weil-during-2010-brit-awards-1.jpg

    Izvor

  5. #435
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Umberto Pelizzari (1)

    Grande maestro dell’apnea




    "The scuba diver dives to look around. The freediver dives to look inside."

    -Umberto Pelizzari


    Poceo je da se bavi plivanjem i bio je veoma uspesan u tome, ali "dah" za ronjenjem prevagnuo.

    Pipin i Umberto su sampioni ali i ljuti rivali, koji su se smenjivali u postavljanju svetskih rekorda u ronjenju na dah. Nastavili su ono sto su pre njih legende kao sto su Jacques Mayol i Enzo Maiorca poceli.



    Enzo Maiorca i Umberto Pelizzari

    Umberto je uvek imao puno postovanja prema velikim "umetnicima" ronjenja na dah. Kao sto je i sam postao jedan od njih.




    Jacques Mayol i Umberto Pelizzari (na drugoj slici vire iz malog belog).



    "Technical knowledge is not enough, one must transcend techniques so that the art becomes an artless art, growing out of the unconscious."

    -Daisetsu Suzuki





    Yoga i meditacija je neizbezna kod svakog(pravog) muskarca, koji nista nesme prepustiti slucaju.




    Milorad Cavic i Umberto Pelizzari (maj-2011)

    Umberto Pelizzari e Milorad Cavic -Nuoto e Apnea per le Olimpiadi 2012



    Delfini su jedini prijatelji u dubinama plavog.

    Ali nije lose imati i sponzora, u Umbertovom pohodu na dubine je to bio i :



    Izradjen za i od Umberto Pelizzari-ja




    1995 Special Edition-Sector Diving Team "APNEA Umberto Pelizzari" (300m) Chronograph Titanium.




    Cool dial with chrono hands(green and yellow), and time hands.
    Tell time by the smaller red hands with green tips.

    Developed for and by Umberto Pelizzari the competitive free diving champion. Measures 43 mm wide (not including the crown) x 48 mm long x 14 mm thick.

















    Coldplay - Clocks (live 2003) - YouTube


    Pozz
    Poslednja ispravka: SHIBUMI (24.5.2012. u 0:23)
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  6. #436
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Umberto Pelizzari (2)

    Grande maestro dell’apnea




    “Nothing gives a fearful man more courage than another's fear.”

    -Umberto Eco



    Biolo kuda, Sector svuda.



    Umberto Pelizari- one of Sector's ambassador, elite adventurers and one of the worlds freediving legends.




    Bicu uvek dobar evo obecavam, samo bih jos zeleo jedan plavi, jedan beli, jedan crni.......


    Sector Dive Team Titanium 1000m - ETA Valjoux 7750
    "Golden eagle abyss"











    Vidim da neko sa portala prodaje ovakvog plavca, ko god da je, procenat bih molio lepo.
    JerBO posle ove reklame ima da bude mucho dinaros.


    Na portalu je vec bilo reci o ovom (zutom i belom izdanju) sata.












    A ovaj je malo crnomanjast.

    Bezel diameter: 41mm
    Case diameter: 42:77mm
    Case to crown 47.44mm
    Thick 19MM
    Weight: 145grams












    Sitting on the dock of the bay - OTIS REDDING - YouTube

    Pozz
    Poslednja ispravka: SHIBUMI (24.5.2012. u 2:56)
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  7. #437
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Glumac Will Smith posmatra Monaco Grand Prix sa novim satom na ruci: TAG Heuer Monaco Caliber 12 Chronograph - ACM Limited Edition.

    Koje satove nose poznati?-will-smith-tag-heuer.jpg Koje satove nose poznati?-tag-heuer-monaco-caliber-12-chronograph-acm-limited-edition.-will-smith.jpg

    Izvor: TAG Heuer

  8. #438
    Stariji član Avatar korisnika banja
    Član od
    1.12.2010.
    Lokacija
    Srbija medju sljivama!!!
    Poruke
    594
    Lajkovi
    706
    Reputacioni uticaj
    17

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    ^ Ima covek ukusa, nema sta!!
    Historia est magistra vitae!

    Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.

  9. #439
    Mlađi član
    Član od
    23.10.2010.
    Poruke
    59
    Lajkovi
    21
    Reputacioni uticaj
    14

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    SHIBUMI gde me nadje, svaka cast za odlicne fotke. ) To je model sector-a koji vec duugo vremena bezuspesno pokusavam da pronadjem, barem neki primerak da je u odlicnom stanju
    milan zmaj likes this.

  10. #440
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Novak Đokovic i Audemars Piguet

    Pogledajte i poslušajte Noletove reči o igri i borbi za pobedu.

    Kraća verzija:



    Duža verzija:



    Pozz!

Slične teme

  1. Koje automobile voze ljubitelji satova ?
    By Vladan Stevanovic in forum Kafić
    Odgovora: 1072
    Poslednja poruka: 16.4.2024., 9:38
  2. Koje još predmete obožavaju ljubitelji satova ?
    By Vladan Stevanovic in forum Kafić
    Odgovora: 207
    Poslednja poruka: 29.10.2015., 16:25
  3. Koje komplikacije treba da poseduje sat?
    By tolarbo in forum Opšti forum
    Odgovora: 41
    Poslednja poruka: 12.12.2012., 13:01
  4. Koje mehanizme koriste Esprit i Police satovi
    By bugarin in forum Opšti forum
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 13.3.2009., 16:26
  5. Kakve satove nose pojedini sportisti u Srbiji?
    By Shmizla in forum Vesti, objave
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 25.2.2009., 20:14

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •