Strana 42 od 123 PrvaPrva ... 323839404142434445465292 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 411 do 420 od ukupno 1229
Like Tree2352Likes

tema: Koje satove nose poznati?

  1. #411
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Pronađi raziku!

    Fotografija Patrijarha Ruske Pravoslavne Crkve, koji na ruci nosi model Breguet sata, u razgovoru sa ruskim Ministrom Pravde Alexander Kolarov-om.
    Iz nekog razlog je odlučeno da nije dobro za Patrijarha da se na fotografiji vidi sat na ruci, te je stoga odrađena mala izmena u Photoshopu. Ali je zaboravljena da se odradi i izmena na lakiranom stolu, na kome se vidi odraz sata.

    Koje satove nose poznati?-patriarch-russian-orthodox-church-no-photoshop.jpg Koje satove nose poznati?-patriarch-russian-orthodox-church-photoshop.jpg

    Izvor: LUXOS Magazine, the online guide to global luxury

  2. #412
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Homo Delphinus - Jacques Mayol (5)

    "Le Grand Bleu"



    Jacques Mayol-ov zivot i prijateljstvo ali i rivalstvo sa Enzo Maiorca-om je bio inspiracija za francuskog reditelja Luc Besson-a i za njegov jedinstven film: “Le Grand Bleu” (The Big Blue), polu-biografski film sa glumcima Jean Reno-om(Enzo) i Jean-Marc Barr-om (Mayol). Realizovan 1988 godine, istog momenta je postao kultni film svih ronioca na dah.


    "From the moment we try to analyze or explain something,
    we lose the essence of the thing.
    And life itself is beyond any definition,
    you just have to experience it and live it. "
    - Jacques Mayol



    Reditelj , producent, pisac scenarija..Luc Besson & Jacques Mayol

    Luc Besson je rodjen u Parizu 1959 god. roditelji su mu bili Club Med. scuba diving instruktori, u detinjstvu je ziveo u Italiji, Grckoj i u nekadasnjoj (nasoj, vasoj, njihovoj) Jugoslaviji (ostrvo cveca kod Tivta je nekada bio nudisticki raj napravljen- zakupljen od strane Club Med. ).
    Kada je imao 10 godina prvi put je video delfina, skocio je u vodu da zapliva sa njim. …..Otprilke su tada i njegovi roditelji otisli svako svojim putem za novim zivotom i novom porodicom, a on je kako sam kaze, ostao samo los suvenir necega sto nije uspelo, kada bih nestao sve bi bilo savrseno. Bes da postoji dolazi odatle, moram da uradim nesto, jer u drugom slucaju cu umreti.

    U filmu reditelj otvoreno otkriva svoj san u Mediteranu i svoje divljenje prema Jacques Mayol-u, koji je bio I ostao heroj njegovog odrastanja. Sve ostalo je receno u filmu “Le Grand Bleu”.

    Kao i u impozantnoj listi njegovih drugih filmskih ostvarenja: La femme Nikita,
    Léon the Professional,The Transporter trilogy, Fifth Element, Taken 1 and 2, From Paris with love......

    2010-te je snimao svoj film: " Lock Out” u kome igraju Megi Grejs iz serije “Lost”, Piter Stormare iz serije “Bekstvo iz zatvora”, Tom Holander iz “Pirata s Kariba”, kao i sjajni epizodisti Tim Plester, Vinsent Regan, Nik Hardin i drugi.


    Film je većinom sniman u studijima “PFI” u Šimanovcima, ali i na nekoliko lokacija u Beogradu, među kojima je metro stanica kod Vukovog spomenika, na novaku ublokovima....





    1972 Seamaster Chronograph 120m. ST 176.004 - aka Big Blue.











    9362 Omega, Very Fine and Rare “BIG BLUE”! Ref. ST176.0004 Seamaster Chronograph 120m/400ft, Stainless Steel on a Stainless steel Bracelet, Automatic Movement, Date, 24-Hour and Small Seconds Sub Dial at 9 O'clock, Chronograph Minutes indicated by Orange Arrow Hand, Diameter: 44mm, Thickness: 16.5mm, Blue Dial with Luminescent Hands and Indexes, Water Resistant to 400ft, Circa 1970's,



    “I have opened the door, just a little so others can follow and go beyond”.
    -Jacques Mayol

    Dolphins from Le Grand Bleu/The Big Blue - YouTube


    Pozz
    Poslednja ispravka: Vladan Stevanovic (5.5.2012. u 11:34)
    edin13, vladas, Mister No and 5 others like this.
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  3. #413
    Administrator Avatar korisnika Vladan Stevanovic
    Član od
    22.1.2008.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    3.713
    Lajkovi
    4057
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Shibumi, kao i uvek, hvala na odličnoj i veoma interesantnoj priči.
    Takođe hvala što si me podsetio na odličan film koji sam gledao veoma davno...
    Moram da napomenem da je ova Omega "to die for" ....nažalost videh da je poprilično skupa ukoliko se uopšte može pronaći u prodaji.

  4. #414
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Homo Delphinus - Jacques Mayol (6)


    The"citizen of planet ocean"




    Od 1959 godine je boravio na Turks & Caicos Islands–South Caicos, cesto se tu nalazio kada nije putovao po svetu. Tu se dugo, kad god je mogao druzio sa jos jednim delfinom nazvanim Jo-Jo, koji je danas postao –proglasen za nacionalno blago i zastitinik tih ostrva. Usavrsio je komunikaciju sa njemu najdrazim stvorenjima.



    "I have attempted to open new windows onto the mystery of our mother, the sea, and to deepen the spiritual links that unite us to the sea and to dolphins."




    Japan je zbog svog detinjstva smatrao svojim drugim domom, a skrasio se u jednoj vili na ostrvu Elbi, sa pogledom na zaliv. Tu je posle rekorda(1983god.) od 105 m. (346ft), postignutog sa svojih 56 godina povukao iz daljeg takmicenja i dokazivanja u osvajanju dubine plavog.

    Na tom ostrvu je pocelo druzenje i prijateljstvo sa buducim roniocem rekorderom Umberto Pelizzari-jem, koji je Mayol-a smatrao svojim uciteljem.



    Nastavio je skoro svakodnevno da roni na dah na 40 –tak metara dubine i nije bilo neubicajeno da pod vodom ostane dugo kao i nekad.




    Posvetio se pisanju-istrazivanju zaboravljene istorije sveta, svojim predavanjima, analizama spiritualne veze sa morem i bicima u njemu. Uveo je i predstavio snagu Yoge i orjentalne filozofije u dubokom ronjenju koja ga je napravila snaznim i uspesnim, sve sto moze da bude znacajno i pomogne buducim generacijama slobodnih ronioca.



    Freediving
    - Always dive with a body!




    "I'd rather lose myself in passion than lose my passion."
    - Jacques Mayol



    A set of 9 Omega "Jacques Mayol" chronometer wristwatches, each made in a limited edition to commemorate Jacques Mayol's diving achievements.







    Dolphins - sting - yoyo - YouTube


    Pozz
    Poslednja ispravka: SHIBUMI (6.5.2012. u 1:39)
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  5. #415
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Homo Delphinus - Jacques Mayol (7)


    "When Blue turns to Black"







    Jacques Mayol je aktivan u otkrivanju podvodnih tajni koje mozda kriju postojanje drugih civilizacija, nastalih mnogo pre nego sto se to misli-zna.




    Mozda cak i pre 12 000 godina. Atlantida, Mu….

    Na poziv profesora Masaaki Kimure sa Ryukyus univerziteta na Okinavi, uzima ucesce u projektu i debati povodom misteriozne podvodne kamene strukture slicnih oblika piramide. Pronadjene kod Yonaguni ostrva, poslednjem na rastrkanom arhipelagu Okinave, juzno od Japana.




    Covek napravio ili priroda stvorila”.

    Dok se ta teorija ne dokaze, najbolji nacin da procenite je da vidite svojim ocima.
    -Jacques Mayol


    U poslednje vreme je postala jedna od najvaznijih arheoloskih podvodnih lokacija. Dimenzija 120m x 40m, sa sirokim terasama , rampama, puno stepenika 20cm visine, stubova…..Piramida, zamak, hram…Da li se to moze reci da pored piramida u Egiptu i onih u Juznoj Americi stvorenih od Maya, a udaljenih hiljadama kilometara jedno od drugih, sada mozda mozemo pridodati i ovu na dalekom istoku…..

    Yonaguni nalaziste je definitivno zarobilo Mayol-ov interes, Osecam da sam usred necega mnogo veceg nego sto sam ja. Isti takvo jezivo osecanje sam imao pre 20 godina kada sam redovno ronio na preistorijskim nalazista na Bahamima.




    Pravi filozof , Mayol komentarise : Mi nikada ne pokusavamo da razumemo istinitu, pravu prirodu stvari. Stalno i previse to posmatramo spolja, a nedovoljno iznutra. “Vidite, pravo znanje i istina dolazi iznutra”.


    Zapitan sta je najinteresantnija karakteristika na Yonaguni strukturi, profesor Kimura objasnjava da je to ogromna stena nalik ljudskom licu, visine oko 7m.



    To su oci! na tom "licu"i poznatom roniocu Jacques Mayol-u se veoma svidjaju, nazvali smo to “Jacques-ove oci”.

    Uprkos svemu Mayol nailazi na poteskoce da prihvati polako povlacenje i odlazak iz sveta ronjenja. Povremeni razgovori sa prijateljima iz sveta morskih dubina ga ne zadovoljavaju, covek-delfin pocinje da pati.
    “Virus depresije” je mocan neprijatelj, a on je moguce postao zrtva toga, kada je u 74 –toj godini zivota doneo odlucnu odluku da napusti ovaj svet. To se desilo decembra 22, 2001 u snjegovoj vili na ostrvu Elba, Italija.

    On se uvek kretao i bilo ga je svuda u svetu, radio je uvek na puno projekata, ipak je na neki nacin bio nesrecan i izgubio iteres za zivot. Pratio je stalno svoju neprestanu radoznalost, ali se mozda bas zbog toga i iscrpeo previse. Na kraju zavrsio je kao i prica o Martin Eden-u , Jacka London-a. Ova knjiga je bila njegova zivotna biblija, siguran sam da je njegove misli samo razumeo on i mozda delfini.



    Njegovi prijatelji imaju svoju teoriju o Mayol-ovoj sudnjoj odluci. Maurizio Candotti Russo misli da je uprkos skoro zavrsenom filmu “Ocean Men” sa Umberto Pelizzari-jem i nagradi za najbolju objavljenu knjigu , cinjenica da je bio na vrhu popularnosti … Ipak, mogao je da nadje mir samo plivajuci u okeanu zajedno sa svojim prijateljima delfinima. Po mom misljenju on je uvek prihvatao izazov i pomerao granice nepoznatog, i stoga je njegov konacan izazov bio da dozivi i sopstvenu smrt.

    Absurdno, njegov “odlazak” bi mnogima bio mnogo razumljiviji da se to desilo nasred okeana. To je bio covek koji je uvek sve zasnivao na intelektu, verovatno je izgubio mentalnu snagu u koju je tako snazno verovao. Njegov ucenik Pelizzari misli da je Mayol neko vreme patio od osecaja duboke izolacije, naviknut na veliki publicitet, imao oko sebe uvek mnogo ljudi kojima je on trebao, u zadnje vreme je on trazio nekoga, ali ga nije nasao. Slobodni-ronioci na dah imaju poseban nacin da izrazavaju svoje emocije. Jos jedan njegov prijatelj Iskadar Risso kaze: Verovatno Jacques nije mogao da prihvati neumoljiv zakon vremena-starenja, i kada je osetio da njegovo plavo postaje crno, odlucuje da predje u beskonacni ponor.

    Njegova poslednja zelja je ispunjena, pepeo se prosuo u dubinu plavog.



    That floating silhouette will never die in the grand blue. I believe that the man who loved sea and dolphins went forth the deep sea to meet dolphins. The blue world was like heaven.




    Pozz
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  6. #416
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Homo Delphinus - Jacques Mayol (8)

    "Apnea"



    Umberto Pelizzari i Jacques Mayol -ucenik i ucitelj

    Mayol said to me: “If you want to dive with me, give up your human personality, take off your diver watch…

    …You should not have any other goal but this: every time you dive, and every time you reach the bottom of the sea, you must feel stronger and experience more pleasurable sensations than the previous time, in your last dive…


    You must go deep into your feelings and, in order to do that, you cannot be concerned with the meters of depth or the seconds in apnea.








    OMEGA Seamaster *"Apnea"- Jacques Mayol (self-winding Omega calibre 3601)

    *“Apnea” je tehnicki termin za zaustavljanje-prestanak spoljnog disanja-udisaja. Bukvalno znaci dah ili zadrzavanje daha i potice od grcke reci (απνοια).






    Jacques Mayol je sam izabrao boju dial-a, srebrnu ili crnu , kao i boju (crvenu) apnea disk brojaca. Svaki crveno popunjen krug reprezentuje jedan minut kada se popune –ispune svih sedam , ciklus se moze automatski nastaviti do 14 minuta . Neophodno jer sadasnji ronioci na dah mogu ostati i preko 8 minuta pod vodom, pritiskom na poziciji “2” se mehanizam aktivira-ili zaustavlja.



    Caliber: Omega 3601 Self-winding chronograph with Free diving timing display for a 14 minutes dive. Hour, minute hand, central chronograph hand. With rhodium-plated finish with Geneva waves circular graining and gold plated engraving.
    Power reserve: 40 hours.





    "Diving enables you to become at one with the ocean and the planet as a whole. This watch is for someone who wants to experience the mystery of being at one with the sea and yet still to retain a practical awareness of time".

    -Ms Saya Takagi





    "A partir du moment où on essaye d'analyser ou d'expliquer une chose,
    on perd l'essence même de la chose.
    Et la vie elle-même est au-delà de toute définition,
    il suffit simplement de l'éprouver et de la vivre."

    - Jacques Mayol (plongeur en apnée, "l'homme-dauphin")



    "Whether on the surface or at depth, I feel myself melt into the wide-open arms of our 'original' mother, the ocean. Each time I dive into the sea it cradles me and I emerge like a newborn baby."




    “To join the Homo Delphinus team,' says Mayol, 'you have to be a good breath-hold diver, and above all not take yourself too seriously and have a playful mind.”
    But ours was to be a scuba dive.




    "He was just one with the ocean"
    -Michael Friscolanti - National Post, Canada


    http://www.youtube.com/watch?v=cFRHgk6niIc

    Pozz
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  7. #417
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Francisco Rodriquez "Pipin" Fererras (1)

    "The greatest land-grown diving mammal in history"




    "Pipin"

    Kakvi su kubanci i Kuba, daleko od turistickih enklava....




    Spoznati korene kulture tog divnog i iznad svega ponositog naroda, treba prvo poceti od toga da.....

    Kuba...













    Nije...















    Samo...





    GUAJIRO NATURAL - Polo Montañez - YouTube


    Pozz
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  8. #418
    Stariji član Avatar korisnika SHIBUMI
    Član od
    2.2.2012.
    Lokacija
    Balkan-South Ontario
    Poruke
    599
    Lajkovi
    2923
    Reputacioni uticaj
    173

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Francisco Rodriquez "Pipin" Fererras (2)

    "The greatest land-grown diving mammal in history"



    Francisco Rodriguez, bolje poznat kao Francisco "Pipin"Ferreras. Rodjen je januara 18, 1962 u Matanzas-su , Kuba.





    Svetski poznat po svojim dostignucima u ronjenju na dah, ili jos bolje po svojim psiho fizickim predispozicijama.




    Narocito se isticao u pretrcavanju najprometnijeg bulevara petkom u spicu, kada se svi umorni i onako nervozni vracaju sa posla svojim kucama.

    "Pipin" je nadimak koji je dobio kao klinac za svoje zasluge za narod, pardon napredak.




    I on se onda onako zadihan, ali i srecan jer je stigao u .........



    Svoje dvoriste gde ga je cekalo mjegovo more-to, pa kako ne zagnjuriti glavu i otpiti koji gutljaj te vode.


    Calac mu je brzo uvideo da od njegovog sina nece nikad postati muzicar iz "Buena Vista Social Club-a".

    Ili....


    Neki vrsni automehanicar... Mada nemam nista protiv takvih, cak da place, upravo mi jedan takav i treba.

    Ali je zato zapazio njegov cudesan dar – sposobnost da drzi svoj dah toliko dugo pod vodom. Cak i za odraslog coveka sa neuporedivo vecim kapacitetom pluca nepojmivo.
    Taj fenomen je naravno primetio prvo njegov otac....



    I zato je sinu kada je imao 13 godina kupio bicikl.....ma neeee....



    Pneumatsku pusku-harpun, za podvodni ribolov.

    Za masku i ronilacki sat, pa bas nesto nisam siguran da je imao dovoljno cuca.



    E... ovakav je dobio malo kasnije za druge mu zasluge...








    A onda su ribe pocele da se same redjaju....

    Cekati gigansku škrpinu, ili neku drugu azbahu da se pojavi iza stene na dubini od 40-setak metara, nije nimalo naivno.

    Ubrzo je ta sposobnost dosla do usiju Sovjetskog establismenta na Kubi, koji su poslali strucnjake da provere sposobnosti tog cudovisnog malog. A onda je tim trenera poceo da Pipina pretvara u svetskog sampiona.





    Trebalo je jos samo odabrati destinaciju - preko jos jedne velike bare....

    I tu prica pocinje.....


    Polo Montañes - Monton de Estrellas - YouTube

    Pozz
    Poslednja ispravka: SHIBUMI (9.5.2012. u 22:38)
    "The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is".

  9. #419
    Mlađi član
    Član od
    9.5.2012.
    Poruke
    46
    Lajkovi
    70
    Reputacioni uticaj
    12

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Ronnie The Rocket O'Sullivan & JLC Reverso ultra thin. Uvek kad se ponervozi pocne da flipuje strane sata.

  10. #420
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom Re: Koje satove nose poznati?

    Pevačica Jessie J u svom spotu za pesmu Who's Laughing Now promoviše Swatch satove.
    Pogledajte: Time 2:28


Slične teme

  1. Koje automobile voze ljubitelji satova ?
    By Vladan Stevanovic in forum Kafić
    Odgovora: 1064
    Poslednja poruka: 21.6.2022., 13:05
  2. Koje još predmete obožavaju ljubitelji satova ?
    By Vladan Stevanovic in forum Kafić
    Odgovora: 207
    Poslednja poruka: 29.10.2015., 16:25
  3. Koje komplikacije treba da poseduje sat?
    By tolarbo in forum Opšti forum
    Odgovora: 41
    Poslednja poruka: 12.12.2012., 13:01
  4. Koje mehanizme koriste Esprit i Police satovi
    By bugarin in forum Opšti forum
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 13.3.2009., 16:26
  5. Kakve satove nose pojedini sportisti u Srbiji?
    By Shmizla in forum Vesti, objave
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 25.2.2009., 20:14

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •