@23jewels, @Djordje
Vas dvojica polazite od pogresne pretpostavke, a to je da svi drugi clanovi pa i oni novi, imaju slicno znanje kao i vi i slicno razmisljanje. To naravno ne moze biti tacno.
Napomenucu dve bitne cinjenice koji ocigledno ne znate ili zaboravljate:
1. Postoje novi clanovi koji nemaju nikakvog znanja niti iskustva u svetu satova i koji traze odgovor na svoje pitanje, i pri tome ne znaju ciji odgovor da uzmu kao najrelevantniji. Ovo se odnosi na situaciju koju je Clarissa detaljno opisala.
2. Veliki broj ljudi ima potrebu da bude cenjen i postovan, odnosno da njihov rad bude cenjen i priznat od strane drugih. Verovatno vam je poznata cinjenica da najveci broj ljudi u velikim kompanijama ne odlazi sa radnog mesta zbog toga sto je nezadovoljno svojom platom, vec najcesce zbog toga sto njihov rad niko nije cenio. Oni nisu trazili bonuse, vec samo malo postovanja i da im na primer njihov direktor pridje i cestita na odlicnom poslu koji su obavili.
Slicna je situacija i na forumu. Ljudi zele da dobiju nekakvu vrstu priznanja za svoj doprinos forumu, i sa obzirom da je ovakav rad dobrovoljan, naravno da niko od njih ne ocekuje da im se za to plati, ali bivaju razocarani jer niko nije smatrao za shodno da ostavi barem neki komentar u temi za koju su oni mozda utrosili veliki deo svog slobodnog vremena.
Ja prvi zelim da tim ljudima kazem hvala i voleo bih da reci paznje dobiju i od strane drugih clanova. To je sve sto ovi skromni ljudi traze.
Na kraju rekao bih da ovaj forum sa svim svojim sadrzajem ostaje novim generacijama koje ce nauciti nesto novo od ljudi koji su ovde pisali ne stedeci sebe i svoje dragoceno vreme, i mislim da nema vece satisfakcije od one da ostavite neki trag iza sebe i da kazete i ja sam bio tu i ja sam ostavio svoj pozitivan uticaj na ovo drustvo.
Takodje ima i onoh koji imaju malo znanje, a jako visoko misljenje o sebi, i tim ljudima moramo staviti do znanja da njihov negativan stav u komunikaciji nije cenjen na ovom forumu i da u vidu te reputacije pokazemo mladjim clanovima da komentare ovih clanova uzimaju sa odredjenom rezervom.
Nadam se da cete prihvatiti ovaj sistem kao efikasan alat za odredjivanje reputacije clanova, a ne kao nesto sto je nametnuto i apriori lose.
Hvala.
Registracija
Help

13Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Bookmarks sajtovi