162Likes
-
Banned
- Reputacioni uticaj
- 0
Re: Omega vs Rolex
Pozdrav, kolega Haifisch tiho prenebregne sve moje tvrdnje koje se tiču istorije i doprinosa Omege u merenju vremena, istorijata Omege i Rolexa, kao i nekvaliteta starih Rolex satova i tera vodu na svoju vodenicu dok mu masa egzaltirano uzvikuje: "Bravo, bravo".
Kolega Haifisch, pre nego što nečije znanje nazovete plitkim, molim vas da pogledate svoj Citizen Bullhead i utvrdite da li je kućište zaista od čelika kako ste napisali u temi ili je hromirano, iznenadićete se. Takođe bih vas zamolio da obratite pažnju na to koji su sve delovi na vašem Seiko 6139 hronografu neoriginalni i ispravite svoju tvrdnju da imate potpuno originalan Seiko hronograf.
Kad uradite introspekciju, onda vam ja, ako me ne banuju mogu pokazati kako izgleda originalan Seiko hronograf i zašto je to tako. Jedno je pokupiti znanje sa PDF dokumenata i iznositi suvoparne činjenice, a drugo je imati manje upadljivo i napadno znanje o satovima "sa terena". Verovatno zbog toga se i razlikuju naši pogledi o tome da li Rolex pravi fake liste čekanja kako bi podigao veoma uspavanu prodaju ili zaista jadan ne može da postigne jer je tražnja prevelika.
I da iskomentarišem ja par navoda, reći da je Koaksijal Danijelsa najveće dostignuće u 250 godina je lična stvar, lično viđenje, reći da je namera da se produži servisni interval je falacija. Danas je 2020. godina, uskoro izlaze satovi koji očitavaju krvnu sliku, broje leukocite, govore vam da li vam telo ima nedostatak nekog vitamina, daju predlog kako da što ranije utonete u fazu dubokog sna i milion drugih stvari. Težak je anahronizam danas se oduševljavati i smatrati dostignućem jedan koaksijal, koncept star dva veka, pogotovo kad uzmete u obzir da kinezi za jedan dan skucaju na mašinama punu kompoziciju voza replikama tog koaksijala (a možda su i originali saznaće se i to uskoro), tako dobrim da Omega eksperti ne vide razliku, i sve to za 200 dolara.
Uostalom koaksijal je marketinška odluka reči su jednog Omega predstavnika na Bazelu pre nekoliko godina, istražite online imate podatke i veoma skraćuje servisni interval, nekad i posle 6 meseci sat ispadne iz standarda i morate ga servisirati jer je netačan.
Navodi o Beta 21 i ostali navodi su površni kako ne bih pisao romane jer mi to nije svojstveno i umarajuće je po čitaoca.
Ovima što navode Blancpain, ukratko, stari su smešni u odnosu na ove danas, stari imaju najobičniji AS ili ETA mehanizam, novi su izuzetni, imate makro slike mehanizama na nakedwatchmaker pa procenite. Ali šta je to sad epohalno u vreme mikročipova i nanotehnologije.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi