Vidim da smo sve popularniji u Sloveniji.
Gildo, dobrodošao.
Titanijum svakako ima svojih prednosti u odnosu na čelik koje se ogledaju u manjoj težini, većoj dugotrajnosti i visokim antikorozivnim osobinama no, za razliku od čelika, podložniji je grebanju. Međutim, danas se u časovničarskoj industriji sve više primenjuju posebni tretmani obrade koji uspešno uklanjaju tu negativnu osobinu titanijuma i materijala uopšte.
Nešto više na ovu temu možeš pročitati na linku Čelik vs Titanijum.
Ne znam ko ti je rekao da Certina sa linka koji si postavio ima ETA 251.262 mehanizam, ali moram te razočarati sa informacijom da je u toj certini isti mehanizam kao i kod Tissot-a. Svi hronograf satovi iz Certina DS Podium serije ima G10.211 mehanizam, dok se ETA 251.262 nalazi u modelima iz DS Podium Big Size.
Inače, razliku između G10.211 i 251.262 kvarcnih mehanizama Dalibor je korektno opisao a Igor sa tabelom lepo nadogradio.
Tvoja dilema... Obzirom da smo ustanovili da se radi o satovima sa istim G10.211 mehanizmom (osim ako nisi postavio pogrešan link za Certinu), rekao bih da uzmeš ono što ti je srcu drago jer ćeš ti biti taj koji će sat svakodnevno nositi i gledati. Da se siliš da privoliš nešto što ti se ne sviđa toliko samo zato što je od titanijuma ne ide baš, na kraju ćeš verovatno razmišljati o prodaji sata ili kupovini novog.
Kada bih ja birao za sebe sat, izabrao bih Certinu jer smatram da je ovaj proizvođač za nijansu kvalitetniji od Tissot-a i opredelio bih se za neki model iz DS Podium Big Size serije obzirom na malu razliku u ceni a daleko kvalitetnijem mehanizmu i naravno, čelik i samo čelik!
Nadam se da sam bio bar malo od pomoći.
Pozdrav
Edit: preteče me Dalibor sa mehanizmima.![]()
Registracija
Help

1Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi