Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 254
Like Tree141Likes

tema: Saveti za kupovinu novih satova

Hybrid View

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13299
    Reputacioni uticaj
    403

Određen forumom Re: Saveti za kupovinu novih satova

28.800 b/h, 38 satii rezerve rada i 26 rubina je definicija za Selitta 200 mehanizam, koji je klon ETA 2824-2, sa jednim rubinom više.
    FC 350 nije In House mehanizam nego ebauche Selitta 200, kojemu je dodana funkcija GMT i rotor, koji dolazi iz FC.

Cene za Frederic Constant, kao i za Alpinu su na američkom tržištu obično jeftinije nego kod evropskih retailera, jer se ova dva brenda još uvek probijaju i traže put do tamošnjih potrošača.
    Osim toga, desi se, da se njihovi satovi mogu naći po povoljnim cenama i na evropskom području ali su sniženja obično vremenski ograničena. Jedan od razloga svakako se može naći u politiki Citizena, u čijem su vlasništvu oba brenda i koji na taj način dodatno stimuliše prijem kod potrošača.
    Sa druge strane, postoji mišljenje, da su oba brenda malo prebrzo ušla u razred sa Rado, Oris, Fortis i da je realna tržišna vrednost ipak bliža Tissotu, Certini, Hamiltonu.
    Nešto slično, kao što se Maurice Lacroix našao u High End razredu ali ih je potom tržište nateralo na korigiranje statusa.
    Svejedno, radi se o odličnim satovima i ako imaš povoljnu ponudu i želju, kupovina ovog modela je uvek doitna varijanta.
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (28.8.2018. u 19:05)

Stariji član Avatar korisnika Nešoni
    Član od
    26.9.2017.
    Lajkovi
    4566
    Reputacioni uticaj
    50

Citat Haifisch23 kaže: Pregled poruke
    28.800 b/h, 38 satii rezerve rada i 26 rubina je definicija za Selitta 200 mehanizam, koji je klon ETA 2824-2, sa jednim rubinom više.
    FC 350 nije In House mehanizam nego ebauche Selitta 200, kojemu je dodana funkcija GMT i rotor, koji dolazi iz FC.

Cene za Frederic Constant, kao i za Alpinu su na američkom tržištu obično jeftinije nego kod evropskih retailera, jer se ova dva brenda još uvek probijaju i traže put do tamošnjih potrošača.
    Osim toga, desi se, da se njihovi satovi mogu naći po povoljnim cenama i na evropskom području ali su sniženja obično vremenski ograničena. Jedan od razloga svakako se može naći u politiki Citizena, u čijem su vlasništvu oba brenda i koji na taj način dodatno stimuliše prijem kod potrošača.
    Sa druge strane, postoji mišljenje, da su oba brenda malo prebrzo ušla u razred sa Rado, Oris, Fortis i da je realna tržišna vrednost ipak bliža Tissotu, Certini, Hamiltonu.
    Nešto slično, kao što se Maurice Lacroix našao u High End razredu ali ih je potom tržište nateralo na korigiranje statusa.
    Svejedno, radi se o odličnim satovima i ako imaš povoljnu ponudu i želju, kupovina ovog modela je uvek doitna varijanta.
    Hvala na detaljnom i poučnom odgovoru. Odlučiću nakon neposredne probe sata (za sada sam samo slike dobio).

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Stariji član Avatar korisnika Nešoni
    Član od
    26.9.2017.
    Lajkovi
    4566
    Reputacioni uticaj
    50

Ukoliko kupim novi Frederic Constant, Hamilton mora da ide napolje. Ne mogu da priuštim dva slična GMT sata.
    Pa neki utisci na brzinu - Hamilton vs FC
    - oba sata su GMT, stim što mi je GMT funkcija kod Hamiltona neupotrebljiva - ne vidim mali unutrašnji kružić sa GMT skazaljkom
    - na prvi pogled FC je više dress sat. Hamilton mi je malo siroviji, univerzalniji itd
    - ETA 2893-2 vs ebauche Selitta 200 (jasna je prednost Hamiltona)
    - Hamilton je 5 godina star, FC 1 godinu sa još uvek važećom garancijom (Hamilton radi bez greške, nečujno, tačno itd. Sledeće nedelje ide na podmazivanje/ podmlađivanje)
    - Hamiltonova Staib mesh narukvica odnosi ubedljivu pobedu protiv FC narukvice. Da se razumemo, nije ona loša ali je Staib brutalan. Osim toga, narukvica FC nema micro podešavanja
    - Ovi majstori iz FC su pomeranje datuma vezali za GMT skazaljku. To još nisam čuo a ni video. Znači kada GMT skazaljka pređe 12, datum se menja. Svašta
    - Dial Hamiltona je čitljiviji, iluminacija bolja, ali mi je dial FC lepši.
    - Hamilton je 300 m WR a FC 50m WR (doduše ne planiram kupanje sa njima)
    Šta mislite o ovome prethodno nabrojanom?
    Saveti za kupovinu novih satova-img_20180829_090717_resized_20180829_092348473.jpgSaveti za kupovinu novih satova-img_20180829_091709_resized_20180829_092348287.jpgSaveti za kupovinu novih satova-img_20180829_091749_resized_20180829_092348098.jpg

Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Lajkovi
    13299
    Reputacioni uticaj
    403

Ja bih ostao na Hamiltonu.
    Nešoni likes this.

Istaknuti član Avatar korisnika piksi
    Član od
    9.7.2014.
    Lajkovi
    29468
    Reputacioni uticaj
    693

Uvek bih izabrao sat koji mi se vise svidja I bolje stoji na ruci. Mislim da u ovom slucaju specifikacija a I tradicija idu u prilog Hamiltonu.
    Nešoni likes this.

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    578

Iskreno izmedju ta dva sata ne bih previse razmisljao, Hamilton mi u svakom pogledu deluje bolje.
    Nešoni likes this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •