Stigao sat. Bez ogrebotine, sve radi, garancija ispečatirana. Samo je stigao bez kutije, samo u plišanoj futroli sa garancijom i uputstvom. E, sad malo saveta za početnike kao što sam ja. Imao sam kao prvo sreću da sam naleteo na izuzetno ljubaznog carinika koji je iz mog razgovora sa njim shvatio da nisam muljator niti preprodavac i prihvatio je stvarnu cenu, a ne 70% veću koju je našao na nekom britanskom sajtu.
Prihvatio je potvdu o porudžbini, koju sam primio na e-mail čim sam poručio sat iako ona nije merodavna za određivanje osnovice. Iako sam se sa njim dogovorio da ću mu sledećeg dana poslati link gde može proveriti cenu, kao i izvod iz moje banke ( iako na izvodu piše samo kome sam uplatio i koliko, a ne i zašto-odnosno nepiše oznaka sata), čovek me je pažljivo saslušao i na osnovu potvrde o porudžbini i na osnovu moje priče nije čekao dodatne papire nego je ocarinio po stvarnoj ceni i pustio sat da se isporuči.
1. Prilikom porudžbine tražiti da sat prati faktura i na deklaraciji da piše prava cena. Meni je stigao bez fakture, a na deklaraciji je pisalo samo 42$
2. Kada plaćate, plaćajte na takav način da na potvdi za plaćanje osim naziva prodavca bude striktno navedena i svrha plaćanja, tj. model sata.
3. Dokaz o vrednosti (faktura, potvda o plaćanju, izvod sa deviznog računa) kao i link gde se može videti cena za taj artikal šaljete na sledeću adresu: postabg@carina.rs sa naslovom DOKAZ ZA PLAĆANJE ZA POŠILJKU RTxxxxxxxxxSG čim primite traking broj od pošiljaoca ili čim vidite da je pošiljka stigla na carinu ili kad dobijete pismo sa carine da im u roku od 8 dana dostavite dokaz o vrednosti robe.
Nakon slanja maila, preporučljivo je nazvati ih telefonom da ih obavestite da ste poslali mail i eventualno rešite još neke probleme ako ih ima.
Registracija
Help

40Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom

Bookmarks sajtovi