Ja sam drugi video uživo i nije me oduševio, izgleda mi nešto naročito, bolji onaj Casio pilot. Četvrti je već liga ispod,i cena to govori. Pravo da ti kažem gledao sam sa prijateljem neke opise,i nikedan od njih nema obradu kao nighthawk. Sad problem je što ga je teško naći na čeliku....a narukvica kao sa sata od 500 evra.
Dakle, preko vikenda sam malo razmišljao i odlučio se ipak za:
Seiko Prospex Solar Chronograph SSC425 SSC425P1 SSC425P Men's Watch
Odem jutros do Vitanova da ga pogledam, ali oni ga nemaju. Prodavačica me ubedjuje da svi iz te linije imaju Hardlex staklo. Dodjem kući i dočekaju me 2 maila. Prvi od Vitanova gde mi potvrdjuje da taj sat ima Hardlex staklo i da se može poručiti.
Drugi mail od Creation-a gde mi javljaju da taj sat ima mineralno staklo ("We would like
to inform you that this particular model has Mineral Crystal Glass"). Ponovo sam pisao Creationu da mi objasne zašto taj sat kod njih ima mineralno, a kod drugih Hardlex staklo.
Jedina relevantna informacija je ova zvanična:
https://www.seiko-prospex.com/sky/ssc425p1
On line prodavci poput Creation, Duty Free Island, Amazon više puta ne daju baš najpotpunije informacije o proizvodu. Amazon je jedinstven. Koliko puta sam video u naslovu Automatic, a onda u specfikaciji piše Quartz.
Čak i što se ovog sata tiče, na Dutuy Free Island je naveden mineral.
Seiko SSC425P1 Solar Prospex Sky Aviator Chronograph Men's Pilots Watch | Dutyfreeislandshop.com
Prospex je sa hardlex staklom.
Ako nije neka prevelika razlika u ceni i ako nije totalna žurba, ipak je bolje sat kupiti kod domaćeg zvaničnog retaliera. Uvek. Čista papirolgija, garantni uslovi. Nekada sam ovde bio malo fleksibilniji ali odkad mi je na novoj kornjači otišao sistem za štelovanja dana i datuma, uverio sam se, kakvu sam sreću imao što sam ga kupio kod našeg retaliera.
Sada kupujem on line jedino ako ne postoji zvanična opcija iako je i obično malo skuplja.
Hvala Haifisch. Što se tiče tačnosti informacija i ja mislim kao ti, nisu ti on line prodavci uvek tačni. Medjutim ima i sledeći problem. Na zvaničnom Seiko sajtu za Indiju sad piše da taj sat ima Sapphire Crystal Glass.
Prospex | SEIKO WATCH
Jel moguće da Seiko pilićeri pa za različita tržišta stavlja različite delove za isti model?
Što se tiče cene, taj sat je kod Vitanova 393 EUR, a preko Creation-a ako me zakači i carina i PDV izadje 267 EUR.
Mislim da je najbolja varijanta izmedju ponudjenih modela Prospex Sky Solar, naravno,ovi Prospex modeli imaju Hardlex staklo i ne mislim da Seiko za razlicita trzista stavlja i stakla razlicitog kvaliteta(mineralno,Hardlex,Safirno).
npr.
Prospex V176 SSC425P1 • Seiko satovi prodaja, Astron Seiko, Prospex Seiko, Premijer Seiko, Zidni satovi, Budilnici
Kao sto rece kolega Haifisch23 i prica sa papirima i garancijom je vrlo bitna tu se potpuno slazem.
Poslednja ispravka: sdbiba (2.10.2017. u 13:02)
Da, često ide preko njih.
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Petre hvala na odgovoru, ali i dalje sam zbunjen sa ovim povraćajem para. Znači, oni su meni ipak tek sinoć - 09.10. poslali sat i VRATILI mi pare na račun.
Šta ćeš bolje od toga!Sad poručiš neki drugi sat!
Hahaha sjajno. Mom prijatelju bez razloga refundirali, stvarno mi nije jasno.
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Bookmarks sajtovi