Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 157
Like Tree480Likes

tema: Uroš GT - Moja skromna kolekcija

Hybrid View

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Određen forumom

Za krunicu ne znam šta da kažem. Tebi se baš uznedalo sa krunicama.

Što se mehanizma sa 21 rubinom tiče, ne vidim ni jedan razlog zašto bi bio bolji. Mada ne kažem ni da je lošiji. Možda činjenica da Vostok danas proizvodi 2416 sa 31 rubinom ipak nešto govori.
    Postoje Vostok mehanizmi 2416 (21 rubin) sa rotorom koji nije punktovan. Dakle, 2416 sa 21 rubinom može i ne mora imati punktovan rotor.

Crne kazaljke su dobra ideja. Da li ove kazaljke Vostok Amphibia Original Black Hands Meranom.com stvarno imaju bolji svetleći premaz?

PS- Zaboravih da napišem, 2416 sa 21 rubinim jeste starija verzija mehanizma. Fotka stare ministarke , iz kataloga, koja ima 21 rubin:
    Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	eg.jpg
Viđeno:	375
Veličina:	77,8 KB
ID:	124366
    Poslednja ispravka: RUS (27.6.2016. u 12:54)
    VLADAN P and mizzy like this.

Stariji član Avatar korisnika veberz
    Član od
    5.10.2013.
    Lajkovi
    2564
    Reputacioni uticaj
    109

Određen forumom Re: Uroš GT - Moja skromna kolekcija

Citat skydrummer kaže: Pregled poruke
    Crne kazaljke su dobra ideja. Da li ove kazaljke Vostok Amphibia Original Black Hands Meranom.com stvarno imaju bolji svetleći premaz?
    Da. I crne i plavljene i niklovane. Zuckasta masa koja svetli solidnim zelenim sjajem.

Citat Uros GT kaže: Pregled poruke
    Da li neko ima ideju zašto ne mogu da namontiram ni jednu novu krunicu na ovaj sat? Unutra je navijač 17 rubina, a krunica koja je predviđena po dućini ključa za 710, 420 i 960 kućišta ne može da "dohvati" i uhvati se gde treba.
    probaj da kada montiras i uvijes vec krunicu, da uhvatis odgovarajucom pincetom kljuc i "poteras" ga na mesto. Obicno fali vrlo malo. Mozda 0,1mm.
    VLADAN P and skydrummer like this.

Stariji član Avatar korisnika Uros GT
    Član od
    23.5.2010.
    Lajkovi
    3355
    Reputacioni uticaj
    20

Hvala Veberz, to je odličan savet, to ću reći časovničaru, obzirom da će on raditi servis i engine swap jerbo nemam alat ni ekspertizu

Inače to što me je poteralo s krunicama je sve jedan te isti sat - ovaj Samo što dugo vremena je stajao dok nije naišao jeftin automatski mehanizam.

Član od
    23.5.2010.
    Lajkovi
    3355
    Reputacioni uticaj
    20

inače je krunica ušla bez problema, sat je veoma tačan. Očekuje me još samo zamena cifera, i staviću mu providni poklopac jer je svakako desk diver. Trenutno mi je omiljen za nošenje i jedva čekam da prođu vrućine jer zbog narukvice izbegavam da ga nosim. Stvarno je ispao fenomenalno.
    Poslednja ispravka: Uros GT (19.8.2016. u 12:30)
    VLADAN P, taunus, 83stojan and 2 others like this.

Član od
    23.5.2010.
    Lajkovi
    3355
    Reputacioni uticaj
    20

Skinuo sam odmah čeličnu, inače 99/100 je kao na Monster II, kopča malo drugačija i naravno endlinkovi. Generalno ok narukvica, ali nije da padneš u nesvest, svakako sat ne dolazi dovoljno do izražaja. Pa sam stavio Vostok 22mm, koja je fenomenalnog kvaliteta, ali se ne sužava ka krajevima već je 22-22, a bila bi bolja da je 22-20, ili čak na manje, no dobro.

Ovaj plavi bezel mi je, onako, ali čini mi se da ću uskoro prestati da obraćam pažnju. Ono na šta vrv neću prestati da obraćam pažnju je što je sat skoro potpuno nečitljiv osim u zamračenom i mračnom prostoru, na suncu nema šanse. Dok su kazaljke preklopljene ja ko ludak tražim drugu kazaljku, i desi mi se da ne vidim uopšte satnu.

Malo majstorisao:

Poslednja ispravka: Uros GT (16.9.2016. u 0:23)
    nele, taunus, 83stojan and 3 others like this.

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •