Izvanredni, dobro očuvani i negovani primerci Jump hour satova.Zadovoljstvo je posmatrati ove neobične satove koji imaju neku priču ...
![]()
Izvanredni, dobro očuvani i negovani primerci Jump hour satova.Zadovoljstvo je posmatrati ove neobične satove koji imaju neku priču ...
![]()
*ebote, ti ne samo da si vlasnik pecine s blagom nego si i hodajuca enciklopedija spejs ejdz horologije![]()
![]()
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Pored kvaliteta , ili cak mislim i ispred kvaliteta , estetika je najvaznija kada dame biraju satove.
LED satovi za dame nije samo da ispunjavaju taj kriterijum , vec deluju i kao neki nakit, posto je sam ekran LED sata tamno crvene boje i podseca na neki dragi kamen koji se nalazi na narukvici.
Ovi LED satovi za dame datiraju iz druge polovine 70-tih godina i svi su ispravni , baterije su izvadjene da nebi iscurele , ako neko bas zeli nije problem da ih stavim da vidite kako svetle brojke...
![]()
Ne mogu sada baš svakog detalja da se setim ali rekao bih da sam viđao Seiko modele sa tim oblikom kućišta i čini mi se mehanizmom 7019. Jedino mi se čini da su ti ( Seiko) modeli imali manju krunicu.
Rekao bih da je u pitanju Raketla.![]()
e a kad smo kod citizena, evo da vam predstavim i jedan po meni vrlo lep i neobican, Citizen Ana - Digi - Temp.
Bitno je reci da je ovo prvi ikada proizvedeni elektricni sat koji pokazuje i temperaturu, prvi model je izbacen krajem 1979, a ovaj moj je iz 1980
Sat je ceo u celiku, ima mineralno staklo, na njega neide nijedna druga narukvica izuzev originalne, ima alarm, stopericu, dual time, dan,datum i temperaturu koju moze da pokazuje u celzijusima ili farenhajtima.Naravno ima i osvetljenje displeja , sa micro
sijalicicom koja nije veca od glave ciode...
Iako ovaj sat nema nikakve veze sa citizen bulhedom, meni su na neki nacin ova dva sata vrlo slicna , pa sam ih zato i slikao zajedno da vidite koliko su razliciti a opet ih nesto povezuje ...
Star 32godine , i danas radi savrseno i skrece paznju svojim jedinstvenim dizajnom.
Obozavam da ga nosim.
![]()
Iggy fenomenalno.
Bookmarks sajtovi