E evo konacno nadjoh malo vremena , pa da ovako grupno slikam moju kolekciju a kasnije cu I po naosob predstaviti svaki sat… prosto neznam od kog da pocnem…
Sve je pocelo ovako…
Kao dete pocetkom 70-tih godina prvi put sam ugledao takav sat I od tada ostao je urezan u moje secanje…
radi se o LED satu za to vreme HI-END of technology-prvi sat na svetu u cvrstom stanju dakle bez pokretnih delova,
Daleke 1973godine neki caletov prijatelj je dosao kod nas u posetu I na ruci je imao sat na kome se nista nije videlo, meni je kao detetu to bilo je fascinantno , a tek kada ga je upalio , I zasvetleli crveni brojevi… kao da ih I sada vidim
ta slika mi se urezala u secanje sto ce kasnije prilicno uticati na formiranje moje kolekcije, koja je bazirana 99% na 70-tim godinama tj SPACE AGE.
Moj prvi sat sam dobio u drugom razredu osnovne skole 1978godine , bio je to SELK LCD digitronac, kupljen u Knez Mihajlovoj ulici u parfimeriji Jasmin… bilo je to vreme ekspanzije LCD satova I tada imati sat te tehnologije bilo je meni fascinantno… Sledeci sat koji sam dobio bio je moj prvi SEIKO5 automatic 1984godine…
Ja se zovem Igor iz Zemuna sam I bavim se audio produkcijom , snimanjem reklama za radio I televiziju,I naravno skupljam satove od 1994, u pocetku su to bili LED I LCD satovi da bi se kasnije bazirao uglavnom na 70-te godine proslog veka jer ih smatram najlepsim I najplodnijim u svetu satova.
Sve satove koje imam sam popravljam poliram I kompletno restauriram, naravno pored ovih satova sto vidite imam jos 10x toliko u delovima, jer da bi popravio neki sat iz tog vremena trebaju mi donatori delova… sve to radim jer sam vrlo brzo , jos kada sam pocinjao , shvatio da ovi nasi casovnicari neznaju nista osim da menjaju baterije I kaiseve na satovima- cast izuzecima kojih ima vrlo malo.
Ali da vas vise negusim , neka slike kazu sve…
Bookmarks sajtovi