Hvala Milane!
Cestitke .. presao si put kao verujem malo ko, i stigao na mesto koje prevazilazi razumevanje obicnog ljubitelja, korisnika, ma bilo koga ko i malo ima ili je nekada imao veze sa horologijom, da ne kazem satovima. Kad se setim one price kad si sam o sebi pisao da sedis u nekom plicaku, tako nesto, a dubina ko zna gde je .. pomislio sam tada da je vecina ostalih nas ne ni na plazi pored tog 'plicaka', ma ni na magistrali iza ibale, nego iza na nekom brdu ...
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Hvala kolega!
Kao i u životu i horologiji je slično. Što više znaš, što više ulaziš u dubinu, vazduh je ređi i teže dišeš...Iskreno, ne mogu tvrditi, da sam kupovinom Pateka osetio takvu radost, nego kada sem pre 25 godina kupio Festinu Chrono Bike.
Kao što sam napisao u tekstu: Daytona predstavlja ostvarenje horološkog sna a Patek uslišenje horoloških molitva. Oba su na kraju krajeva rezultat neke logike. A Festina...to je bila ona prava radost, bez iskustva, bez znanja, čisti osećaj...zato pazi šta želiš - može ti se obistiniti
Sa svime se u potpunosti slažem sa tobom, mnogo je veća radost bila sa kupovinom prvih satova, nego sada kada kupujemo i mnogo bolje i vrednije. Verovatno nostalgija i sentimentalnost.
A ono što je zanimljivo i meni je prvi "pravi" sat, koji sam platio trocifreno u evrima bio Festina Chrono Bike. Kupljen 2003, dao sam ga kasnije bratu, još uvek je u funkciji.
![]()
Majstore svaka cast!!!
Послато са SM-S908B помоћу Тапатока
next year at this time I'll be a millionaire
Čestitke Haifisch! I ja sam kao i Mihajlo na početku čitanja pomislio da se možda okrećeš vrhu nemačke produkcije, ali, naravno, san je dosanjan i ostaje da na javi uživaš u prelepom satu.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Hvala Milek!
Haifisch, samo potvrdi, kolekcija je spala na dva sata!?
Daytona i Calatrava
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ufff, imao sam Chrono Bike u svim verzijama i bojama. Mislim, da je samo u plavoj boji bilo nekih 6 verzija a meni najdrža je bila žuta. Više sam imao boja u tim satovima nego novogodišnja jelka. Za crvenim brojčanikom sam se, kako tome priliči, uputio u austrijski Klagenfurt...biciklom. Kada sam izašao iz tunela Ljubelj pred austrijske granične policajce, nisu znali, da li da mi naplate kaznu ili strpaju u zatvor ali su me na kraju počastili hladnom Pepsi colom. Pusti ludaka
. 180 km po brdima i dolinama Slovenije i Koroške u jednom popodnevu.
Da, znanje uvek ubije tu primarnu naivnost, koja se više nikada neće vratiti i osetiti sa takvom jačinom naboja. Ali u čovečjoj prirodi je težnja ka evoluciji i moramo ići napred. Ožiljci sa sobom donose poštovanje i iako je plamen sada znatno manji, zato je dubina osećaja neuporedivo veća...Problem kod horologije je u tome, što se radi o skupom hobiju i razlika je u tome, da li dati za švajcarca 1000 € ili istih tih 1000 € baciti na Seiko. Znanje košta![]()
Bookmarks sajtovi