3030Likes
-
Re: Haifisch 23 - Moja kolekcija
Cestitke i od mene! Sjajan sat i impresivna kolekcija!
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
-
Čestitke na odličnoj prinovi Haifisch!
Jako lep i kvalitetan sat!
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
-
Hvala Al Capone i Srđane!
-
-
Hvala svima!
Mihajlo,
Dugo, dugo, skoro predugo sam ga pecao. Naš AD ga nikako nije uspeo dobiti (Slovenija je malo tržište) i nakon tih nekoliko pokušaja preko njih, sat se rasprodao. Tako, da mi je onda preostao samo Chrono 24 i u ponedeljak je stigao, takođe potpuno nov.
Jack Heuer Panda Autavia je takođe izuzetno atraktivan (posebno mi se sviđa, kako su i na njemu diskretno postavili datum) ali prevagnulo je veće istorijsko uporište modela za koji sam se odlučio. Skoro nestvaran crno-beli kontrast brojčanika je uživo još upečatljiviji nego na slikama, koje ga ne mogu dočarati. Kod ovog modela sam prekršio još jedno svoje pravilo. Ne sećam se, da sam ikada pre dao prednost kožnom remenu ako je istovremeno postojala opcija čelične narukvice. Ovde uopšte nisam razmišljao. Ova kombinacija je jednostavno srasla sa ovim modelom.
Heuer 02 je zaista odlično tehnološko dostignuće. Neverovatna mi je činjenica, da automatski hronograf sa datumom sadržava samo 168 komponenti. Samo za usporedbu. Rolexov 4130 u Daytoni još i danas važi kao tehnološko čudovište sa samo 201 komponentom a čak nema datuma. Valjoux 7750 sa datumom (bez komplikacije dana u nedelji) sadržava 240 komponenti. Breitlingov 01 je sačinjen od 346 delova, Seiko 8R48 - 311 delova, Zenithov El Primero ima 331 komponenti, Omega 9900 - 337 delova, čak i ručni navijač kalibar Moonwatcha, Omega 1863 ima 234 komponenti. Jedini, koji je uspeo da se u skorije vreme spusti ispod broja 200, je IWC 69350 sa 194 delova ali on nema komplikaciju datuma, dok Heuer 02 čini čak 26 komponenti manje. Razvojno odeljenje Tag Heura je poznato po tome, što od svih na sceni najviše koristi 3D printere prilikom procesa konstrukcije. Izgleda, da su na pravom putu.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 5
... da se zahvalim autoru na obuhvatnim, zanimljivim recenzijama... sa velikim zadovoljstvom sam ih pročitao i mnogo toga naučio ...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 15
Tek posle ovog gornjeg komentara mi tema iskoči kao aktivna i pregledah gore sjajno predstavljanje Hamilton Intra-Matic-a. Čestitam Haifish i na satu i na opisu!
Pojma nisam imao da je originalni Intra-Matic toliko povezan sa auto-moto sportom, a pogotovo da je mehanizam koji je išao u prvu seriju toliko važan, da ne kažem baš legendaran.
Sve to dodatno daje na vrednosti ovom časovniku i da sam na vreme pročitao ovo predstavljanje, moguće da bih bio četvrti kolega na ovom forumu sa satom!
Sent from my PAR-AL00 using Tapatalk
-
-
Cestitke Haifisch, prelep je sat. Koliko se masovno ljudi loze na Daytonu meni je ovo ipak mnogo mnogo lepsi sat. Gledam ga i uzivam i planiram da jednog dana bude u mojoi kolekciji
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Hvala Mihajlo!
Intra Matic je kao sjajna kometa. Pojavi se prođe, pusti trag i ode, pa se ponovo vrati.
Daytona je ipak horološka galaksija. Kupovati luksuzne satove samo na osnovu izgleda je prilično neozbiljna horološka avantura. Satovi su mnogo više nego samo vizualizacija fizičkog izgleda, koji predstavlja samo prvi stepen upoznavanja odnosno toliko, da te privuče. A privlačnost i ljubav su sasvim različite dimenzije.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi