23Likes
-
Re: Vostok Europe Anchar
Pozdrav,
Da iznesem svoje mišljenje. Vostok Europe Anchar nije loš sat, daleko od toga. Sat je 200 m vodootporan, ima tritijum cevčice, vrlo masivno kućište, sat dolazi sa kožnim i silikonskim kaišem u interesantnoj kutiji. Šteta je što nema metalnu narukvicu ali mislim da bi tada celokupna masa sata bila problematična za mnoge (svojevremeno sam gledao i probao automatsku -ne hrono verziju i kvalitet je bio očigledan).
Ako pokušaš naći sat tih dimenzija i karakteristika po toj ili sličnoj ceni videćeš da to nije lak zadatak.
Vladimir ti je dao interesantan predlog. Casio Edifice pored jeftinijih osnovnijih modela ima i modele sa solarnim punjenjem, safirnim staklom... Pogledaj na KP, prodavac Carllo se pokazao kao pouzdan. To važi i za Vladimira iz Zrenjanina, takođe sa KP. Sarađivao sam sa obojicom kao i mnogi forumaši.
Recimo moj predlog bi bio Seiko SSC613 ,https://www.creationwatches.com/prod...tch-11656.html
Pogledaj šta nudi Citizen.
Kratka digresija
Doprinos Litvanije vojno industrijskom sektoru SSSR-a je minoran. Ogromana većina fabrika iz te oblasti nalazila se i još uvek se nalazi u Rusiji (najviše), zatim Ukrajini i Belorusiji. Najveći proizvođač tenkova, haubica, samohodne artiljerije je Uralvagonzavod (Rusija), većina proizvođača aviona je iz Rusije, iz Ukrajine je recimo Antonov. Većina brodogradilišta je iz Rusije i Ukrajine itd.
Malo je paradoksalno da u zemlji koja je jedva dočekala da vidi leđa SSSR-u i Rusiji, da uđe u Nato itd. jedan proizvođač satova veliča sovjetska i mahom (ne isključivo) ruska dostignuća. To samo govori o tome ko im je u fokusu marketinga ne i o litvanskom doprinosu. Takođe to verovatno govori da je pravno mnogo toga neregulisano oko upotrebe imena. Probajte na sat da napišete F16 ili M4 Sherman ili B52 pa da vidite kako seva tužba. U postsovjetskom prostoru izgleda ko prvi devojci njemu devojka. Ili je to u pitanju ili su Litvanci bili zasužni za sve u vojno industrijskom i svemirskom programu iz sovjetskog perioda.
Inače cela ili gotovo cela kolekcija Vostok Europe nema veze sa Litvanijom. Rocket N1- proizvođač ove rakete je iz Rusije. Ekranoplan- Rusija (Nižni Novgorod), Mriya-Antonov -Ukrajina, Limousine (GAZ)-Rusija (Nižni Novgorod), Anchar-Rusija.
Poslednja ispravka: skydrummer (22.6.2019. u 23:29)
Tags for this Thread
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi