Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 21
Like Tree23Likes

tema: Vostok Europe Anchar

Hybrid View

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    985

Određen forumom Re: Vostok Europe Anchar

Nemoj se zamarati Nešo. Ne sumnjam ja da je bilo i Litvanaca u tim projektima. Sigurno je je bilo i drugih naroda. Isto tako sam siguran da je ubedljivo bilo najviše Rusa, Ukrajinaca i Belorusa. Te fabrike su i danas na njihovoj teritoriji, možda i sada radi po neki Litvanac u njima. Isto tako nije onolika Litvanija mogla više para davati za takve projekte od jedne Rusije ili Ukrajine. Rusija kako nekada tako i danas školuje izuzetne inžinjere, oružije proizvedeno u njihovim fabrikama je i danas ispred svog vremena (mislim pre svega na rakete, pvo sisteme itd.). Ruske fabrike iz vojnog i svemirskog sektora i dalje rade i spadaju među njaveće proizvođače oružija u svetu (čak i NASA koristi ruske raketne motore). To se ne može reći za ostale fabrike tog tipa sa postsovjetskog prostora. To pokazuje koliko su Litvanci potrebni jednoj Rusiji da proizvede ono što proizvode ili što su proizvodili.
    Što se mene tiče i VE satova u pitanju je klasično češanje o zasluge drugih. Doduše ima mnogo crnjih primera (Zavtra satovi )
    U SFRJ, koju si pomenuo , proizvodnja savremenog tenka ili aviona je bila obično koprodukcija više fabrika iz više republika. To su za nas bili izuzetno skupi i komplikovani projekti a i tada se dosta toga uvozilo. Kada se država raspala i ti projekti su nestali. Kada se SSSR raspao nisu nestali Uralvagonzavod, MIG, Suhoj, brodogradilišta... zato što su fabrike bilo dovoljno samostalne po pitanju kadrova, tehnike-tehnlogije, da i bez ostalih republika SSSR-a opstanu.

Daleko da je sve ovo bitno za kupovinu sata. Malo smo se zaneli.
    Poslednja ispravka: skydrummer (23.6.2019. u 0:18)
    Neša, srdjanr, piksi and 1 others like this.

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Određen forumom Re: Vostok Europe Anchar

Da smo mi živi i zdravi, o tome možemo i da pričamo uz kafu i lepo druženje
    skydrummer likes this.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •