87Likes
-
Re: Pilotski sat do 1200e
Prekrasan primerak Gorane!
Taj broj, koji si video obično označava šifru luminacijskog premaza nanešenog na markere.
Razlika u referenci znači, da si kupio jednog od zadnjeg primeraka iz serije H647150 u koju se ugrađivala ETA 2836-2 a onda se prešlo na seriju H64715535 sa powermatic H30. Tačno, kada se to dogogilo kod Khaki Aviation, nije mi poznato ali ako me sećanje ne vara mislim, da je bilo u drugoj polovini 2015 ili početkom 2016.
Baš me zanima, kakav podatak imaš upisan na garanciji i na računu.
Inače, meni bi činjenica, da sam dobio model H647150 predstavljala odličnu vest, jer ipak uprkos manjoj rezervi snage (38 sati) u usporedbi sa H30 i 80 sati, ETA 2836-2 radi sa 4HZ - 28.800 b/H (H30 sa 3 HZ - 21.600) i u sebi ne sadrži nekoliko plastičnih delova.
Ako mogao da biram, uvek bih izabrao klasičnu varijantu ovog kalibra.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 13
Posto mi ta veca rezerva snage nije toliko znacajna mogu li smatrati da sam jos bolje prosao nego sto sam planirao? Bio sam se zabrinuo danas kad sam pogledao malo detaljnije i video da postoji razlika u referenci, vec sam razvijao po glavi kojekakve teorije zavere...
U svakom slucaju me ohrabruje cinjenica da sat sadrzi manje plasticnih delova.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 13
Referenca na satu ne odgovara referenci na racunu i garanciji. Na racunu i garanciji stoji H64715535, a na satu H647150.
-
E, ovo je već neprijatno iznenađenje. Ne što se tiče samog sata, jer sa njim je sve ok ali mi je potpuno neshvatljiv takav pristup sa strane prodavača. Kupac na taj način ima svo pravo, da stekne utisak, da mu je stari model podmetnut pod plaštom nove kolekcije. I stvar nije tako jednoznačna, pošto se radi o različitim mehanizmima.
Ja bih u najmanju ruku tražio zvanično objašnjenje, dodatni popust na stariji model uz popravak garancije ili zamenu sa novim modelom. Svakako ne bih prećutao.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 13
Definitivno cu ih pozvati sutra za objasnjenje. Bas sam se smorio sad...
-
Najvažnije od svega je, da sa satom nije ništa naopako. Kupio si dobar primerak i zbog toga nema razloga, da ne bi uživao u njemu. Sve ovo drugo se može srediti.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 13
To da, najbitnije da je sat ok... Pozvacu ih sutra da mi objasne to. Koliko je realno da trazim dodatnog popusta, ako je vec mehanizam mozda i kvalitetniji od tog novog kako rekoste? Naravno uz ispravak garancije i racuna...
-
To što je mehanizam kvalitetniji, u slučaju ove reklamacije, ne bi trebalo da ima nikakvu ulogu. Ako se zamisli hipotetična situacija, da želite, da bilo kada prodate sat, možete doći u vrlo neprijatan položaj sa potencijalnim kupcima, jer brojevi na dokumentima i na satu nisu identični. Zato prodavač mora popraviti dokumente i to je najbitnije.
Od njih bi bilo fer, da vam daju dodatnih 10 %, jer ipak se radi o starijem modelu. Ako se pogleda Hamiltonova Current Collection, modela sa tom referencom nema više u njoj. Ali taj popust je stvar politike prodavača i ne mora značiti, da će ga i dati. Na primer, kod nas u Sloveniji se Hamiltonov Pan Europe Chronograph, koji je bio napravljen samo 2014 još uvek prodaje po punoj ceni (1470 €) i ne pada im na pamet, da ga spuštaju, mada se radi već o 3 godina starom satu i u teoretično gledano za 2 godine bi morao, da se napravi prvi servis...pa nikome ništa.
Zato je dobijanje pravih dokumenata vaše 100 % pravo i tu nema popuštanja. Isto tako i zamena na noviji model, a dodatni popust, to je više do prodavača.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 13
Hvala puno na savetima, zvacu ih sad da vidim sta ce imati da kazu pa cu napisati javno njihov stav o tome.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 13
Kontaktirao sam Bomar, njihovo objasnjenje je da taj referentni broj, tacnije prvi deo broja oznacava model a drugi deo definise narukvicu, da li je metalna, kozna.... Sto se tice mehanizma, kazu da je to to, da to mogu i proveriti tako sto cu lupom pogledati zadnji deo sata gde se vidi mehanizam, tu se vidi oznaka h30 mehanizma... Eto to je njihovo objasnjenje...
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi