Pa ti se smejes, a mi cemo da placemo... tebi je smesno ono sto je za nas tuzna istina.
Pa ti se smejes, a mi cemo da placemo... tebi je smesno ono sto je za nas tuzna istina.
Nikada necu razumeti raspravu Rolex vs Seiko,a bilo ih je milion
Rolex pravi samo luksuzne satove,dok Seiko pravi satove od 50,pa do xxxxxx evra.
Meni je 4R stabilniji mehanizam od 6R,ali svako ima svoje iskustvo.
Ako moram da platim sat 1000-1300 evra i da ga odmah moram nositi na servis/podesavanje,sta sam ja uopste kupio?
Ruzno je viseti teske reci i psovke,ali ako neko laze u vezi necega i izmislja,onda je to njemu na cast.
Mnogi su se udaljili od foruma,ukljucujuci i mene,jer se vrte iste stvari,ali nije vreme i mesto za to.
Iskreno,za 1200-1300 evra bih gledao neki Swiss sat,a Seiko bih zaobisao u sirokom luku,upravo zbog aljkavog QC u vezi mehanizma i vecitih problema oko narukvice.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
aljkav im je QC i za ostale stvari. Cesto je i u tom cenovnom rangu moguce videti lose poravnate indexe, chapter ring ili peep lume na bezeluAli sa druge strane imaju odlicne dizajne i prate trendove...gde naci svajcarce sa atraktivnim ciferom kao sto imaju neki Presage ili PADI modeli? Ne kazem da je Seiko bolji, samo da neko ko trazi nesto atraktivnije sto nije klasik, ima mnogo vise izbora kod Japanaca. Svajcarci (npr Longines i Tag) kad hoce da urade nesto zabavno, stave "gramofonska ploca" cifer i misle da su mnogo cool i moderni
Drugo, svajcarci i dalje forsiraju ogromne satove od 41-43mm...nekima je to ok, nekima preveliko, ali manjih opcija skoro pa da nema. Ispada da ako hocu atraktivan sat <40mm, najjeftinija opcija je Omega Aqua Terra 38mm za 5k evra
![]()
Po ovome,ispada da samo cifer dobro urade i hvataju na emocije.
Imaju dobar dizajn,bogatu istoriju modela i odlicna re-izdanja,ali ja na primer volim dobru metalnu narukvicu i da je sve poravnato,a tu seiko i do 1000 evra ume da padne u vodu.Ne kazem da su svi losi,ali nije to to,a za 1000 evra,mora biti sve u nuli.
Istina je da Swiss forsira malo vece satove,ali ima tu sta da se probere i od 40mm,pa i malo manje,a da ne probije osredji budzet.
Imao sam Certinu DS1 sa 2824 mehanizmom i bio sam veoma zadovoljam svime,ali je bio polovan i imao je malkice vise peckica za moj ukus,pa sam ga prodao,ali sat je vrhunski odradjen za taj cenovni rang.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Ama jel se to Miki opet ukazao i pravi haos?
E moj Miki sav si vražji.. ajde da te iskrcamo u Ameriku pa da dovršiš ono tamo..
@Oyster Prince "Niko nije govorio da je sat bezvredan, već o tome da je činjenično stanje da vlasnicima Seika (I ostalih brendova) vade creva kada pokušaju da prodaju polovni sat u mint stanju, nezavisno od toga koliko je star." Ne bi se složio tu sa tobom. Ja mislim si žurio sad malo![]()
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
pa eto on to i radi, samo je malo dodao na cenu novog i maržu (Monster od 550 do 600 evra, Sumo 900) pa ne može da kaže, ej u pravu si znaš ja to prodajem, pa ne smem da kudim :-)
ali sa druge strane kaže da kad je uzeo Longines HC posle svih Seika da nije mogao da veruje kakav je to sat
80% hvaljenja Seika dolazi od prodavaca istih
Poslednja ispravka: Mali tigrillo (7.1.2021. u 23:43)
Attila, ma gde Monster 600 dolara, taj isti ja imam, to ako neko da 300 do 350 evra, kod preprodavaca na oglasima je svaki dan skuplji, došli su do 600 kao što je daytona došla na 30.000, s obzirom da se sat nije prodao, sutra mu cena još veća, pusti ti to
ja sam za moj dobijao doduše 400 (naravno nisam prodao ne zanima me prodaja) ali to je bilo ima dve godine, sad su cene značajno pale i Monster se lagano nalazi za 200 do 250 evra što je opet dosta iznad realne cene
Nešoni, i taj Seiko od 24.800 ima gap između narukvice i kućišta kao i svi iz te serije, takav gap nema ni stari Tissot PR50
inače sve za Seiko dolazi ljudima kako sam ja govorio ima skoro deset godina, jedini sam ja to pričao, sada pola foruma tvrdi to isto, samo čekam onaj famozni snimak da neko objavi na WUS gde se isti prave sa kojekakvim replikama u no name fabrikama u unutrašnjosti Kine (dnevna smena Seiko LE, večernja smena replike i ostala šrot roba)
Bookmarks sajtovi