Zvanične specifikacije svih proizvođača se prave na osnovu ISO standarda. Sva interna standardizacija mora biti podređena ISO standardu. Specifikacija Sea Gulla, specifikacija ETE ili specifikacija Seika, koje su zvanične i koje su navedene, sve su nastale na osnovu tih međunarodno usvojenih kriterijuma. Sat, koji dostiže hronometar kriterijume mora ispunjavati sve zahteve ISO standarda 3159.
Nemam ništa protiv Timegraphera i sličnih spravica ali to nema nikakve veze sa procesom nastajanja zvanične specifikacije. Napisati, da samo Seiko pravi merenje preciznosti u stanju potpuno navijenog do potpuno odvijenog federa........
Čudno, kada svi Seiko satovi radi sa pomenutim odstupanjima, zašto sve ne stave na -3 +5, kao što je to kod Grand Seika.
Ne bih, da nekoga optužujem, da mu se mešam u posao ili slično, ali evo upozoriću sutra mog časovničara, da je Seiko 4R u stvari potpuno isto kao i IWC 32110. Samo poneki padne sa pulta, pa onda odskoči iz kriterijuma.
78 novih Rolexa na jednom mestu????!!!!! Pa za nešto takvo bi ubijali AD iz cele Evrope i pola Amerike. Nisam znao, da Rolexi završavaju u nekoj privatnoj radnji, gde im se radi još jedna provera, da bi onda dobili dozvolu, da se nađu u radnji zvaničnog dealera. Baš mi je drago, da uvek nešto novo naučim. Evo sutra ću javiti ovdašnjem AD, da se skine sa vratu onima u Ženevi, nego da lepo uveze 78 Rolexa iz Japana i da sačeka, da dobije dozvolu iz neke radioonice, gde se oni upravo nalaze na proveri, pa da ih onda ponosno postaviti u izlog.
A da, neka usput javi Rolexu, da izbrišu Superlative Chronometre sa brojčanika, jer Timegrapher u toj radionici pokazuje sasvim nešto drugo. Izgleda, da su poludeli. Ulažu milione i milione u drugi najoštriji hronometar na svetu, jedini prave dupla tesetiranja mehanizma pre i nakon ugradnje u sat, gube toliko vremena...a mogli su kupti dva Timegraphera i sve bi bilo ok.
Nadam se, da nisam nikoga uvredio. Znam, da je zima vremensko doba pogodno za bajke, ali ipak sve ima svoje granice. Nisam stručnjak, koji zna, da otvori i popravi sat ali nisam ni ja od juče, da pokupim sve sa ulice.
Registracija
Help

180Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Bookmarks sajtovi