220Likes
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 24
Re: Seiko 4R35 vs ETA 2824 - 2
Kolega po satovima Bezbi, ja imam odlično iskzstvo sa ovom etom. Vozio sam biciklo 2 godine i po lošim terenima, sve dok se korona na bazelu Hydroqonqesta nije odlijepila. Sajdžija je rekao da nisam normalan i da koristim G-shock za biciklizam a ne automatic. A 2824-2 i dalje kuca tačno, kao prvog dana.
Sa Eta 2892A2 nemam tako "neuništiva" iskustva, za 6 godina išao je 2 puta u ovlašćeni servis zbog " ženske" osjetljivošti, iako je, ruku na srce, postizao mjesečnu tačnost skoro kao kvarcni sat. Ali ovo moje iskustvo je vjerovatno posledica pojedinačnog primjerka a ne svakog tog mehanizma.
Ja sam u svakom slučaju poklonik 2824-2. Možda jeste manje precizan ali je po meni pouzaniji. Pored toga se i lakše navija, tako da i ako ima deklarisanih 38h (vs 42 kod 2892A2), čak i kratko dnevno nošenje ga navije da ne stane, za razliku od 2982A2.
Ne znam jeli off teme ali moje iskustvo sa zaista svakodnevnim nošenjem ova 2 mehanizma.
Prije tlnjih sam makar 15 godina nosio Longines automatic iz 70-ih godina, isto 25rubina ali ne znam koji mehanizam, dal ETA2824 ili neka druga. Uništio sam ga morskom vodom ali i dalje radi, iako ima skoro 50god.
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi