Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 28
Like Tree7Likes

tema: Sat kasni - casio ef 305 dw?!

Hybrid View

Mlađi član
    Član od
    21.7.2014.
    Lajkovi
    10
    Reputacioni uticaj
    12

Određen forumom Re: Sat kasni - casio ef 305 dw?!

Citat Neša kaže: Pregled poruke
    Pogledaj šta u garanciji piše za bateriju, mada mislim da ona tu ne spada, jer je potrošni materijal.

Za komunikaciju su dovoljni emailovi, samo ih treba čuvati. Poenta je u tome da se vidi da ti uvoznik, prodavac ili serviser kaže da li smeš da menjaš bateriju kod nekog drugog časovničara, mada mislim da je najpametnije da bateriju zameni ovlašćeni serviser, pa ako se pokaže da baterija nije problem, onda imaš pravo da tražiš popravku ili nov sat.
    Ok, pitacu... ali je najgore ako moram da idem cak u Beograd... verovatno da im saljem postom nije dobra ideja? Ne mogu da uzmem papir da sam reklamira...da li se to uopste daje ili revers da su primili i u kakvom stanju su primili? I da li mislis da ce primiti sat pod reklamacijom ako je u pitanju baterija?

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    603

Ne ulažeš reklamaciju zbog baterije, već zbog toga što sat kasni. Servis će utvrditi da li je u pitanju baterija ili nešto drugo, jer to im je posao. Što se tiče slanja, ja sam kupovao satove koji su stizali post expressom i nije bilo problema. Glavno je da postoji pisani trag, jer time se dokazuje da je sat primljen. Ukoliko šalješ post expressom (posebna služba PTT, veoma su dobri), obavezno šalji sa povratnicom. Povratnica znači da primalac potpisuje da je primio paket, o čemu dobijaš pismeno obaveštenje. Ukoliko ne želiš da šalješ poštom, postoje kurirske službe (AKS, BEX i dr.), pa možeš i preko njih.

Ukoliko sat nosiš lično, dobićeš revers, ali ne znam koliko se detaljno popunjava. Obično u reversu stoje opis kvara, datum prijema i tvoje ime.

Sat pod reklamacijom moraju da prime i da utvrde uzrok kašnjenja, a čak i ako je baterija u pitanju, moraju da je zamene.

Zbog toga je najbolje da komuniciraš sa njima mailom, jer to je validan pisani trag. Predlažem da im našišeš mail sa opisom kvara, pitaš kako im ga možeš dostaviti i to je to. Ne znam koji konkretno servis je u pitanju, pa možeš da napišeš gde je sat kupljen ili koja je adresa servisa, jer verujem da će neko od članova foruma moći da prenese i lična iskustva. Imaj u vidu da sat možeš predati i u prodavnici gde je kupljen i u servisu koji je naveden u garantnom listu.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

Dragi Touch,
    kontaktiraj ti lepo prodavca sata pa se dogovori sa njima. Vidi sta mogu da ti urade po pitanju kasnjenja tog sata.
    I da, nekada čovek SAM treba doneti odluku, a ne za svaku sitnicu pitati za savet. Intuicija je mocna stvar, iskoristi je!
    Pozdrav!

Mlađi član
    Član od
    21.7.2014.
    Lajkovi
    10
    Reputacioni uticaj
    12

Hvala svima.

Sat sam ostavio u servisu u cumicevom sokacetu i nisam se nadao , profesionalno su obavili posao. Dali su mi revers, bili su ljubazni. Sat je bio kod njih nedelju dana, zamenili mehanizam, napisali to na garanciji i poslali mi post expresom.

Ja sam vrlo sumnjicav i oprezan, ali ovi ljudi su visoko profesionalni.

Cestitam im. Sat bi trebao da radi ispravno sada, danas mi je stigao.

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •