Zdravo Mile,

Izgleda da veceras malo tiho na forumu, vjerovatno drustvo iz Srbije proslavlja sto ste natamburali i Cehe, pa ovom prilikom cestitam prolazak u polufinale!

Nego da se mi vratimo na satove!

Dobro nam dosao! Lijepo je vidjeti nekoga ko je taze fasovao ovaj nas virus na navijanje... i na baterije.

Sto se tvog Lanco sata tice, ako malo procesljas po netu, sto si vjerujem vec i ucinio, primijetices da se na dosta Lanco satova tog perioda pojavljuju slicni ili identicni setovi kazaljki, pa, ako se zaista odlycis na to, uvijek mozes pazariti neki od modela iz tog perioda, koji nisu previse skupi, pa iskpristiti kazaljke, pa cak i staklo, mada je onda pitanje isplati li se tako osakatiti taj kupljeni primjerak, pa bi optimalno bilo da naletis na kakav pokvaren, ali s tebi bitnim kazaljkama. Pleksi ja ne bih dirao... dovoljno je da na neku od domacih stranica tipa kupindo ili limundo upises Lanco, i sigurno ce se pojaviti model koji bi i tebi mogao koristiti.

Nemoj da te cudi cijena tod njemackog sata na koji si naisao... Glashütte je Meka njemackog casovnicarstva, te je sve sto izlazi iz tog medju brdima skrivenog istocnonjemackog gradica poznato po vrhunskom kvalitetu ali i paprenim cijenama. Glashütte Original, NOMOS, Mühle-Glashütte, Union Glashütte itd. - A. Lange & Söhne da i ne spominjemo - sve je to krema njemackog casovnicarstva, te ostali centri ove lukrativne industrije, poput Pforzheima npr. ipak na Glasshüte gledaju kao na prijestolnicu.

Kad budes imao vremena, ako te ovaj nas virus ne popusti, baci pogled na imena koja sam ti gore naveo. Mozda se, kao i ja, zaljubis u njemacke satove... Naravno, ima tu i drugih imena... Fantasticna Stowa, pa Laco (Phorzheim), pa Tutima, pa cudesni Sinn...