Evo me opet sa malo petljanja.
Parce pronadjene koze bio neodoljiv izazov da se proba “umece” jer ta koza posebno zahtevna. Braon nijansa u mat “dim” varijanti je zaista ostavljala utisak ali odmah bilo jasno da je za nju potrebno vise od onog ojadjenog kucnog alata. Rvali smo se kako to i prilici “home” okolnostima ali je definitivno bilo jasno da bez stepova to nece ici. To je ostalo za kraj i onda potroseno 3-4 dana u potrazi za nekim od preostalih zanatlija pa jos i dovoljno strpljivim da saslusa zahtev. Nadjen. Covek saslusao sve, onda malo ( kakav je red ) napravio uvod, pa onda malo o politici, pa malo o propalim stvarima, pa…. kada se to bas oduzilo i ja vec resio da odustanem od svega, covek izgovori – ma, daj da proturim ! Od tog “proturanja” me tek uhvatila muka, veca nego od svog onog uvodnog predavanja. Drrr, drrrr, poce proturanje i dok ja obavih transformaciju u lik Dragana Nikolica u filmu Ko to tamo peva, onim cuvenim uzvikom “nemoj, je**te bog !”, bi skoro pa gotovo. Nemojte me pogresno razumeti ali stvarno ne mislim kako moram biti kokoska da bih prepoznao mucak od jajeta, tako i ja sa par metara “majstorski” videh da je na masini onaj pritezac ( valjda se tako zove) ostao nisko pa “drlja” po kozi. Ostao na svojoj poziciji od prethodne, tanje, koze i sada revnosno na onoj mat povrsini pravi svetliju liniju. Da ne duzim, pokusao sam to kuci malo dopuniti upotrebom specijalnog kuhinjskog alata i sada to lici na ovo sto je pred vama.
Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_5196_1.jpg
Viđeno:	489
Veličina:	286,2 KB
ID:	58981 Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_5193_1.jpg
Viđeno:	406
Veličina:	322,9 KB
ID:	58982 Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_5198_1.jpg
Viđeno:	514
Veličina:	280,8 KB
ID:	58983 Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_5194_1.jpg
Viđeno:	296
Veličina:	355,1 KB
ID:	58984 Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_5195_1.jpg
Viđeno:	352
Veličina:	298,4 KB
ID:	58985 Za drugare koji bi da slede nesto od ovoga, ili bar razviju svoju varijantu, mogu preporuciti da, ako im trebaju stepovi, najpre upoznaju dobro nekog majstora koji bi im izvrsio uslugu. U protivnom je lepljenje jedini spas za “home” varijante. Deblje koze nisu bas za kuhinjski alat pa treba majstorska podrska a onda….. Jednom me vec ta fela, iz drugog zanata, naterala da kupim mini strug, necu valjda opet “prezupciti”? Tesim se da je prolazno ovo a opet, nesto sam vireo u oglase..
Poslusah i Nesu oko onih dijagnoza i preporuke tableta, kupih komandirski kao promiclu da skrenem misli na tiockice a ono trebao bi kais i za njega !? Ne, ovo se desava nekom drugom. Nije istina…