6Likes
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 14
Re: Custom made Panerai homage...
Poodavno sam registriran ovdje, ne znam jesam li i slova ostavio napisana, vjerojatno je i predstavljanje zaboravljeno. Nešto razmišljam da sve uradim ujedno, narodski kazano: Jednim metkom tri zeca. U satovima uzivam od djetinjstva, dva sata i danas povremeno koristim, a prvi put sam ih navio u 2-3. razredu osnovne škole; a to je bilo baš davno.
Po vokaciji nemam nikakve veze sa satovima; ali me satovi neodoljivo privlače, tako da mi je žao što nisam po vokaciji sajdžija-urar-sahačija, kako god nazvali to zanimanje.
Konverzija molnije je urađena fenomenalno, zaista izaziva divljenje u svakom pogledu. Naravno da kod drugih stvara pobudu da se pitamo bi li ovakvo nešto mogli i sami uraditi.
Trebalo je godina i godina da skupim hrabrosti da odlučim nešto na tom planu učiniti. Tako sam odlučio pokušati nešto, radije bih kazao sastaviti nego napraviti; neko "čudo" sa mehanizmom molnije (čak sam i kupio jedan sat sa sekundaricom na broju 9) i kućištem kakvo se nađe.
Ponavljam, da sam laik, ali eto imam pomalo vješte ruke i vjerujem da bih mogao projekat započeti i privesti kraju. Međutim, mislim da će se pojaviti po koja nedoumica, a onda ko zna...
Već prije početka vidim gdje će se pojaviti problemi: prilagođavanje i učvršćivanje mehanizma u kućištu, dužina osovine ključa se mora isto tako prilagoditi (problem je narezivanje navoja - gdje to uraditi); nekako će se dial naći od parnisa pa ga "ugajguliti".
Sve ovo je za amatera atomska fizika; ali se nadam da će biti svjetla na kraju tunela.
Sugestija, mišljenje, savjet od kud god da dođu biće dobrodošla a ja zahvalan do besvijesti.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi