Kako mislis nema veze?
Printable View
Kako mislis nema veze?
Nema veze, zato sto se ni jedan ni drugi ne prave u Japanu.
Razlika je samo u oznakama trzista za koji su namenjeni, i kanalima distribucije.
Svakako bih uzeo SRP313 zbog kombinacije boja, znaci potpuno je nebitno da li je J verzija ( i sto na ciferu pise da je made in Japan)? Jer sam citao da def ima razlike u kavlitetu delova unutar sata kad je japanska verzija...
Gde bi bilo provereno da porucim onlajn, povoljna cena a da je original,bez rizika?
Pored sajta koji ti je kolega Darko preporucio, pogledaj i Seiya watches, Higutchi, Chino watches. Njima posalji mail pa proveri da li imaju.
Voleo bih da znam gde si to procitao da se delovi definitivno razlikuju, posto su iz Seika zvanicno potvrdili da to nije tako. No u svakom slucaju, ne zelim ja tebe ni u sta da ubedjujem, tvoje pare, tvoja stvar.
Mislim da se ti satovi zvanicno ne distribuiraju u Japanu tako da nisam siguran da japanski prodavci mogu da pomognu ali nista ne kosta da se pita. Ja bih pokusao kod Chronograph.com, Watchhubs ili kod nekog prodavca sa dobrom reputacijom ne eBayu.
Procitao sam negde ovde na forumu, mislim da je cak u temi o monster-ina... hvala Darko, def mi je najpovoljnije preko creationwatches-a, izadje na 175e, mislim da je odlicna kupovina. A za garanciju pise, njihova 2godisnja 'worldwide'? Ne daj Boze da bude nesto, kako se resava?
To je zato sto su forumi kao forumi mesta gde moze svako da pise sta hoce i ostavi svoje misljenje, i onda dodje neki novi clan ili neko ko nije cesto na forumu i procita tako nesto, a pritom ne pogleda i ne zna sta je taj sve pisao, koliko je njegovo znanje i da li je to sto je ovaj napisao ispravno.
Na tu cenu naravno imas jos i 10% carine i jos 20% PDV, tako da bi te sat izasao sve ukupno oko 230e.
Ako se nesto desi sa satom, odneses ga kod nekog pouzdanog casovnicara, posto se svakako ne isplati slanje nazad prodavcu, a servisi za te satove uglavnom nisu preskupi.
Ja obicno na to ne racunam previse, mislim da ce kod nas tesko to neko da prihvati, ali necu da tvrdim da je nemoguce nisam imao problema sa satovima porucenim online (do sada):)
Procitao sam negde na forumu bas ovde da je to "J" cist merak. Pa ako nista zbog meraka i platiti 50 dolara vise, uostalom da se vodimo logikom niko od nas ne bi imao vise od jednog sata. Ja glasam za "J" kolko god bilo nelogicno...meni svaki mora da ima to "J" pa makar lagao sam sebe. Da se kladimo da ce za 20 godina kad godzila najzad srusi Tokyo, ta "J" verzija biti na mnogo vecoj ceni...da je nelogicno nelogicno je al je tako.
dutyfreeislandshop trenutno drzi taj srp313 za cela dva dolara jeftinije od creationa. Ja ipak savetujem E-bay ako bude potrebe za povratom novca...isto duty free island samo na e-bay. Ja sam tamo uzeo par stvari.
Po meni cak i po tom kriterijumu lose deluje posto je natpis "MADE IN JAPAN" uradjen na granici kiceraja, dok pravi japanci imaju diskretno ispisano samo "JAPAN". A jos kad uzmemo da je na tim J satovima drugi jezik za dane arapski onda stvar deluje jos gore.
Prilog 115504 Prilog 115505
Porucio bih model sa dutyfree islanda, ali me zanima sledece... posto vidim da pri slanju stave vrednost 35$ kako bi carinu i takse zaobisli, pretpostavljam da u zavisnosti od carinika koji pregleda, moze da se desi da mi opale carinu na neku njihovu vrednost od 300$ ako procene na toliko? Je l' neko od vas uspeo da zaobidje takse?
U pravu si za to da mozes natrcati na minu na carini...
Reci ti njima da ti fino stave fakturu sa pravom cenom kako ovi nasi ne bi fantazirali. Pripremi se da platis takse, pdv, carinu...Ja sam probao dva puta da ih preveslam i nije islo, obrao sam bostan. Sto ne znaci ako meni nije poslo za rukom da nece tebi.
Ako ide fedexom iliti nekom drugom brzom postom carinu izbeci neces...samo regular airmail radi posao, mada meni eto nije ni to pomoglo.
Pozdrav. Da li je neko kupovao preko sajta Discount Watches | Men's, Women's Brand Name Watches at Discount Prices ? Imate li iskustva sa ovim sajtom? Sigurnost, pouzdanost? Hvala.
Ne znam koliko je ovaj deo foruma aktivan, ali ukoliko neko zna, molio bih da mi odgovori da li ima iskustva u porucivanju sa sajta jomashop.com ?
Kupovao sam oko Nove godine. Stigao je za 6 dana, doduše u Englesku, troškovi dostave 59$, toliko je mislim i za ostatak Evrope. Proveri da li na vrednost porudžbine imaš i dodatne troškove carine i poreza.
Hvala ti na brzom odgovoru. Meni je na sajtu izbacio 40$ za transport i shiping. Posto je sat 96$, tu bi bio negde na granici, carina se naplacuje za vrednost vecu od 150e. A porez moram svakako platiti. Nasao sam SNN079P2, sat mi je veoma lep, a ovde traze preko 200e i plus su neki dileri sa dosta negativnih komentara tako da bih pre rizikovao sa ovim jomashopom.
^Mislim da hoce da naruci sat u Austriju.
Ja se jos uvek razmišljam oko kupovine sa Jomashop-a. Ovde jesam dobio dobre komentare ali sam malo googlao pa sam naišao i na dosta loših komentara o njima. Hteo da uzmem seiko ssc229 koji je kod njik jeftiniji i 50-60€ nego na drugim sajtovima. Ukoliko naručiš, molim te da u ovoj temi napišeš svoja iskustva
I ja se razmisljam, najradije bih ga kupio "uzivo" tako da cu jos malo pogledati po radnjama u Becu.
Другари где могу да поручим (или да купим на лицу места) Casio Duro MDV-106-7A, или сличан њему? Јел поручивао неко са ebay-a?
Поздрав и хвала унапред
Odavde. http://www.amazon.com/Casio-MDV106-1...=Casio+mdv+106 Džabalesku. Ja bih ga uzeo da već nemam Casio.
Јел Амазон шаље у Србију без неких додатних трошкова? Видим да пише да ако купим укупно за 50$ поштарина је бесплатна.
Naravno da ne salje. To besplatno je samo za maticne zemlje u zavisnosti koji je Amazon u pitanju. Ako se narucuje nesto sto nisu knjige, CD-ovi itd. a da to isporucuju u Srbiju osim postarine za kurirsku sluzbu placa se jos i depozit za carinu.
Da li je nekog zvala žena iz Creationwatches 😂 sad me zvala, ništa nisam razumeo osim "hello", "creationwatches" i "order". Ne znam šta da radim sad, valjda neće da propadne porudžbina...
Mene je žena zvala par puta od kuće i jednom iz Zadra ali skoro sve sam je razumeo
:)
Ako je problem uživo komunikacija na engleskom zamoli ih da se ista odvija preko elektronske pošte.
Tako i ti i oni možete natenane da prevodite.
Poslali mi meil, da je sat poslat, Sally je mala 😂 valjda je to to.... Još ja ko Tarzan pričam JES JES VOČ VOČ VERIFAJ 😂
Da li je neko porucivao sat odavde?
SQUALE 50 atm | Product Categories | Squale
Zanima me da li za nas van EU ide cena bez poreza ili ostaje ista?
Ta cena na sajtu koju vidis, 680e je cena bez poreza.
Na to imas jos 10% carine i jos 20% PDV.
Hvala na brzom odgovoru.
Posto je kolega sa foruma pitao da napisem iskustva sa porucivanjem preko yomashopa. Na kraju nisam porucio preko njih... nisam do kraja bio siguran kako bi islo sa posiljkom i garancijom iz Amerike, i porucio sam sat preko Amazona, stigao je za dva dana (u Austriju). Nisam nasao isti model, ali uzeo sam slicni koji mi se dopao : seiko SSB135P1.
Nemanja koliko si ga platio? Ja imam ssb129p1 koji hocu da prodam
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Nedavno (26.8.2016.) sam naručio jedan sat sa sajta Creationswatches.
Javili su mi na email da je poslat, i tracking broj.
Preko tog tracking broja ne mogu da pratim pošiljku.
Moje pitanje je šta će se dogoditi ako ne primim tu pošiljku ?
Da li će se sat vratiti pošiljaocu, i da li ću dobiti svoj novac nazad (plaćanje je pay palom), šta sa eventualno plaćenom carinom i porezom ?
Pitam zato što sam u međuvremenu došao do zaključka da mi taj sat verovatno neće odgovarati (previše je težak za moj ukus (130 grama - Seiko SRP608K1), to sam shvatio jer mi je pre par dana stigao jedan sat lakši od toga (90 grama- Casio mdv 106), a već i taj je na granici podnošljivosti za mene, što se tiče težine). To sam shvatio tek nakon prijema ovog sata od 90 grama, a stigao mi je nakon što sam već naručio onaj od 130 grama. Ovo nisam znao jer sam početnik u svetu satova, tek učim šta mi odgovara a šta ne.
Ovo pitam zato što na sajtu creationswatch izričito piše da imam pravo da im sat vratim nazad u roku od 30 dana ako mi ne odgovara (jedini uslov je da ga ne oštetim). Idem logikom da ako nakon prijema sata imam pravo da im ga vratim, nazad, onda valjda isto to pravo imam i pre no što sam primio sat.
Ili, da ga primim, isprobam par dana, pa ako mi ne odgovara, da ga tek onda vratim nazad ?
koliko si ga platio?
Kakav si to broj dobio kada ne mozes da pratis posiljku? Negde mora da moze da se prati. Od ovoga zavise ostale opcije posto oni bez toga ne mogu da dokazu da su poslali a ti da li si (ili nisi) primio.
Ako odbijes da primis posiljku nece biti carine i poreza a posiljka ce se vratiti posiljaocu. Vidi sa prodavcem da li refunidraju sve ili samo cenu bez postarine. Ako zapne ostaje povracaj preko PayPala.
Carinu i PDV ti nece refundirati a verovatno ni izlaznu carinu i postarinu do njih.
Platio sam ga 165 $ (poštarina je besplatna)
1 x SRP608K1 $165.00 USD 1
Poslali su mi ovakav odgovor što se tiče trackinga: "Please check you order status through this link
Home | Singapore Post with the Tracking Number : RT---------SG." (na mestu gde sam stavio crtice je devet brojeva).
Kada odem na taj sajt, prijavi mi da ne može da prati tu pošiljku.
To sam odmah napisao u email creationwatchu, a oni su mi odgovorili da se to dešava sa nekim vrstama pošiljki, i da pratim na mojoj lokalnoj pošti kada će stići (odnosno, da pratim status "delivered" na tom singpost sajtu (iako mi je nejasno kako, kada sam taj sajt kaže da ne može da mi pruži podatke za tu pošiljku)
Sajt singapurske poste ima problema u poslednje vreme ali izgleda da sad radi ok tako da mozda ne bi bilo lose da pokusas jos koji put. Alternativa je da probas na recimo: Праћење и лоцирање на Trackitonline a naravno i na sajtu nase poste kada stigne - otprilike za 7-8 radnih dana. Velike su sanse da ide preko Hrvatske tako da mozes da probas i na njihovom sajtu.