Daleko sam ja od 20cm:)Imam uzi zglob,nezahvalno je uzeti sat a da ga ne probam.Sumo sam probao par puta,samo ta uska narukvica me odbija, ali za 380e ne verujem da cu naci nesto bolje...
Printable View
Ja imam i Sumo i Tunu....i obadva leze k'o zavareni za ruku. Dobro ti HADzI kaze....bitan je zglob ali i oba su lepo uradjena pa leze na ruci.
Moj je 19.5 cm i nemam nikakvih problema sa nosenjem.
max pain, pozdravljam izbor, mislim da je Sumo ozbiljno dobar izbor. Samo obrati pažnju na bitan detalj! Naime - lepo piše da je sat u Japanu, pa će te neprijatno iznenaditi kada budeš morao da platiš još i carinu i PDV u FR.
Bolje poruči od Higuchija ili Chino-a!
Seiya,chino i higuchi su najpoznatiji prodavci JDM modela. Šalju satove po cijelom svijetu i nema problema sa njima.
Hadzi Dalibor ti je sve rekao. Besplatna dostava samo znači da od strane prodavca nećeš imati dodatne troškove, što ne znači da ti država/EU neće tražiti dažbine. Ja bih proverio sa njima da li se sat carini ili ne.
Ako mora da se carini - kod Chino-a je 340EUR a kod Katsu Higuchi-ja još malo jeftinije, mada mi ne radi forma za kontakt sa njima :(, pa nisam uspeo da proverim koliko.
E hvala na inf.:adore:adore:
Poslacu im mail pa cu videti, ko seiya je 370e, kod chino 340e kao sto si rekao dok ni ja ne mogu da pronadjem cenu na higuchi totalno ne pregledan sajt, a pre par dana je pisala cena cini mi se 46000 jena to je 313e sto je ubedljivo naj jeftinije, ali opet kazem sajt je katastrofa:)
Uzvratili su mi mail spanci koji prodaju preko ebay.Kazu da oni napisu na racunu da kosta 100e i da ja platim 25e, znaci na 380e platim jos 25.I da rekli su da salju brodom iz japana.
^To je tako, ali samo ako carina prihvati tu cenu. Ako je ne prihvate, ili ako im se ucini sumnjivo, vrlo lako mogu da podignu cenu.
Barem u danasnje vreme cena necega, narocito sata moze da se sazna vrlo lako.
Danas kada svaki normalan prodavac salje avionom a cesto i kurirskom sluzbom bez ikakve doplate, ovi salju brodom da bi ustedeli par $ a kupac neka ceka mesec dana dok sat stigne? :thumbdn: Ja bih ih zaobisao samo zbog toga.
Ako je neko komunicirao sa Higuchijem, zamoliću da postavi njegov mail (mail forma na sajtu ne radi).
Možda bismo mogli da tražimo neki popust na količinu. A hteo sam i da pitam koliko bi koštala MM kopča.
@max pain - meni se to ne sviđa. Carina ume (čini mi se da je ovo i u EU) da proceni vrednost sata i odbije dostavljenu vrednost. Sigurnije i brže je poslovati sa pomenutom JDM trojkom.
Kad bolje razmislim ni meni se ne svidja, citao sam po fr forumima da je to sa carinom lutrija, nekom nisu naplatili nista dok nekom jesu...Verovatno cu kupiti preko higuchi samo da prorade japanci:DRacunao sam da u koliko je sat 313e da bi platio negde preko 400e, sto nije lose:)
katsu@higuchi-inc.com
Probati na ovaj mail.
@max pain
od Higuchi-a sam na upit dobio drugu cenu sata u eurima (i paypal plaćanjem...) u odnosu na prost obračun kursa i 3% paypal troškova. Obavezno proveriti pre poručivanja.
I da, Hadžija je dao dobar email :thumbup:
Na cenu od 315 eur, uz pismo da je plaćen 250$ i da je još i poklon....tražili su odakle je kupljeno..430$ i carina je bila 11980 din. Ne prolazi više pokloni a cenu koju ti stavi ako je baksuz teško da će ta da prodje. A ima jedan Brka ne bi rođenom smanjio.
smanjio je Zmaje ali nesto sitno :lol:
maxpain-u sat stize u francusku koliko sam ja razumeo, tu je ostao nedorecen
Poslao sam higuchi nisu mi uzvratili mail.Iznerviracu se i kupiti nesto sasvim drugo:) Jel proveren ovaj sajt jamborstore, a ova certina ds action diver me zanima?
max pain - ja ne bih tako lako odustao od Sumo-a. Pisi Chino-u i sačekaj da ti Higuchi odgovori.
Što se tiče DS action - taj jamborstore ima solidne cene ali ne znam da li je neklo kupovao od njih. Pogledaj i horademoda, kod njih sam kupovao i definitivno su pouzdani ali mi se čini da su konkretne Certine skuplje kod njih.
Vladas mislis li da je sumo kvalitetniji sat od certine ds action diver i ako jeste po cemu, meni se cini da tih 200 evra vredi dati vise za certinu zbog bolje narukvice i safirnog stakla? Popodne idem do radnje u gallery lafayette u parizu pa cu probati opet suma, ali mislim plavi jel mi je nekako lepsi i elegantniji...Sacekacu da mi odgovori higuchi.Sto se rice horamode dosta su skuplji od jamborstore, a vidim da jambor ima na wus-u?Ima jedna radnja i u nemackoj, inace nasao sam je preko chrono 24 prodaje tu certinu 550e, ali se placa dostava u eu 19e budalastina:(
Pitanje je da li je Sumo kvalitetniji od Certine ti ne bih znao da kažem ali smem da kažem da je upravo ta razlika od 200 eur velika. Bilo da je safir ili narukvica bolja.
Veliko pitanje da li je Sumo bolji, i tesko je usporedjivati ta dva sata......ali Sumo je sigurno best buy kupovina.....mislim na ulozeno-dobijeno kroz cenu i kvalitet!
Nezahvalno je porediti ove satove a ja oba proizvođača jako cenim i volim modele i jednog i drugog.
Realnost je da Sumo nikad nije bio jeftiniji, mislim da je kvalitetom odličan, Hardlex mi ne smeta previše dok bih kopču rado menjao za MM-ovu. Sve u svemu - vredi uzeti i Certinu ali vredi i za 200 EUR manje uzeti Suma :). Uzgred - crni mi se jako dopao ali mi se čini da je plavi pun pogodak!
Bacili ste me u zesci rebus:) Danas cu probati suma idem u seikovo predstavnistvo, malo pre sam im nasao adresu, pa mozda se nadje nesto jos zanimljivije, mada su tu cene previsoke:(Steta sto ovde ne mogu da probam certinu jer nemaju predstavnistvo, niti ih ko prodaje, probao bih oba i onda bi mi bilo lakse da presecem, ovako pojma nemam:(
Vidiš,dobro je pročitati iskustva iz prve ruke.
Prilog 101830Evo danas sam bio, probao suma(plavog) i seiko kinetic sun019p1 na metalnoj narukvici.Sumo lep, dok je i ovaj kinecic isto lep,ali je malo veci, lepo lezi na ruci ne vidi se na ruci ta velicina od 48mm.I dalje sam neodlucan...U narednim danima odlucujem sta cu uzeti pa se javljam kad narucim sat tj. koji sam narucio.Da ne zaboravim cena suma 600e, kinetic sun019p1 -639e.Moze u tri rate bez kamate i 15% popust:)
Zakon bi bilo da probaš i jedan i drugi istovremeno....mislim na Certinu i Seiko.
Da u pravu si to bi bilo idealno i onda bi lakse doneo sud:banghead:
Ljudi da li neko zna za sajt chrono 24h? Naime oni daju prodavce koji su pouzdani, da li im se moze verovati 100% ili sa rezevom?
Zavisi od prodavca jer na chrono24 ima svega i bilo ko može prodavati sat.
Jup,zato i kažem da ima svega.
Pa jel se moze verovati tim prodavcima koji su obelezeni kao pouzdani ili ne? Konkretno jedna nemacka on line prodavnica worthmann uhren prodaje ds action diver certinu po ceni od 549e? Da li je neko cuo za tu firmu ili ne i da li je bezbedno kupiti preko njih?
Ako plaćaš preko paypal-a,onda nije problem.
Odgovorili su japanci, nisu brzi ni malo:)
Dear Sir.
Thank you for request at higuchi-inc.com
It is available now
The cost is 425USD
that inclusive S&H
*we use international express airmail
so if you decided to purchase it,
please paypal
to
m-request@higuchi-inc.com
To izadje po danasnjem kursu 342e, medjutim ako uplatis preko PayPal-a izaci ce te 357e, to je valjda onaj postotak koji oni uzimaju