Evo sveža poruka (jutros stigla) od FedEx-a. Oni još više cepaju nego DHLhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5970fd76b0.jpg
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Printable View
Evo sveža poruka (jutros stigla) od FedEx-a. Oni još više cepaju nego DHLhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5970fd76b0.jpg
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Oni su jos gori, iako je konkurencija za najgoreg tesna. Nakon sto se udje u proceduru, i jedni i drugi odgovaraju tek za dan-dva na svaki mail. Ako treba da se razmeni par mailova sa formularima i podacima, lako moze procedura da se rastegne na nedelju dana.
Uz to, ovi flying cargo su mi zadnji put falsifikovali fakturu da bi me ocarinili vise. Kad sam se bunio, rekli su mi da im je carinik naredio da to urade. Japanci poslali uredno fakturu na tacan iznos koliko sam platio sat, overili, pecatirali...da bi ovi napravili neku miki maus fakturu koju kao deca da su pravili, na kojoj je veci iznos. Originalna faktura je nestala i ova nova je ukljucena u carinsku dokumentaciju. Objasnjenje im je - nasli su tu vecu cenu na netu, pa ono, sto da je ne stave. Da sam ja falsifikovao nesto, isao bih u zatvor, a ovako je skroz ok.
Kakvi su sa brzinom dostave kad ide preko DHL-a=? Da li je brža dostava, ili isto kao i kada se naruči sa creation watchesa sa besplatnom dostavom 20-40 dana od dana naručivanja?
Preko DHL i FedEx do Beograda stigne za 2-3 dana i onda jos nekoliko dana napred-nazad sa njima da se popuni papirologija i da se ocarini. To moze da potraje jos 3-4-5 radnih dana.
Ne znam, ali pretpostavljam da je naknada za carinjenje po jednom paketu, ma koliko satova bilo unutra, ako su na jednoj fakturi. Mada, to je moja pretpostavka. Možete da im napišete mejl sa pitanjem, i vrlo brzo će vam odgovoriti.
Taman sam se "naoštrio" da naručim Laco Augsburg, i u cenu sata uračunao dodatni trošak od 3.240,00, kad na njihovom sajtu vidim da šalju preko FedEx-a, što znači dodatni trošak od 1.560,00 dinara. :angry:
Placa se po paketu, provereno u praksi :)
Meni je fedex naplatio 5.500 din i kažu da je to ne vezano za carinu, ustvari toliko naplaćuju svoju uslugu. Bar je toliko bilo pre par godina kada je meni nešto stiglo od preko. Bolje zovi fedex da te ne iznenade kao mene.
Teddy Baldassarre https://www.teddybaldassarre.com/
Poštovanje,
Ima li neko iskustva sa kupovinom preko prodavca iz linka? Na te cene piše da su
"Taxes and Shipping Applied at Checkout", da li ti znači da nema dodatnih troškova?
Konkretno me zanimaju Orient satovi, i da li možete da mi date neki predlog gde bih najpovoljnije prošao sa njima?
Unapred hvala!
Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka
To samo znači da će tek kad staviš u korpu i dođeš do koraka kad treba da platiš, tad će izračunati poštarinu i poreze (ako je moguće). Za neke zemlje može da izračuba porez i carinu, za Srbiju - teško.
99% da će ti naplatiti porez i carinu u našoj pošti (okvirno još oko 30%)
Iskreno, za ovaj sajt nisam čuo. Ja sam naručio sa orientuhren.de, iskustva su podeljena na ovom forumu. Ja sam ok prošao ali bilo je par članova koji nisu, pretraži forum.
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Teddy je poznati Youtube reviewer satova i ima online prodavnicu. Autorizovani je diler za sve marke koje prodaje. Međutim, kako je US u pitanju, treba računati da su sve navedene cene bez PDV. Dakle, pri kupovini će biti dodat američki PDV, poštarina će koštati dosta, a onda još plus naša carina i PDV. Ne isplati se.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kolege, ima li neko iskustva sa kupovinom na ovom sajtu? Planiram da platim iz Srbije da stigne na DE adresu.
Na kom sajtu?
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Ups :) https://www.montredo.com/
Samo da ponovim pitanje oko iskustva kupovine na ovom sajtu?
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Uzeo bih Seiko spb143, kod nas bez popusta je 181.000 rsd...tj dosta vise nego svugde napolju.
Najpovoljniji online je Gnomon ali tu imam 30% carina i porez min, sto je opet cca 1300 EUR. Pritom nemam iskustva sa ovim sajtom, iako je poznat.
Druga opcija je kad budem putovao nesto poslom u EU da uzmem u radnji i probam da uzmem povracaj poreza (isao bi avionom) pa da izadje sve to dosta nize...e sad, da li je to neko u skorije vreme radio? Ranije znam i za satove +20k eura da nije bio problem sve dok je sat na ruci i kutija bas ne bude kod tebe...a sad nisam siguran da li su carine bas tako uvezane?
Uvezane su carine tako da ce sigurno proveravati
Kad sam uzimao Tissot pre 7-8god i trazio povracaj to je bio jedini put za sve ove godine kad sam leteo avionom da su trazili da svi putnici predaju torbe na skener. I cisto sumnjam da je koincidencija u pitanju...
Ako nije bas velika razlika preporucio bih ti da pazaris sat ovde. Bice lakse ukoliko ce trebati da se sat reklamira a i preskaces zavrzlame oko carine
Ako planiras kupovinu u EU onda svakako preporucujem kupovinu bez povrata
Raspitaj se oko moguceg popusta - pogledaj kada firma u kojoj planiras kupovinu obicno ima popuste (npr oko Nove godine obicno ima popusta).
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Pogotovo kad letis avionom jer prilikom kupovine predajes kartu i pasos da bi se transakcija obavila i carina dobija informaciju i koji je tacno putnik u pitanju
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kolima na granici definitvno znam da je to problem i da su ljudi placali kaznu + porez i carina. Imaju dogovor te vrste i jave carenici jedni drugima. Za avion i za kupovinu ovog tipa s druge strane, licno znam osobu koja je pre cca 5 god uzela veci povracaj, sve bez ikakvog problema, let Zeneva - BG. Ali to je bilo pre 5 god, a te stvari se menjaju....zato i pitam, da li neko ovo zna 100% da jave ili je vise u sferi, trebalo bi.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Bilo je već komentara, pre par godina, na ovu temu. Počeli su da javljaju jedni drugima i kad je avionski saobraćaj u pitanju
Sent from my RMX2155 using Tapatalk
Za seiko predlazem jedan od dva nacina...koji tacno, zavisi od modela
1. Kupovina u eu bez povracaja, cesto bude dovoljno povoljnije nego kod nas. Ima par radnji povoljnih sirom eu
2. Porucivanje uz japana...uz porez i carinu, ponekad izadje na eu cenu. Tu je rizik sto si na milosti carinika koju osnovicu ce koristiti. Meni su koristili neku random cenu sa neta koja je veca od one sa racuna
U oba slucaja probaj da uzmes sa overenom garancijom, onda vazi i kod nas...