Ne radi. Prilikom naručivanja Armide broj za praćenje nije radio. Pošiljka je došla za osam dana. Preko naše pošte mislim da se ne može ništa pratiti, barem ja nisam mogao.
Printable View
Ne radi. Prilikom naručivanja Armide broj za praćenje nije radio. Pošiljka je došla za osam dana. Preko naše pošte mislim da se ne može ništa pratiti, barem ja nisam mogao.
Želim da upozorim ostale.
Nedavno sam naručio sat sa sajta Creationwatches.
Pre naručivanja sam pažljivo pročitao return policy, koja glasi ovako:
"To be eligible for return or exchange, all watches must be sent back to us within the first 30 days following the receipt of the watch and must meet the following conditions:
Watch in original working condition with no accidental damage caused by you
No scratches on the watch case, glass or watch strap due to usage
No resizing, altering of bracelet"
https://www.creationwatches.com/returns.html
Kao što se vidi, ovde ne piše da se sat ne sme isprobati (staviti na ruku), nositi jedno vreme (ako to neće ostaviti vidljive tragove), i da se ne smeju sa njega skinuti nalepnice.
Juče mi je stigao taj sat. Otvorio sam pakovanje, i razmišljao da li da ga zadržim ili da ga vratim nazad (bio sam neodlučan da li mi odgovara). To da li će mi se sviđati nisam mogao proceniti samo na osnovu toga što bih ga gledao, nego sam odlučio da treba da ga stavim na ruku. Da bi se sat stavio na ruku, sa njega je potrebno odlepiti dve nalepnice, što sam i učinio (pre toga dobro razmislivši o tome, ali setivši se da u uslovima za povraćaj sata ne piše da nalepnice ne smeju biti odlepljene).
Stavio sam sat na ruku, i posled sat ili dva creations watchu poslao email da je sat stigao, da sve deluje ok., i da ću u sledećih 30 dana odlučiti da li da ga zadržim ili vratim:
"The watch has been delivered to me today (14.9.2016.).
It seems to be working fine, with no visible damage.
In next 30 days I will decide should I keep it or not.
Thanks".
Na to su mi oni odgovorili ovako:
"Thank you for shopping with us.
Please note we do not accept used watches for Return or Exchange".
Moj odgovor na to je bio:
"Ok. Thank you for this information.
I will share it on internet forums,
just to warn other potential buyers.
This information has great impact on
my decision probably not to order any other
watch from your company.
Because, your company on website states only these conditions:
"Watch in original working condition with no accidental damage caused by you
No scratches on the watch case, glass or watch strap due to usage
No resizing, altering of bracelet"
https://www.creationwatches.com/returns.html
In your email, you add one more condition: the watch must not be "used".
So, according to this definition ("used"), buyer is not allowed even to put watch on his hand (from that moment it is "used"), to determine does he like it or not, even though it does not create visible signs of use, scratches, "accidental damage", resizing or altering of bracelet..."
Na to su mi oni odgovorili ovako:
"Please ensure that the watch is 100% unused. A restocking fee may be
imposed if that is not the case, or the watch may be returned back to
you if there are scratches, signs of use, removal of stickers".
Da rezimiram: iako to ne piše tako u njihovoj return policy (tamo samo piše da sat ne sme biti oštećen, ogreban, da ne sme biti skraćivana narukvica...),
tek nakon što sam primio sat, sa njega skinuo dve nalepnice i stavio ga na ruku,
saznao sam da ako to učinim (skinem nalepnice, a bez toga se nije mogao staviti na ruku, jer su bile nalepljene tačno na ta mesta gde se kaiš zakopčava), više ne važi return policy.
Možda će se neko naći u sličnoj situaciji, pa sam hteo da upozorim.
90% da svakako ne bih hteo vratiti sat nazad jer mi u mnogo čemu odgovara, ali , nakon ovog odgovora to neću ni pokušati.
To se uvek moze posmatrati i sa druge strane - jedno je staviti sat na ruku radi probe a drugo je kad ga nosis danima i onda vratis sat zato sto ti se ne svidja (pretpostavljamo da sat nema proizvodnih nedostataka). Sta prodavac da radi sa njim? Osim da ga proda po nizoj ceni kao demo primerak. Mislim da se ni ti ne bi obradovao da su ti poslali sat bez nalepnica cak i da se ne vide tragovi koriscenja.
Suština moje primedbe je da nije u redu jedne uslove zvanično objaviti na svom web sajtu, a kupcu, nakon što je sat primio i stavio ga na ruku, naknadno saopštiti jedan dodatni uslov koji mu do tada nije bio poznat i koji nije zvanično objavljen (da već i samo odlepljivanje nalepnice-a bez toga nije moguće staviti sat na ruku, dovodi do nemogućnosti realizacije return policy). Da sam to znao, možda ne bih naručio sat od njih (ili ne bih skinuo nalepnice sa njega).
Zašto na web sajt ne napišu ono što su mi napisali u emailu ? Tako bi kupci bili pravilno informisani o pravoj (ne)mogućnosti realizacije return policy. Niko ih nije terao da uopšte imaju u return policy upisanu mogućnost da se sat vrati nazad iako je potpuno ispravan, samo zato što se kupcu nije svideo nakon prijema. Ako su to već napisali, onda je red da u potpunosti informišu kupce o pravom stanju stvari.
Sta je tu je. S obzirom da si kupio dobar sat preostaje ti da uzivas u njemu i postavis par fotki na forum. Ovo poslednje je nepisano pravilo ali u stvari vrlo obavezujuce. Nema samo Creationwatches nepisana pravila.:)
Pozdrav, usput jedno pitanje: Kako si prosao sa carinom?
Ništa ti ne znači kako je on prošao nažalost. Ne znači ti ni kako si ti prošao pre dva dana u odnosu na sledeću pošiljku. Po mom iskustvu (imam bar 5-6 pošiljki mesečno), uglavnom satovi, i desi se da ne platim ništa, desi se da platim 5500 dinara na pošiljku vrednosti ~100 eura.
Pozdrav, usput jedno pitanje: Kako si prosao sa carinom?[/QUOTE]
Poštaru sam platio ukupno 1.200 dinara (sat sam na web sajtu platio 155 $ u šta je uključena i poštarina). Ali, kao što je neko ovde napisao, ne znači da će svako isto proći sa carinom.
u gore opisanoj situaciji, Creationwatch mi je dozvolio da vratim sat (i pored toga što sam skinuo nalepnice i stavio ga na ruku), ali, tek nakon što sam sve gore opisano poslao na email rukovodiocu i pitao ga da li zaista ne mogu da vratim sat.
Dugar je trenutno u Slovackoj. Predlozite neki onlajn shop iz Eu da narucim sat kod njega taman da iskoristim da mi donese.
Sent from my Le X620 using Tapatalk
Hvala. Ima li jos neki?
Sent from my Le X620 using Tapatalk
www.orientuhren.de automatic watch diver automatikuhren taucheruhren deep orient
EDIT: Naravno, tu su i Steinhart i Archimede...
Prijatelji, da li je (a sigurno jeste) neko slao sat u Hrvatsku? Pitao me dečko da mu pošaljem nešto, pa nas zanima način dostave i koliko pošta uzima za slanje do Splitsko Dalmatinske županije (koliko sam ga razumeo, reče ST). Hvala.
Nije ti problem posta,problem je carina. Ja sam jedan jedini put nesto primao postom i carinici se nakace ko lesinari
sent from my LV using Gucci
Ja sam slala u Hrvatsku dva puta, jednom sat a drugi put narukvicu za sat. Narukvicu sam slala avionskom postom jer je covek tako trazio, a sat obicnom. Oba puta su mi uplatili i cenu i postarinu western unionom. Pravo da kazem sad se ne secam tacno koliko je bila postarina, mislim da moras da odneses paket da se izmeri pa ce ti onda reci tacnu postarinu. Mislim da je za narukvicu bilo oko 4e, za sat negde oko 7. Nema veze u koji deo Hrvatske saljes, posta je posta, ne odredjuje se cena na osnovu toga, istokao i kod nas ista je cena i za Vojvodinu i za Srbiju. E sad da li su moji kupci platili carinu ili ne to ne znam, ali ja sam oba puta navela da je poklon, jer te pitaju na posti sta je svrha slanja predmeta. Tako da mozda i nisu platili carinu. Oba puta sam slala u koverti. Jednom u avionskoj, drugi put u obicnoj.
Samo da ostavim komentar vezan za prodavnicu creationwatches.com
Sat narucen 09.10.2016., poslat 13.10.2016. a stigao na kucnu adresu 26.10.2016. Sat je bio ispod 100EUR, nije bilo carine ni bilo kakvih drugih troskova osim cene sata.
Sat je nov, originalan (Citizen), sa garancijom od 13.10.2016., upakovan izvrsno, ali bez kutije, u kvalitetnoj "plis-guma" kesici.
"plis-guma" - materijal najslicniji gornjem sloju Intex duseka na naduvavanje.
^Mislim da je za originalnu kutiju potrebna doplata.
Da pitam, nije li to malo glupo, doplatiti za originalnu kutiju ? Zbog cega to rade ?
Zavisi od modela do modela, za vecinu Citizen modela treba doplata, a za, recimo, vecinu Seiko modela ne treba. To je naznaceno u opisu sata. Nisam siguran, ali posto sam ovaj sat kupovao za poklon mislim da sam obratio paznju na to i da je pisalo da ide kutija. Opet, s druge strane, gledao sam mnogo modela, mozda sam nesto i pomesao...
A zasto se to doplacuje, to ni meni nije jasno. Ako si iz fabrike dobio kutiju (a valjda je logicno da jesi) - prosledi je dalje. Sta ce ti kutija kad prodas sat? Ne znam da li su oni tu pronasli neku matematiku za dodatnu zaradu, ali ja bih dodao i tih 5EUR za kutiju ovaj put, da nisam mislio da vec ide kutija uz sat.
Outlet Shop
Da li su satovi sa sajta Outlet Shop originalni?
Subaša
Nisu originali.
I čudo one cjene :) Hvala visoko! Kakav je sat Citizen Nighthawk, skoro sam kupio za američko tržište?
Citizen Nighthawk je među najboljima (mnogi misle najbolji) u tom cenovnom rangu.
Ukucaj njegov naziv u pretraživač ovog Foruma-dosta se pisalo o njemu.
Danas mi je stigao Seiko Monster SRP315K2 pa da podjelim iskustva, nadam se da ce nekome biti od pomoći.
Sat sam narućio preko Creation Watches stranice 15.5. i platio ga putem PayPal-a.
Malo sam požurio jer je stajalo da je zadnji primjerak.
Za način dostave odabrao sam standardni (bez DHL-a) kako bih pokušao izbjeći dodatna davanja.
Nakon što sam kroz par minuta dobio potvrdu uplate od PP-a i potvrdu naruđbe od CW-a u kojoj je bilo navedeno da za HR dostava traje 10-14 dana, na stranici više nije bilo dostupan ovaj model. Dakle, ukoliko stoji "last one" zaista je tako, nije navlakuša.
Dva dana nakon uplate dobio sam mail da je moja naruđba sada u statusu "shipped".
Budući nisam dobio tracking number, isti sam zatrazio te su mi ga dostavili kroz nekoliko sati uz link na singapursku poštu.
Upisao sam broj na stranicu singapurske pošte ali sam dobivao info kako ta naruđba ne postoji. Malo sam postao sumnjičav pa sam opet kontaktirao CW ekipu i dobio odgovor da za ovaj vid shippinga tracking ponekad nije moguć i da za HR dostava obično traje 3-4 tjedna. Tu sam odlućio ds ništa neću forsirati i da ću se nadati najboljem.
Danas je došao poštar i dostavio sat u paketu koji izgleda kao malo deblja kuverta (otprilike kao kad naručujete maskicu za mobitel preko ebay-a). Nakon kuverte sljedilo je nekoliko slojeva folije s mjehuricima pa crveni etui nalik na ženski novčanik i u njemu upute i sat sa svim folijama i naljepnicama.
Jedino što nisam dobio karticu za garanciju kako je prikazano na YT recenzijama koje sam gledao, već je na zadnjoj strani knižice garancije udaren pečat. Ovo jos provjerim s CW-om za svaki slučaj.
Iako sam bio spreman na dodatna davanja budući sam isti sat našao u HR za cca 400€, ugodno me iznenadilo što je paket prošao "ispod radara".
U svakom slučaju mogu preporučit CW jer su uvjek dostupni za upite a i 13 dana za dostavu iz Singapira do naših krajeva smateam vrlo prihvatljivom.
Eto, nadam se da će moje iskustvo nekom pomoći da bar malo vratim dug jer sam na ovom forumu naučio jako jako puno o satovima.
Ukoliko ćete imati dodatnih pitanja slobodno pitajte...
Za kraj par slikica...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...58bf46326f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0356d954c0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d7e344a39d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c8928355d3.jpg
Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
hvala druže na lepom opisu
Hvala na prenetom iskustvu. :thumbup:
Postovani, molim za pomoc, hteo bih da kupim seiko skx007k2 na amazonu. Nasao sam na www.amazon.it i kosta 212 e ,
a na /www.amazon.de kosta 227 e. Citajuci komentare sa oba sajta, na italijanskom amazonu sam naisao na dosta negativnih kritika na sat dok na nemackom nisam procitao nista lose vec da satove koje amazon.de prodaje seiko pravi za nemacko trziste.
koliko vidim prodavac za oba sata sa ovih linkova je CitiLux Europe. molim za savet sa kog da porucim.
https://www.amazon.it/Seiko-SKX007K2...=seiko+skx+007
https://www.amazon.de/Seiko-SKX007K2...s=seiko+skx007
Sa nemackog ne salju u srbiju. Na sve ovo racunaj porez i carinu od oko 30%. Moze da se desi da ne platis ali verovatnije da hoces.
A Seiko, koliko ja znam, ne pravi satove specijalno za nemacko trziste. Model koji tim gledas ima K na kraju sto ce reci za ceo svet (tako ja razumem objasnjenje). Da ima J na kraju bio bi za japansko trziste.
U svakom slucaju ako te zanima pretrazi sa "seiko k vs j"
Sent from my SM-T310 using Tapatalk
hvala na odgovoru, narucio bih ga iz Srbije i uplatio a adresu bi naveo drugara u Austriji, tako da nema carine... a u dilemi sam sa kog amazona da porucim
Sat je identican i na jednom i na drugom sajtu. Sto se tice prodavaca, koji je bolji, to vec ne znam :)
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Ima na eBayu na gumi za ispod 200$. Šalju u Srbiju besplatno. Od pouzdanog prodavca. Još 20ak dolara je jubilee I 45 je oyster narukvica.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Pozdrav svima, uz vas polako otkrivam čudesni svet satova pa sam hteo da zamolim za predlog gde je sada aktuelno kupit sat online, tj. koji sajtovi su ppouzdani za kupovinu iz Srbije. Vidim da npr. Creationwatches imaju neke popuste pa se pitam koliko je to sigurna kupovina. Hvala na odgovorima.
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока
Creationwatches je proveren i siguran sajt i trenutno spada u povoljnije sto se tice cena.
Sta kupujes ako nije tajna ?
Još nisam odlučio koji će to model biti ali ono što želim je automatik, sa safirnim staklom, metalnom narukvicom, datumom i bez hronografa. Možda imate nešto za preporuku?
Društvo,
opasno sam "zagrizao" za ovaj Seiko MAS62 Re-issue:
Prospex SPB053J1 • Seiko satovi prodaja, Astron Seiko, Prospex Seiko, Premijer Seiko, Zidni satovi, Budilnici
Interesuje me ima li ko iskustva sa Vitanovim, tj. može li se dobiti kakav gotovinski popust na tu cenu... Na netu ga nađoh već od ~700 $, ali bih stvarno želeo da ga uzmem u ruke, dobro ispipam i ako mi se sviđa odmah završim kupovinu. Naravno, ako ga ima drugde u Srbiji povoljnije, rado ću tamo otići :)
Pozdrav svima,
Ovde sam se obratio kada sam kupovao svoj prvi sat i na kraju sam sat porucio bas sa Creationwatches jos pre 5 godina, malo sam duze cekao tada, nekih mesec dana, ali je na kraju sve bilo u redu, garancija, kutija i najbitnije sat, sve na mestu. Plus mi tada jos izasli u susret i naglasili neku manju cenu na paketu kako bih sigurno izbegao carinu po tadasnjim zakonima koji su bili valjda da se nista ispod 50eur ne oporezuje.
Doslo je, i proslo vreme za novi sat, opet sam zeleo da sve odradim preko creation-a, i izabrao model (Casio G-Shock G-Steel Tough Solar Analog GST-B100-1A GSTB100-1A Men's Watch) i naravno rasprodao se dva dana posto sam ja resio da ga pazarim. Da li biste preporucili neki drugi sajt iz inostranstva sa kojim imate pozitivna iskustva, i naravno uz slicnu cenu kao sto je na creation-u. Takodje imam pitanje koliko cesto se desi da satove koje su rasporadli, nabave opet i izbace u ponudu ?
Takodje da li se promenilo ovo oko carine, i ima li novih nacina da se izbegne dodatno oporezivanje ?
Hvala unapred.
Carina je i dalje od 50€ pa na vise, to znam
Sent from my TA-1052 using Tapatalk