-
Re: Pomoc oko on-line kupovine satova
Citat:
RUS kaže:
Kad su ta dva sata u pitanju(007 i monster), mislim da ti se najvise isplati da ih ovde uzmes.
Takodje najvise se isplati uzeti sat na metalu, pa kasnije dokupiti gumu.
Inace Skywatches ne salje satove za Srbiju.
Nisam ubedjen da je kod nas najisplatljivije kupiti skx007.
Seiko Divers Mens Jubilee Band SKX007K2 SKX007
Sa svim davanjima ne prelazi 180E(sat+ carina + porez), a to kada konvertujemo u dinare po nekom prodajnom kursu ne izadje preko 23 500 din.
Seiko Divers Mens Rubber Band SKX007J1 SKX007
Trenutno nema ih na lageru ali cesto ih ima po ovim cenama.
Isti sat sa gumenom narukvicom kod nas se moze kupiti
SEIKO SKX007K1 Mechanical - Satovi - Vitanov Beograd
-
Ne znam hoces li proci bez carine i pdv-a u cg, evo meni je prije par dana uredno naplacena carina i porez za iphone, bas su me onako da kazem odrali, mozda se meni zalomilo, mada izgleda da se nikad ne zna.
Inace kod nas dolje ma cifru od preko 150e se naplacuje 5% carine i 19% pdv-a na to
-
Citat:
BrankoD kaže:
Ima kod nas radnji sa mnogo boljim cenama. Pomenuta je vec mnogo puta na forumu. A ako je razlika u ceni 10-15% ja uvek uzmem ovde zbog garancije a i cekanja (bitna stavka u poslednje vreme).
-
Gde? Nisam mogao da nadjem.
Inace razlika od 4000 nije mala.
-
-
-
Hvala cene su me obradovale
:)
-
Citat:
Ne znam hoces li proci bez carine i pdv-a u cg, evo meni je prije par dana uredno naplacena carina i porez za iphone, bas su me onako da kazem odrali, mozda se meni zalomilo, mada izgleda da se nikad ne zna.
Inace kod nas dolje ma cifru od preko 150e se naplacuje 5% carine i 19% pdv-a na to
Ovo sto mi treba je taman do te granice pa valjda nece biti problema.Inace ljetos sam dva puta narucivao satove svaki vrijednosti oko 200 eura i nisam nista dodatno placao osim postaru 1 euro,ovi sa sajta su napisali dosta manju vrijednost nego sto je placena iako im ja nisam trazio,mada na kraju vjerovatno je presudna sreca i raspolozenje ovih na carini.
Narucicu monster a sa 007 cu da sacekam dvije,tri nedjelje.Gdje god da trazim skx007 je sa jubilee narukvicom koju ne mogu ocima da vidim tako da cu uzeti sa gumenom narukvicom a metalnu posebno naruciti.Odoh da trazim na drugom djelu foruma dobre sajtove za te stvari.
-
Ljudi, ako vam nešto znači, izgleda da su mnogi artikli pojeftinili. Prevodio sam neki tekst o inflaciji u Rusiji i saznao da rublja pada, što sam pokušao da uporedim sa Meranomovim sajtom.
Uporedite ova dva linka:
Amphibian Classic 060 Meranom.com
Amphibian Classic 060 Meranom.com
Ako se pogleda prvi model na međunarodnom sajtu, (Amphibian Classic 060433), cena mu je 65 dolara, dok je na ruskoj verziji sajta njegova cena 2430 rubalja, odnosno oko 40 dolara prema aktuelnom kursu.
Najbitnije: ako pokušavam da kupim na ruskom sajtu, ne postoji Srbija kao mogućnost, već samo Belorusija i Ukrajina. S druge strane, Meranom nije jedini i mislim da bi trebalo kopati po njihovim sajtovima, jer ako rublja nastavi da pada, a proizvođač kasni sa promenom cena, onda bi se ovi satovi i delovi mogli kupiti za jeftine pare. Imate li neku sugestiju na kom bismo sajtu mogli da probamo da odradimo kupovinu u rubljama? Pošto se sa domaćih kartica skida novac u evrima, eventualno dinarima, mislim da bismo mogli da kupimo neki satić za male pare i sa smešno niskim dažbinama.
-
Da li neko ima iskustvo sa prodavnicom B.R.S. Watches&Jewelry iz Krusevca? Dal su ok? Drugar ima priliku da uzme sat kupljen kod njih pa se brine da nije kopija. Sad je u ful pakovanju nov nekoriscen sa garantnim listom i njihovim pecatom.
-
U BiH je slicna politika oko uvoza:
- (sat sa postarinom) x 10% (carina) = (konverzija u domacu valutu) x 17% PDV+ 30 EUR spediterske usluge (Fedex/DHL).
Narucio sam jedan sat i cekam da stigne tako da cu se i licno uvjeriti koliko ce biti na kraju dadzbina.
-
Pozz ekipo.
Ukratko novi član foruma, iz HR, ljubitelj satova...35godina (malo manje) gledanja i napokon je došao taj tren!
kupujem samo za svoj gušt!! i za svoje teško zarađene kn...
Nakon dugog viječanja na moju sreču izbor je pao na JEDAN model,CITIZEN AT4008 51E.
Moram priznati da mi je član Mišić M. pomogau u odluci, jel je isti vlasnik tog sata..
ili je bio
Ono što Vas molim za pomoć je oko odabira konkretnog shopa za kupovinu, obzirom da sam osuđen na online kupovinu jel ga nema u HR, a bojim se i da bi mu cijena bila visoka.
Dakle ako mo možete dati par savjeta provjerenih trgovina?
Mislim dosta sam našao trgovina na forumu, no ima i dosta starih postova, pa ako mi možete reći neke relativno friške info...
I što je s JOMA SHOPOM, kod njih mi je cijena 340$ s shipingom..
Hvala svima
-
Pozdrav,
razmisljam o satu Seiko SNZF21 nasao na creationwatches za 166usd
Koliko bi mi bili jos plus troskovi i da li sa njima moze da se dogovori neka cena zbog carine?
-
Mozes ti njima da kazes da ti pisu sta hoces, ali to je sve lutrija.
Ako bude sve po PS-u izacice te, 166 *10% carina * 20%PDV = oko 220$.
-
Ok, hvala. U sensu je 23.000. Ostaje ta kombinacija.
-
Pozdrav svima,
planiram da kupim neki sat preko Amazona (DE ili UK) , isporuka mi nije problem jer poslom dosta putujem i vec imam poduzi staz u kupovini preko njih (od igracaka do tehnike). Zanima me da li je bilo iskustava prilikom kupovine satova posto citam razne komentare, pa bih da budem siguran ako vec dajem toliki novac da to ne bude uludo baceno za neku repliku.
-
Koji to konkretno sat planiras da uzmes?
Ima i dosta drugih pouzdanih prodavaca, pa zbog toga, mozda moze i nesto povoljnije da se nadje.
-
Jos uvek vagam uglavnom jurim neki low-mid range poslovni swiss (Maurice Lacroix, Baume et Mercier, Raymond Weil, Frederique Constant) , jos uvek se mislim da idem na automatic ili quarz verziju.
-
Huh,drastične razlike u cijeni između kvarc i automatik modela kod tih brendova.
-
Jesu ali da kazemo da sam odvojio budzet za automatic i da sam blizi toj opciji (dilema je jedino oko stalnog podesavanja vremena kod automatica i da li imam zivaca za to, a tu je naravno i odrzavanje mada kod nas to moze relativno povoljno da se odradi)
-
Dakle niko nema iskustva sa satovima sa Amazona? Mozda neki drugi sajt u EU koji je proveren?
-
Ja sam sa Amazona poručivao supruzi Seiko, a ona meni Invictu. Ne znam koliko ti je to relevantno, ali sve je ispalo ok. Isporuka je doduše išla za Beč, jer smo tamo tada živeli, ali sve je bilo ok,roba stigla uredno zapakovana, sve sa propisnom dokumentacijom i neoštećeno.
-
Pozdrav svima,
Dugo vec iz prikrajka pratim desavanja na forumu, pa dodje red i da se aktivno ukljucim.
Kako sam ovde procitao japanski prodavci Seiya, Higuchi, Chino su pouzdani zar ne? Interesuje me Seiko SARB 017. Najjeftiniji je kod Higuchija ( nije velika razlika ni kod drugih), ali mi nije jasno kako se placa njemu preko PP, jer koliko vidim na njegovom sajtu nema one forme za kupovinu...u mejlu u kom sam ih pitao za cenu pise "so if you decided to purchase it, please paypal to m-request@higuchi-inc.com" do sad svaki put kad sam kupovao preko PP ( ebay i sl sajtovi) direktno me, nakon potvrde kupovine prebacuje na PP sajt gde izvrsim uplatu i to je to... ovo sa mejlom mi nije jasno?
Drugo pitanje je oko slanja. EMS ne radi sa Srbijom, DHL skida kozu sa ledja, u pomenutom mejlu pise "we use international express airmail" koji je to nacin slanja? Kako da trazim da posalju, da bude sigurno, a da nije preskupo?
-
Higuchi ti pošalje mailom link za uplatu preko PP. Koliko znam,poštarina ulazi u cijenu,a dolazi Japanskom poštom vrlo brzo(meni za 7 dana).
Sve preporuke za Katsu Higuchi.
-
@Spiridon - u slucaju da prilikom check out-a, nema opcije za placanje putem PayPal-a, onda se to moze resiti tako sto ce ti poslati invoice (fakturu) na PP, i onda ces tu izvrsiti svoje placanje. Sve sto je potrebno jeste da im das mejl sa kojim si registrovan na PP i onda ti oni salju fakturu. U svakom slucaju, savet je da placanje vrsis samo putem PP-a, cisto da bi ti ostao zasticen.
Sto se tice shippinga, mislim da je to njihova posta. Naravno budi spreman na mogucnost placanja PDV-a i poreza, a to sve zavisi da li ce ti nasi carinici otvoriti paket ili ne. :)
-
Puno hvala na informacijama... Nadam se da ce biti prinova iz Japana...
-
Još nešto: Pitaj Higuchi-ja šta kod ti nije jasno. Sve odgovori,mada može malo kasniti sa mailom.
-
I pitao sam ga (kad i ovde)... a i upravu si za drugi deo posta...jos nema odgovora. Forumasi su azurniji [emoji6].
Pitao sam ga da mi pojasni metod slanja, posto EMS ovde ne radi (valjda)... a i za PP placanje.
-
Odgovoriće,samo strpljenja.
-
Da li da mu trazim placanje u eurima ili u USD u kojim mi je javio cenu... ili je svejedno? Kakve su provizije koje PP uzima na konverzije...?
-
Konvertuje se u jene i mislim da nema provizije za konverziju,a PP naplaćuje cca 4%.
-
Pozdrav svima! Gledam nešto zadnjih dana da uzmem neki od Seikovih skx007 ili 009 divera. Sta preporucujete, Watchhubs ili Sense? Nisam do sada narucivao nista preko WH pa ne znam kako se prolazi sa carinom, porezom i spedicijom...i kakvu daju garanciju? da ne ispadne skuplje nego ovde u radnji... 😈 hvala unapred na savetu! ☺
-
Koliko vidim watchhubs trenutno nema ni 007 ni 009 na stanju.
-
Ja sam 007 uzeo na Creationwatches
-
Citat:
jagoda-nbg kaže:
Ja sam 007 uzeo na Creationwatches
I kako si prosao sto se tice spedicije/carine/pdva?
Citat:
RUS kaže:
Koliko vidim watchhubs trenutno nema ni 007 ni 009 na stanju.
E hvala ti, vidim sad i ja da su "sold out"...znaci WH mi nije opcija...
-
Kako ces da prodjes na carini, to je manje vise lutrija, ali pravilo je sledece,
na cenu sata sa transportom ide 10% carina, pa na sve to jos 20% PDV. Ukoliko se paket ne sadje kurirskim sluzbama(Fedex DHL...), nema usluga spedicije.
-
Citat:
RUS kaže:
Kako ces da prodjes na carini, to je manje vise lutrija, ali pravilo je sledece,
na cenu sata sa transportom ide 10% carina, pa na sve to jos 20% PDV. Ukoliko se paket ne sadje kurirskim sluzbama(Fedex DHL...), nema usluga spedicije.
Hvala, taj princip 10% pa 20% znam...ali mislio sam da se ustalilo neko pravilo, da nije jos uvek stvar lutrije...
Kako vidim creationwatches salje fedexom u Srbiju pa mi se cini da je Sense isplativije resenje....
-
Fedexom salju ako dodatno platis 39$(tacnije salju DHLom), a slanje obicnom postom im je besplatno.
http://www.creationwatches.com/products/shipping.php
-
Citat:
RUS kaže:
E hvala ti @RUS!! Ispadoh lenj da proverim bolje.....;) onda ima smisla preko njih, posebno sto imaju vise modela...
Btw. Srecan praznik rada svima, i da do narednog vredno radimo i zaradimo za jos po koji primerak lepog sata! :D
-
Sat je juce stigao (zeleni alpinista od Higuchija)... i taman sam krenuo da pisem hvalospeve i o satu i o Higuchiju, kad pade mrak, ja da pogledam novog lepotana kako "sjaji" ... onda i meni pade mrak... jedna od luminirajucih tackica koje su postavljene iznad brojeva, tacnije iznad broja 11 fali !!! :ohmy:
Sad sta mi je ciniti, seiko garancija ne pokriva nista osim mehanizma... valjda. Da ga saljem Higuchiju nazad... velika zajebancija sa postom, a uz sve to ne znam ni da li ce ga prihvatiti jer je sat nosen (kratko par sati... ali nosen).
Da li to neko od domacih sajdzija moze da sredi da bude "ki orginal"... pa da razmisljam u tom pravcu?
Za kraj, izvinjenje ako ova poruka ne pripada ovoj temi (racunao sam da pisem ovde jer sam ovde i trazio info o Higuchiju), i molba da se prebaci gde treba.
:crying::crying: