-
Re: Pomoc oko on-line kupovine satova
Baki ti je to rekao iz najbolje namere. Desi se da satovi tog cenovnig ranga izadju iz fabrike nepodmazzani ili lose podmazani, ne tako cesto, ali se desava.
Jedna novost za tvog sajdziju, fabrike ne rade dodatno podesavanje vremena na satovima tog cenovnog ranga.
-
Pa ja sam bio raspolozen da odradim servis zahvaljujuci Bakijevom predlogu, no nije islo.
-
Ma dobro, verovatno mu nije ni potreban servis...
-
Pozdrav svima,
Tražio sam po forumu informacije koje su mi potrebne ne bi li se ponavljalo pitanje, ali ništa značajno.
Nisam imao iskustva sa on-line kupovinom satova, pa me zanima par stvari..
Pronasao sam sat na ebay-u, amazonu, cena mu je oko 160e(90e manja nego u Srbiji), sa transportom(obično je USPS) izadje oko 190e. Smatram da će me jeftinije izaći ako poručim u neku državu koja je članica EU(konkretno Austriju), pa da li neko zapravo zna koliko bi me to koštalo, da li se plaća carina, pdv? U pitanju je Michael Kors sat, oni inače daju internacionalnu garanciju koja traje 2 godine, dovoljno je da imate samo neki dokaz u kupovini. Da li ta garancija važi iako se uzme u nekoj prodavnici satova, od preprodavaca, kao što sam ja sad našao na već pomenutim sajtovima, ili samo ako je kupljeno u njihovim oficijalnim radnjama?
Hvala unapred
-
Ukoliko sat naručuješ iz USA ili Kine, ulazak robe u EU se plaća tj podleže carinama i porezu koji važi za tu zemlju EU.
Koliko, to zavisi od carinskog sistema eu i te zemlje.
-
Da li neko donosi robu kupljenu preko Amazon.de?
Pozdrav,
Da li znate nekog pouzdanog ko donosi robu kupljenu preko Amazon.de? Uz nadoknadu, naravno, i da je iz Novog Sada ili Beograda?
Hvala unapred!
Kupio bih sat, naravno
:-)
-
Re: Da li neko donosi robu kupljenu preko Amazon.de?
Nekada je imalo dosta ljudi koji su se time bavili. Od kada je i kod nas postalo dostupno placanje preko neta nisam cuo da ih i dalje ima. Bar ne javno.
-
Problem je samo što sa Amazona direktno ništa neće da šalju za Srbiju. Ja imam nalog tamo, i uredno sam kupovao dok sam bio u Austriji, ali kad sam probao da stavim adresu u Srbiji, samo sam dobio poruku da to nije moguće. Zato me ne bi čudilo da i sada ima ljudi koji za neki procenat rade sa ovime, ako imaju adresu u EU na koju bi roba mogla da stigne, pa oni donesu.
-
Ja sam kupovao knjige preko Amazon.com i Amazon.de, a poslednja pošiljka je bila krajem maja ili početkom juna. Kod knjiga znam da postoji problem da ukoliko Amazon nema nešto na lageru, već sarađuje sa nekim opskurnim mini-izdavačem, ume da bude problem. Ovo poslednje sam čuo od drugih ljudi, ali nisam do sada imao problema sa pošiljkama.
-
Ne smem da garantujem ali cini mi se da samo knjige i diskovi mogu da se kupuju sa nasom adresom. Sve ostalo ne ide. Zasto, ne znam.
-
Kakvi su Seiyajapan i Katsu Higuchi(Higuchi-INC)? Da li je neko kupovao tamo? Vidim da je SBDC005 kod ovog drugog 330e sa S+H. Što je bar 70e jeftinije nego obično.
-
^Najbolji su, mislim da je kod Higuchi-inc Sumo najpovoljniji.
Kupovali cu clanovi sa foruma.
-
Re:Pomoc oko on-line kupovine satova
Oba prodavca su vrhunska i proverena, nema greske.
-
Hvala, mislio sam da sam slučajno naišao na njih, posebno ovaj Higuchi ima neugledan sajt pa sam zato pomislio svašta.
-
Pa da, sajt im je stvarno smesan, ali su zato oni ozbiljni i sve sto te zanima mozes da ih pitas preko maila.
Od tih Japanaca, imas i ovaj sajt, koji je takodje dosta los, ali je prodavac ok.
http://www.c-watch.co.jp/ww/
-
Steinhart se kupuje preko njihovog sajta jedino?
-
Da samo preko sajta ili preko distributera koje mozes naci na sajtu,ako imas nekog u inostranstvu da ti donese sat.
Kod nas nema distributera.
-
Imam šemu da naručim na Beč pa da mi donese drug. Jedino što moram da platim njihov PDV jer je on u Beču prijavljen, ali opet nije ni to loše.
-
Ako ti sat stigne tamo, izacice te oko 365e, a ako ga porucis da ti stigne ovde, izacice te oko 450e.
-
Kako znaš koji sat gledam? Čitaš misli :-D
Isplati se itekako.
Još kad bih našao nekog tamo poslom ili turistički pa da se uzme povrat poreza...
-
-
-
Citat:
Uros GT kaže:
Još kad bih našao nekog tamo poslom ili turistički pa da se uzme povrat poreza...
Za povracaj PDV moras da imas racun izdat u EU.
-
^ + prodavac treba da popuni neki tamo obrazac
-
Pomoć oko kupovine.
rakuten.com da li oni prodaju nove ili polovne satove? Video sam cenu ovog sata SBDC001 Udedokeihonpo | Rakuten Global Market: Seiko watch watch ProspEx SBDC001 SEIKO mechanical automatic winding with a hand winding analog automatic winding mens 20 ATM divers waterproof watch ~300€, što mi je nešto dosta jeftinije u odnosu na druge prodavce. A sad kako kupiti sat od njih kad ne šalju za Srbiju? Još sam na njihom sajtu pročitao da je u cenu uračunat Japanski porez koji se vraća. Ajd sad Vas da čujem.
-
Moras da se registrujes na nekom od sajtova koji prosledjuju pakete iz Japana. Npr. https://www.fromjapan.co.jp Naravno, oni ce da se ugrade tako da ce konacna cena biti visa, sa postarinom verovatno tu negde kao kod Seiye i Higuchija. Meni se to cini kao previse cimanja osim mozda za neke satove koji se odavno ne proizvode pa ne mogu da se nadju vise nigde.
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Tiha ti je lepo sve napisao.
Ma mene muci i ta njihova fotka....slikaju u visokoj rezoluciji a nisu obrisali sat.
Meni se to isto zna dogoditi ali tu fotku onda sigurno ne bi objavio a ovo bi trebao da bude novi sat!
Prilog 101135
-
Rakuten dodje kao trznica, gde japanski trgovci nude svoju robu i trguju preko njega. Prema tome tu se nadje i polovnih satova. Sat koji si ti gledao je nov! Po slicnoj ceni ga ima kod vise prodavaca. Mislim da se radi o tome da je u zadnje vreme vrednost jena dosta pala u odnosu na dolar, pa su prodavci koji obracunavaju u jenima ispali prilicno jeftiniji od ovih koji drze cene u dolarima.
Ja sam jedanput kupovao preko njih i to od watch-shop-a i nije bilo govora o bilo kakvom povracaju poreza. Pored toga, PDV u Japanu je izuzetno nizak, valjda 8 posto? Postarina do Evrope za sat izadje oko dodatnih 2600-2700 jena. Roba se salje EMS-om, stize za 3-5 dana. Zaracunavanje carine i PDV-a je skoro garantovano!
Predlazem ti, ukoliko si u mogucnosti, da nadjes nekoga iz Nemacke ili Austrije naprimer (PDV 19 odnosno 20%) ko ce za tvoj racun uzeti sat.
M.Mario: ma nemoj da sanjas! Nema bre problema sa kosookima, nisu to nasi :D
Jos da dodam da sam odbio po nulu od postarine. Da ne ispadne dostava skuplja nego sat :)
-
Off:
Kaze: Administrator je odredio da možete editovati poruke samo 10 minuta od postavljanja prethodne poruke. To vreme je isteklo, tako da morate kontaktirati administratora za izmene na poruci.
Pa ajde Administratore, daj makar 15 minuta ako moze! Mislim nema smisla, sada moram pisati novu poruku ...
On:
Jos sam se setio da je tu neko onomad tvrdio dasvedski carinici totalno ne zarezuju nista, tamo i oklopni transporteri ulazesa 0 carine + 0 PDV-a. A i drugovi Crnogorci su tu pustili buvu da njihovecarinike toliko mrzi da se petljaju sa paketima da satovi te vrednosti glatprolaze! Treba Marko da se potrudis pa da nadjes optimalno resenje!
-
Citat:
veberz kaže:
Ja sam jedanput kupovao preko njih i to od watch-shop-a i nije bilo govora o bilo kakvom povracaju poreza. Pored toga, PDV u Japanu je izuzetno nizak, valjda 8 posto?
Cene kod Higuchija i Seiye su bez PDV tj. vec je odbijen.
Citat:
veberz kaže:
Postarina do Evrope za sat izadje oko dodatnih 2600-2700 jena. Roba se salje EMS-om, stize za 3-5 dana. Zaracunavanje carine i PDV-a je skoro garantovano!
Mali problem je sto EMS ne moze iz Japana za Srbiju tako da obavezno treba dogovoriti sa prodavcem da salje Registered Mailom. U suprotnom moze da se desi da posalju DHL-om a onda ovde nastaju komplikacije.
-
veberz, sta bi ti? Sporo tipkas pa ti malo 10 minuta :flapper:
-
Citat:
tiha kaže:
Cene kod Higuchija i Seiye su bez PDV tj. vec je odbijen.
E to nisam znao, hvala za informaciju!
Citat:
tiha kaže:
Mali problem je sto EMS ne moze iz Japana za Srbiju tako da obavezno treba dogovoriti sa prodavcem da salje Registered Mailom. U suprotnom moze da se da posalju DHL-om a onda ovde nastaju komplikacije.
Recimi mi molim te zasto je u Srbiji problem DHL?
MMario
Ma tipkam ja kao maksim, nego sporo razmisljam :D
-
^Zato sto kada roba dodje ovde moras da platis troskove spedicije (3990 din), pa onda da popunjavas razne izjave, saljes im fakture i dokaze da si robu platio bas toliko, da si bas ti taj koji je kupio sat itd. Procedura koja traje 5 radnih dana minimum. Druga opcija je da sam radis spediciju (tj. da nadjes nekog speditera da ti to uradi) a za to moras da im platis oko 1500 din (placas im da ne rade nista). U principu se ne isplati ako nemas nekog na carini tako da je jednostavnija opcija 1. Naravno, sve to pod uslovom da je roba vrednosti iznad 50 €. Ako je manje ide bez ikakvih problema.
-
U jednom trenutku sam pomislio kako dobar sat i malo para, a sad ......... Odustao sam od sata, puno je to cimanja, zavisiš od drugih ljudi a cena na kraju izađe dosta veća. Idem da gledam neki sat sličnog izgleda a da bude manja para.
Hvala
-
ebay
Drustvo treba mi mi mala pomoc,koliko je provereno kupovati preko ebay i da li je ovaj prodavac proveren,ima sve pozitivne kritike,a pri tome ni jednu negativnu.Seiko Prospex Sumo Divers Automatico SBDC001 200WR | eBay
-
Re: ebay
Sa toliko pozitivnih ocena i bez jedne negativne, ne verujem da ce biti nekih problema. A clan je od 2003. Mislim da uz placanje Paypalom nema sta da brines. Takodje odlicna cena za nov Sumo! Naravno ako ga narucis u Srbiju ocekuj carinu i PDV.
-
Citat:
krstin kaže:
Sa toliko pozitivnih ocena i bez jedne negativne, ne verujem da ce biti nekih problema. A clan je od 2003. Mislim da uz placanje Paypalom nema sta da brines. Takodje odlicna cena za nov Sumo! Naravno ako ga narucis u Srbiju ocekuj carinu i PDV.
Hvala na odgovoru,ne bi imao carine i pdv jel sam u fr.Nikad nisam kupovao sat preko iterneta a pogotovu ne preko ebay-a.Gledao sam i preko higuchi japan,tamo je oko 320e plus bi platio carinu i pdv to bi mu doslo negde oko 400 e,plus bi cekao da dodje iz japana ko zna koliko...Za tu cenu bi progutao sitne nedostatke skoje ima sumo:DSvideo mi se isto i deep blue master diver 1000,na jednom spanskom sajtu je 290e,ali mi deluje jako veliki i glomazan taj sat,ne znam...
-
Sa ovim prodavačom nećeš imati problema,a paypal je dodatna sigurnost. Od higuchi-a sat dođe za 7 dana(meni u Bosnu je za to vrijeme došao).
-
Citat:
HADzI DALIBOR kaže:
Sa ovim prodavačom nećeš imati problema,a paypal je dodatna sigurnost. Od higuchi-a sat dođe za 7 dana(meni u Bosnu je za to vrijeme došao).
Znaci da je bezbedno kupiti.To mi dodje jeftinije od higuchi-a...Kako si zadovoljan satom, ako ga jos uvek imas?:D, Ne znam da li si procitao zainteresovan sam isto i za deep blue, samo to je mikro brend malo me brine ta velicina,a opet sa druge strane ima bolju narukvicu i safir u odnosu na sumo jos je i jeftiniji kosta 290e? Slatke muke:)
-
Ja imam Tunu.
Za Deep Blue,ne znam, sat je velik i težak mada ni Sumo nije mali ali je ipak tanji i lakši.
Ako ti je zglob promjera 20cm,DB neće biti problem.