-
Re: Pomoc oko on-line kupovine satova
@d.stole - hvala ti na razjasnjenju. Mada, ako pogledas primer koji si postavio:
Citat:
d.stole kaže:
164 - (164x19/119) = 164 - 26.18 = 137.82Eur izadje kada oduzmemo VAT.
pa uporedis sa onim sto sam ja napisao - videces da i u tvom primeru 26.18 iznosi ~16% (priblizno 16%) od 164€. Takodje ces videti u drugim postovima da sam svestan da je DE VAT 19%. Ali, kao sto ste i ti i tolarbo lepo naveli - nisam hteo da ulazim u procentni racun vec sam postavio odmah izracunati procenat.
Dakle, da zakljucim, za sve one koji ce ovo citati naknadno i kojima bi to moglo da pomogne - formula koju sam naveo je sasvim ispravna i moze da posluzi za proracun cene.
-
-
Dobar dan,novi sam na forumu i mnogo mi se svidja pun je informacija i stvarno sve se moze pronaci ako ste ljubitelj satova.
Ovako interesuje me kupovina citizen nighthawk preko neta i naisao sam na sajt discountwatchstore pa me zanima ima li ko iskustva sa njima. Hvala unaprijed.
-
-
-
-
Pozdrav svima! Prvo da pohvalim ovaj forum,zaista je sjajan i kao sto su mnogi istakli,naucio sam mnogo toga o satovima zahvaljujuci vama. E sad,konkretno pitanje.. Planiram kupovinu sata i citajuci gomilu postova,izbor je pao na Casio(mada priznajem da sam imao lose predubedjenje o tom brendu),i nekako mi je model EF-543D-1A privukao najvecu paznju. Jedina "zackoljica" je sto ga nema kod ovlascenih distributera a pronasao sam ga samo na jednom domacem sajtu www.prodajasatova.com(nisam citao pravila i ako se ovo smatra za neku vrstu reklame,neka moderatori obrisu ovaj post). Zanima me da li je neko imao iskustva kupujuci preko ovog sajta posto ne bih da dajem 150e za (eventualni)fake sat! I naravno ako neko poseduje isti model ili ne,rado bih cuo misljenje o njemu. Hvala unapred!
-
Ne može ti niko savetovati da kupuješ od nekoga ko nije ovlašćeni diler.
Te koje si pomenuo ja sam jednom zvao iz zezanja da vidim kako rade.
Priča je bila da oni prime narudžbinu,onda oni naruče sat iz Amerike,ti čekaš mesec i po-dva i onda sat(valjda) stigne.
Delovalo mi je neozbiljno.
-
@dr. siki
Imaš ga u Novom Sadu, ukucala sam oznaku sata da vidim kako izgleda i dobila ovo :
Casio sat EF-543D-1A | Novel Internet Prodavnica
Lokacije Radnji | Novel Internet Prodavnica
Možda neko iz Novog Sada može da ti kaže više o prodavnici.
Pozdrav !
EDIT :
Vidim cana je malo "jača":crying:, od 150 EUR, da li si gledao koliko satovi iz te serije koštaju kod ovlaštenog prodavca ?
25.950,00 Din. AKCIJA -10%: 23.355,00 Din.
-
Citat:
VLADAN P kaže:
Priča je bila da oni prime narudžbinu,onda oni naruče sat iz Amerike,ti čekaš mesec i po-dva i onda sat(valjda) stigne.
U pravu si Vladane,prica je i vise nego neozbiljna. Mada,tako nesto sam i pretpostavio.. Hvala u svakom slucaju!
-
Nisam video tu prodavnicu ali u svakom slucaju cena im je,po meni, mnogo "jaca" od vrednosti tog sata.. Ipak cu se okrenuti nekom od zvanicnih distributera i izabrati sat iz aktuelne ponude do nekih 150e,sto je,opet moje misljenje i mozda gresim, realno za Edifice seriju. Veliki pozdrav!
-
4 Priloženi(h) fajl(ova)
Sense watch webshop - Casio satovi - Seiko satovi - Police satovi - Swatch satovi - Online prodavnica satova
Edifice
Ovi iz Novela ga “malo” preteraše sa cenom, gledala sam modele koji liče na tvoj (oznaka 5xx), možeš ih naći i za 10 -12 hiljada din, ima i onih od oko 16 000. Neki su na sniženju, a nekima je to redovna cena. Zato ti dajem oba linka.
Satove koji su na sniženju po toj ceni možeš dobiti samo naručivanjem (naravno možeš ih kupiti i u radnji, u Knez Mihailovoj, ali onda plaćaš punu cenu).
Još nešto, proveri da li imaju određeni model pre nego što ga poručiš, može se desiti da su prodali sve, a nisu izbrisali iz baze.
Kad kupiš, uslikaj sat i javi se, to je ovde praksa;).
Evo i nekih satova :
Prilog 14819Prilog 14820Prilog 14821Prilog 14822
-
(Da, procitao sam iskustva sa ovom radnjom) Zanima me, koliki je konacan trosak za npr ovaj sat dok mi stigne na kucnu adresu. Sa sve carinom, porezom, posiljkom etc etc. U Bomaru je sa popustom 550e. A to je vise nego duplo skuplje nego na jomashopu.
http://www.jomashop.com/citizen-skyh...jy000053e.html
-
Vidim da je slanje oko paketa oko 46.78$, cenim da je express opcija u pitanju.
1. Ako salju USPS-om (United States Postal Service, pandan nasoj drzavnoj posti), onda je to 377.78 x 1.3 ~ 490$
2. Ako salju express firmom tipa Fedex, DHL, UPS...Onda 490$ + 4000-5000din koliko kosta usluga spedicije ovih firmi kod nas.
Tebi kao kupcu je svakako u cilju da paket posalju obicnom postom, tj. USPS-om. Kako bi na svo drpanje drzave izbegao dodatni harac od 40-50eur i cimanje koje ide uz to. Moras im slati neka dokumenta, tipa kopija licne karte, dokaz da roba zaista toliko kosta (ako nema racun unutra, a oni ne veruju), popunjene obrasce za spediciju itd...
-
Pozdrav, da li su ovo original satovi, ako neko zna Prodaja Satova - Brendovi - � Prodaja originalnih satova po najnizim cenama Zanima me tacnije Casio ef-550d-1a. Hvala
-
Citat:
OvoOno kaže:
Da se citiram-
Citat:
VLADAN P kaže:
-
Pozdrav ovoono. Ja sam relativno skoro kontaktirao ljude koji prodaju te satove i na osnovu onoga što su oni meni rekli, jesu orginali su. Ja ne tvrdim ni da jesu ni da nisu samo ti prenosim šta su mi rekli. Citiraću samo jednu rečenicu iz njihivog mejla: " Svi satovi dolaze u originalnom pakovanju, dakle sa kutijom, grantnom knjizicom i uputstvom na vise jezika ".
Mene bi brinulo to što oni nemaju svoj servis, nego se oslanjaju na internacionalnu garanciju e sada da li naši ovlašćeni serviseri priznaju tu garanciju, kao što bi trebali, ne znam. Za pojedine proizvođače kao što su Timex, Orient i Calvaneo, nema servisa u Srbiji, nego su najbliži u Mađarskoj, Rumuniji i Hrvatskoj. Meni su rekli da ukoliko mi se sat od navedenih proizvođača pokvari u garantnom roku mogu se njima obratiti i oni će sve obaviti umesto mene ( slanje itd ) a navodno mogu računati na njihovu pomoć i van garantnog roka. Sve je to po meni malo neozbiljno. Ne mogu reći, bili su veoma ljubazni i iskreni u odgovorima ( ja sam im postavio gomilu pitanja i na sva su odgovorili za manje od 24 sata). Inače za pojedine Casio modele kod njih se čeka i po 4 nedelje. Ako se odlučiš da kupuješ preko njih prvo vidi da li servis Casia u Beogradu priznaje tu međunarodnu garanciju. Oni su mi naveli ovaj servis:
Casio servis u Beogradu je
S&L Jewelry & WatchesTošin bunar 268 11070 Beograd.
Moja preporuka je da zasada ne kupuješ od njih. Kada malo ojačaju ili kada se pročuju dobre vesti o njima onda OK ali do tada...
Ja tim ljudima želim da razviju posao da maksimuma i da postojeće mane otklone što pre jer konkurencije nikad dosta. Pohvalio bi im sajt, imaju ispisane teh karakteristike za svaki sat, Sense to recimo nema, imali su do skoro i fotografije satova iz više uglova sada to ne vidim, to je bilo super.
Pozdrav i dobro došao !
-
Hvala puno na odgovorima! Ali rizikovacu i narucicu Casio ef-550d-7a. Kod nas ovaj model ne moze da se nadje, tako da moram da narucim kod njih. Provericu sat u ovlascenom servicu pa cu javiti kakva su iskustva. Ili ako neko ima bolje resenje, neka slobodno predlozi ;) Pozdrav
-
Može da se nađe ,po nešto višoj ceni-Sense watch webshop - Casio satovi - Seiko satovi - Police satovi - Swatch satovi - Online prodavnica satova
Ali,možda je dobro da neko probije led i naruči kod tih novih, pa da posle čujemo iskustva iz prve ruke:)
-
Citat:
OvoOno kaže:
Hvala puno na odgovorima! Ali rizikovacu i narucicu Casio ef-550d-7a. Kod nas ovaj model ne moze da se nadje, tako da moram da narucim kod njih. Provericu sat u ovlascenom servicu pa cu javiti kakva su iskustva. Ili ako neko ima bolje resenje, neka slobodno predlozi ;) Pozdrav
Cenim hrabrost. Proveri da li pomenuti servis priznaje međunarodnu garanciju, kasnije odnesi sat na proveru ( ne skidaj nalepnice dok ne proveriš). Dakle nemoj sat nositi 5 dana pa onda nositi na proveru, nego čim zakuca poštar a ti lepo u servis.Kako su meni rekli, sat možeš vratiti ako nije uopšte nošen i ima sve nalepnice i ambalažu. Ako imaš neke nedoumice ti lepo sroči mejl pa ih pitaj sve što te muči ili ti je sumnjivo. Odgovoriće ti, pa na osnovu njihovih odgovora sam proceni. Proveri i koliko bi čekao konkretan model. Ako se odlučiš da kupuješ preko njih obavezno iznesi utiske da bi i drugi imali informacije iz prve ruke.
-
-
Porucio sam. Kazu da se ceka 5-7 dana posto ide kao ekspres posiljka, cim stigne nosim ga na proveru i javljam utiske. Hvala na odgovorima. Pozdrav :)
-
Da li mi mozete reci nesto o kupovini preko sense.com? Kakva su vam iskustva,za koliko dana stize sat? ili ako ima ovde neka tema koja se tice toga posaljite mi link :)
-
Cupka, slobodno kupi preko Sense-a. Dosta nas je kupovalo preko njih, sat stigne prakticno uvek sledeceg radnog dana. Eventualno moze da se desi da nemaju odredjeni sat na stanju, u kom slucaju ce te kontaktirati i predloziti resenje. Imaju i radnje (u Knez Mihajlovoj i novom Merkatoru na primer), ali su im tamo satovi nesto skuplji nego kad se poruce on-line.
Sense se cesto pominje na forumu, samo uradi pretragu ;).
Dakle - mislim da slobodno mozes da porucujes preko njih, a takodje mozes u njihovim prodavnicama da pogledas model pre kupovine.
-
Citat:
Cupka kaže:
Da li mi mozete reci nesto o kupovini preko sense.com? Kakva su vam iskustva,za koliko dana stize sat? ili ako ima ovde neka tema koja se tice toga posaljite mi link :)
Otvoriš nalog na njihovom sajtu i poručiš sat koji ti se dopada. Ako to uradiš recimo ujutru, oni će te za par sati pozvati da bi potvrdili tvoju porudžbinu i adresu, tada im još jednom naglasi model čisto da ne dođe do zabune. Sat plaćaš pouzećem, dakle kada paket stigne. Transport ne plaćaš. Za bilo koji sat vrednosti veće od 4000 din, oni snose trošak transporta ( bar je tako bilo). Kao što rekoh, ako sat poručiš ujutru računaj da će ti stići na kućnu adresu sutra prepodne ( ako je neradni dan onda sledeći radni dan ). Sat je dobro upakovan. Kutija od sata se nalazi u jednoj malo većoj kutiji koja je puna sunđera tako da ne postoji šansa da se sat ošteti. Sa satom dobijaš uputstvo, garanciju. Servis se nalazi u BG, ne znam odakle si pa sam zato to naglasio. Ako ti se sat ne svidi mislim da je rok za povraćaj 7 dana, u tom slučaju ti snosiš trošak slanja. Naravno sat mora biti ne oštećen.
Pozdrav
preteče me vladas
-
Evo da javim prve utiske, sat je prelep (Casio ef-550d-7a), nosio da potvrde da li je original, naravno jeste. Sat je stigao tacno za 7 dana, prilikom preuzimanja decko mi je objasnio razliku izmedju kopija i originala koje sam delimicno i sam znao, tako da, maksimalno profesionalno su odradili. Za svaku pohvalu. Imaju moju preporuku. Cak je i cena bila skroz pristojna :) Pozdrav
-
Citat:
OvoOno kaže:
Evo da javim prve utiske, sat je prelep (Casio ef-550d-7a), nosio da potvrde da li je original, naravno jeste. Sat je stigao tacno za 7 dana, prilikom preuzimanja decko mi je objasnio razliku izmedju kopija i originala koje sam delimicno i sam znao, tako da, maksimalno profesionalno su odradili. Za svaku pohvalu. Imaju moju preporuku. Cak je i cena bila skroz pristojna :) Pozdrav
A slike, a slike...? Ako ti nije problem objasni koje su razlike između kopija i orginala siguran sam da će nekom koristiti. Posebno ako se uzme u obzir koliko se Casio modela prodaje na domaćim internet berzama.
-
Cestitke na satu, mislim da si napravio odlicnu kupovinu. Ako stignes napisi kakvu su prvi utisci i obavezno postavi fotografije.
-
6 Priloženi(h) fajl(ova)
Hvala. Evo da kazem u vezi kopija... Ja sam znao da kod kopija, kada se ukljuci stoperica, skazaljka na donjoj stoperici ili stoji ili non-stop vrti ceo krug, kod originala ona treba da ide levo desno prvi minut, posle toga stoji mirno. Lik koji mi je doneo sat jos mi je rekao da kod kopija oblik krunica se razlikuje, kod originala je isti oblik, i jos, ova plocica kod broja 5 i 7 treba da bude zasecena a ne kao kod broja 11 pravugaona. Prvi utisak je da je sat prelep, nemam vise sta da kazem :) Evo nekih slika slikanih mobilnim telefonom. Prilog 17213Prilog 17214Prilog 17215Prilog 17216Prilog 17217Prilog 17218
-
OvoOno
Sat je zaista lep.
Čestitam.
-
OvoOno, hvala i čestitam na kupovini, lep sat. Drago mi je da je kupovina na ovaj način uspešno završena. Sada je to već putokaz i za neke druge.
-
Pozdrav svima. Hteo sam da Vas pitam za misljenje za sat AR 0428, kod nas je cena oko 200 eura, a na jednom Italijanskom sajtu (100% New Original EmporioArmani Men's Watch AR0428 for sale) sam nasao dosta jeftinije, pa me zanima vaše misljenje da li je to original ili kopija i da li je neko kupovao vec preko ovoga sajta?
Hvala.
-
Ne znam kako si zaključio da je sajt italijanski.... Sajt je aukcijskog tipa, a prodavac ovog sata se zove "dingning". Za taj armani ne znam, ali sudeći po tome da isti prodavac prodaje seiko modele koji vrede 300-500 i više dolara za 60-70 dolara, i Casio koji takođe košta bar duplo više nego što on prodaje, mislim da nije teško sabrati dva i dva...
-
Pozdrav svima,potebna mi je mala pomoc, dvoumim se izmedju :
Citizen BJ7010-59E NIGHTHAWK i
Citizen AT0360-50E
Hawk sam video uzivo ovaj drugi nisam,koji je bolji:) Pozdrav
-
drugari, treba mi pomoc za kolegu!
hoce da kupi G shock 9300, e sad nasli smo na sense gde je cena 23100 Casio G-9300-1D a na sajtu prodajasatova je 175 eura Prodaja satova - Casio G-9300 Mudman - � Prodaja originalnih satova po najnizim cenama!
zanima me koliko je pouzdan taj drugi sajt i zasto je tolika razlika u ceni!?
-
zato sto su svercovani, nema ih na lageru i nije obezbedjen servis? :)
-
Citat:
Shark86 kaže:
Citizen NIGHTHAWK BJ7010-59E naravno:yes4:
-
Citat:
jagodanbg kaže:
Zvao sam ih za ORIENT Mako XL da platim, da naruče .............. !;)
-
poslao im je mail, kazu da ga imaju!
-
Citat:
jagodanbg kaže:
zanima me koliko je pouzdan taj drugi sajt i zasto je tolika razlika u ceni!?
O pouzdanosti tog sajta je još rano pričati.Koliko znam,samo je jedan mlađi član imao direktna iskustva sa njima i on je bio zadovoljan.Kaže i da je naknadnom proverom ustanovio da je sat originalan.
Ja sam ih jednom kontaktirao u vezi kupovine nekog sata ali se ispostavilo da se mora čekati mesec-dva.
Što se cene tiče-Oni nisu ovlašćeni uvoznici tako da verujem da su našli način kako da zaobiđu neka davanja prema državi.Ništa ne tvrdim,samo moja pretpostavka.
E,da.Rekoše mi da satove nabavljaju iz Amerike.