Pa pouzdan je a i sami prodavci su već provereni tako da ne bi trebalo previše da se brineš oko toga, mada je to "pouzdano" sve relativno. Uvek postoji mogućnost da se pošiljka "izgubi" ili da sadržaj paketa misteriozno nestane, iako se meni to do sada nije dešavalo. Ukoliko želiš dodatnu sigurnost prilikom isporuke, zatražiš da ti paket pošalju sa nekom od kurirskih službi kao što su Fedex ili DHL ali u tom slučaju su i troškovi transporta i špedicije daleko veći nego kada se paket šalje poštom.
Prednost slanja poštom je što je obično besplatna odnosno uračunata je u cenu sata, zatim izbegavaš usluge špeditera i imaš manje troškove na ime carine i poreza ali paketu treba duži vremenski period da stigne na svoje odredište. Obično to bude između 8 i 20 radnih dana, u zavisnosti od toga da li poštar ide biciklom ili avionom.
Kurirske službe kao što su UPS, Fedex ili DHL su brze prilikom dostave i paketu treba svega par dana da pređe sa jednog kraja sveta na drugi i da ti se nađe u ruci. Međutim, kada koristiš ovakvu uslugu prodavac će obično da ti naplati par desetina dolara na ime troškova slanja a sama kurirska služba će pored carine i poreza uzeti i svoj deo koji zna da bude popriličan.
Ma nije to moja radnja. Kada sam napisao "kod nas" mislio sam na Srbiju.Isto pitanje je je i za Vašu prodavnicu. Da li je sigurnije da je naručim na adresu nekog iz Srbije pa da mi je on dostavi ili je bezbjedno slanje za Crnu Goru.Najbolje je da ih kontaktiraš ukoliko si našao neki model koji ti se dopada i da ih pitaš da li su voljni da pošalju paket za Crnu Goru i koliki bi bili troškovi. Ljudi su prilično ljubazni i predusretljivi a obzirom da naša balkanska snalažljivost nema granica mislim da bi našli načina kako da udovolje tebi kao kupcu, no nemoj me držati za reč.
Kolika bi bila konačna cena sata zaista ne znam, a pod uslovom da se paket šalje poštom za Srbiju bi računica bila otprilike sledeća...i onako otprilike koliko izađe konačna cijena sata ako je na sajtu 150$.
$150 x 1.1 (carina) x 1.18 (porez) = ~$200 (koji dolar više ili manje)
Registracija
Help

LinkBack URL
About LinkBacks

Najbolje je da ih kontaktiraš ukoliko si našao neki model koji ti se dopada i da ih pitaš da li su voljni da pošalju paket za Crnu Goru i koliki bi bili troškovi. Ljudi su prilično ljubazni i predusretljivi a obzirom da naša balkanska snalažljivost nema granica mislim da bi našli načina kako da udovolje tebi kao kupcu, no nemoj me držati za reč.

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi