Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 28

Hybrid View

Stariji član Avatar korisnika Don_Krstic
    Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Određen forumom Seiko vs Tissot

Posle dugo vremena razmišljanja i dvoumljenja, definitivno sam odustao od Certine DS1, jedan od razloga je što oni u sat od skoro 500 evra ugradđuju ETA mehanizam u standardnoj izvedbi...

Pa pošto sad nemam novca za Fortisa 610.10.11M, odlučih se da za sad uzmeme najbolje za najmanje, a ostatak da ostavim u fond za neki skuplji sat...

Izbor sam sveo na Tissot PR50 automatic T34.1.483.31

Cena mu je oko 250 USD
    U njemu kuca ETA 2824-2, ima safirno staklo i WR 50m je.

Drugi kandidat je Seiko 5 Sports SNZG15J1

Cena oko 120 USD
    Mehanizam 7S36B, hardlex staklo i WR 100m

Ono što sam našao na netu je da je ta B verzija seiko mehanizma unapređena samo na polju tačnosti i mogućnosti preciznijeg podešavanja.

E sad šta vi mislite da li Tissot vredi dodatnih stotinak dolara i šta bi ste vi pre uzeli, sat je za svaki dan?
    Priložene slike Priložene slike

Član
    Član od
    16.1.2011.
    Lajkovi
    480
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom re: Seiko vs Tissot

Ovaj Tissot imam sa crnom koznom narukvicom. Lep je, elegantan, i zato ga nosim samo za vecernje izlaske(svecanije prilike), jedino je za danasnje pojmove velicine mali precnik (oko 37 mm).
    Ova seiko je lep i meni se vise svidja za svakodnevno nosenje. (da li ga ima kod nas?)
    Pozdrav

Član
    Član od
    16.1.2011.
    Lajkovi
    1595
    Reputacioni uticaj
    27

Nekako i ne bi poredio ova dva sata. Jedan je elegantna drugi sportska varijanta. Meni se ne sviđa Tissot što je tolko mali, na mojoj (gabaritnoj) ruci se izgubi, nema ga nigde.

Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Određen forumom Re: Seiko vs Tissot

Banja hvala što si mi preno svoje utiske... Jesi ga uzeo kod nas ili preko neta i ako jesi gde?

Dragon, ne mislim da je inferioran, to sam više onako samo pomenuo, i sam sam napisao da je to sve u praksi zanemarivo, bar po iskustvo onih koji ih koriste neko duže vreme... Inače ja se nadam da ću sad krajem februara dobiti vizu, i ako Bog da otići u SAD u maju, pa ću konačnu odluku napraviti na licu mesta kad vidim i probam oba sata... A ako ne bude ništa od toga onda on line kupovina, e tu ćete morati malo više da mi pomognete u izboru...

Stariji član Avatar korisnika banja
    Član od
    1.12.2010.
    Lajkovi
    706
    Reputacioni uticaj
    18

Uzeo sam ga kod nas, tacnije, kod Beric satova u Novom Sadu za 19300 din., ali je narucen od Vitanov u Bgd (posto u N.Sadu nije bilo tog modela), posto je Beric zastupnik Vitanova za N.Sad.
    Procitao sam jos odavno jednu temu oko narucivanja istog sata preko neta (ne znam preko kojeg sajta), ne mogu sad da se setim svih detalja, ali od prilike racunica je sledeca,a to je da ti izadje skoro isto para preko neta i da kupis kod nas. Ne znam da li se u medjuvremenu sta promenilo ali kad uzmes u obzir sve to ( vreme cekanja, pitanja oko garancije, placanje itd.) onda ti je bolje uzeti kod nas za isto toliko para,nemoras da cekas sat a i Vitanov ti garanciju daje na 2 godine.

Isto tako u slucaju ne daj Boze reklamiranja, Bgd ti je blizu a stvarno ne znam kakva je procedura reklamiranja u inostranstvu. U svakom slucaju, ja bih uzeo sat kod nas, jedino bas ako je razlika u ceni velika onda bi se odlucio na kupovinu preko neta, ali kao sto sam i napisao cena ti skoro izadje isto.

Ako te interesuju moji prvi utisci i slike sata imas temu koju sam pokrenuo kada sam ga kupio: Kupovina sata (Mislim da je u medjuvremenu koja slika nestala ali nema veze.)

Pozdrav!

Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Momci hvala na pomoći, za sada sam najbliži SKX007, eto još samo da prođe ovo oko ambasade, pa ako bude sve ok onda u kupovina u SAD-u, ako ne on line ili preko nekog od drugara koji su već tamo... Inače sad nešto kontam da za jednu DS1 mogu da uzmem i SKX007 i Spirita-a...

Stariji član Avatar korisnika Larosa
    Član od
    17.11.2009.
    Lajkovi
    1920
    Reputacioni uticaj
    19

Ovo je moj sat SKX007J,pa ti sad vidi jel ima ili nema razlike.....
    Ne verujem da bi Seiko napisao na brojčanik "made in japan",a da nije tamo proizveden.
    Priložene slike Priložene slike

Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    141

@Nikola, malo me zbunio izbor, zato sto su satovi potpuno razliciti - jedan eleganjci, a drugi military, odnosno sportski, kako ko voli, pa je malo nezahvalno uporedjivati ih...
    Jesi li video uzivo oba?
    Moram da priznam da mene Tissot uzivo nije bas odusevio, nekako mi je... 'nako. Elegantan, ali ne previse, ni pravi dress watch, a za moj ukus pomalo dosadan za svaki dan... i malo manji nego sto bi trebalo (opet, po mom misljenju, naravno ). S obzirom na tvoje godine i aktivnosti, nekako verujem da ga neces bas mnogo nositi...
    Drugim recima, glasam za Seiko. Mislim da za svoju cenu vise nudi i da ces ga dugo i sa zadovoljstvom nositi. A razliku u kinti stekuj, pa kad se "steknu uslovi" casti sebe necim sto zaista zelis!
    Poz!

edit: pretece me @nickname

Poslednja ispravka: sima hrabri (7.2.2011. u 13:20)
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

d1d
    d1d je offline
    Stariji član Avatar korisnika d1d
    Član od
    19.1.2011.
    Lajkovi
    1128
    Reputacioni uticaj
    24

slazem se sa prethodnicima......
    mislim da ovaj tissot nije vredan dodatnih 100$

Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

@Banja hvala na info, ali mislim da im je to mnogo jaka cena... U USA je oko 120$ sa porezom... Stvarno mi nisu jasni, pa da ih uvoze onako kako bi ih mi uvezli bez ikakavog popusta opet imaju zaradu koja je ogromna (preko 33%)... Gledam i Casio satove, G-shock koji sam ja platio skoro 100 evra je tamo 60 dolara to je duplo manje...

@Simo monsteri su im na tom sajtu zaista najpovoljniji, kao i SKX007 koji je 155$ sa gumenom narukvicom, kod nas je on 36000 dinara...

Evo ga jedan Seiko u koji sam se sinoć zaljubio... Cena mu je oko 390$ ali mislim da vredi svakog centa a i više...

Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Trilema - SEIKO SNDB57P1, TISSOT PRC 200 ili TISSOT PR50
    By Komes21 in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 20.5.2011., 17:38
  2. Preporuka za Tissot, Citizen ili Seiko
    By JoMan in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 5.2.2011., 16:13
  3. Seiko, Tissot, ili nesto drugo - automatik varijanta
    By alejandro in forum Koji sat kupiti?