12Likes
-
Re: Seiko SKX779K kupovina?
4R36 u SRP307K1 je unapređeni 7S26, što znači da ima mogućnost ručnog navijanja i hacking funkciju.
Sat, koji ti gledaš u sebi sadrži 7S26, što znači, da ga nije moguće ručno naviti i ne zaustavlja sekundaru prilikom nameštanja vremena (ono što sam gore napisao). To što nema mogućnost ručnog navijanja znači, da ga je pre upotrebe (kada se zaustavi, rezervu snage ima 43 sati) potrebno mali pretresti i onda počinje, da radi a energiju dobija sa pokretanjem ruke.
4R36 ima obe funkcije, koji prethodnik nema. Sada zavisi, koliko ti to znači. Ima puno stručnjaka, koji su malo nakloneniji 7S26. Jedan od najvećih stručnjaka za Seiko satove, američki horološki analitičar, John Davis je izjavio, da ga ne bi nimalo začudilo, ako bi 7s26 i nakon 200 godina radio bez bilo kakvog podmazivanja i servisa.
7S26 je bio u masovnoj proizvodnji od 1996 do 2011 godine a onda ga je zamenio 4r36. To ne znači, da je 4R36 bolji, nego je moderniji.
Ja imam nekoliko satova sa 4R36 (SRP6631K1 Nato, Orange Monster SRP 309 i SRPA21K1 Padi Turtle) i svi su odlični. Imam i SKXA35 sa 7S26 (hvala bogu, Seiko ga još uvek proizvodi u pogonima u Maleziji) i ovaj mi je od nabrojanih nekako najdraži. Zaista se oseti robustnost i moć tog mehanizma, kada sat malo pretreseš pre stavljanja na ruku.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi