Strana 75 od 79 PrvaPrva ... 2565717273747576777879 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 741 do 750 od ukupno 781
Like Tree513Likes

tema: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR

  1. #741
    eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lokacija
    privremeno u Beogradu :)
    Poruke
    3.648
    Lajkovi
    7472
    Reputacioni uticaj
    162

    Određen forumom Re: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR

    Čestitke . Okači i poneku sliku

    Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

  2. #742
    Novi član
    Član od
    2.1.2020.
    Poruke
    26
    Lajkovi
    129
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR

    Citat davorb kaže: Pregled poruke
    Dragi svi, samo da javim da sam konacno pazario Zeppelin LZ127 7666-5(Miyota 82s5). Hvala na pomoci i uvidu u dosta detalja koji su mi jako pomogli da sagledam sta da zelim i ocekujem od sata, a samim tim i koji da odaberem. Bilo je veliko dvoumljenje, i troumljenje ali na kraju su presudile mnogobrojne racionalno-estetsko-finansijske odluke, a poneki model (i ovde predlozen od strane drugih forumasa) je vec zavrsio na spisku buducih kupnji.
    Jos sam dobio izvestan popust za buducu kupovinu, pa je supruga bacila oko na neke Pierre Lannier modele, a ja vec glumim snoba pa joj objasnjavam zasto je malo skuplji Citizen bolji izbor. (a u stvari ovde cu pitati, posto nigde nisam nasao informaciju sta turaju u te satove, pa verujem da su 100% kinezi, iako nam je prodavacica tvrdila da i u njih idu Citizenovi mehanizmi (?))
    Koliko sam ja uspio da vidim i da se informisem, u njihove automatike ide Seagull ST-25 (mozda sam peomasio kalibar, ali je Seagul u pitanju) a sto se kvarcnih tice vidio sam dosta specifikacije koje navode samo da je japanski kvarcni mehanizam (ako bi trebao pretpostavljat onda bi rekao da je Miyota).
    "Mlada" je firma(kraj sedamdesetih) sjediste u Francuskoj ali naravno to su modni satovi, pa kao sto biva slucaj o mehanizmu ne daju nikakve tacnije informacije
    (po meni bolje dati pare za Citizen, sigurnije je u svakom slucaju)

    Cestitke za sat! U zdravlju ga nosio!
    Haifisch23 likes this.

  3. #743
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.910
    Lajkovi
    13194
    Reputacioni uticaj
    401

    Određen forumom Re: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR

    Čestitke na kupovini! Zeppelin je dobra podlaga za ulazak u svet satova.


    Što se tiče Pierre Lannier-a - zanimljivo, ali ne radi se o modnom proizvođaču, nego o francuskoj firmi, čija je delatnost prvenstveno proizvodnja satova, koju dopunjuju sa nakitom ili bolje rečeno bižuterijom. Iako na prvu deluju, kao modni brend, više spadaju u grupu brendova, kao što su Jacques Lemans, Festina, Quantum, Nautica, Zzero, Lotus....
    Kao i navedene firme, satove opremljuju sa japanskim mehanizmima, uglavnom Miyota i Seiko Epson VD. Tu se ne razlikuju od modnih brendova, pa je zato učestalo mešanje jednih sa drugima u široj javnosti. Tome pridodaje i činjenica, da se svi satovi ili barem 90 % od jednih i drugih proizvodi u Kini.
    Ljubitelji satova smo ponekad malo nepravedni prema modnim brendovima, jer nam smeta što satovi nemaju horološki DNK ali sa druge strane moramo priznati, da je većina te scene sasvim solidno i rigorozno uređena i da nije sve tako sivo, kao što nam se, na prvi pogled, čini. Naime, većina modnih brendova koji u ponudi sadrže satove, dolaze iz različitih grupacija, čiji članovi su i neki od najuticajnih High End proizvođača.

    Calvin Klein i Balmain dolaze iz SWATCH grupacije (Breguet, Omega, Blancpain, Longines, Glashutte Original, Union Glashutte, Rado, Hamilton, Mido, Certina,Tissot).
    Ralph Lauren, Lancel, Dunhill dolaze iz Richemont grupacije (Vacheron Constantin, A. Lange & Sohne, Jaeger-LeCoultre, IWC, Cartier, Panerai, Baume & Mercier, Montblanc, Roger Dubuis, Piaget, Van Cleef & Arples)
    Louis Vuitton dolazi iz LVMH grupacije (Zenith, Hublot, Tag Heuer, Bulgari, Chaumet)
    Gucci, Boucheron, Qeelin dolaze iz Kering grupacije (Ulysse Nardin, Girard-Perregaux, Jean Richard)
    Boss, Tommy Hilfiger, Lacoste, Scuderia Ferrari doalze iz Movado grupacije (Ebel, Movado, Concord)
    Roberto Cavalli doalzi iz Franck Muller grupacije (Franck Muller, Pierre Kunz....)
    Harley Davidson dolazi iz Citizen grupacije (Citizen, Arnold $ Son, Alpina, Frederique Constant, Bulova)
    Versace i Guess dolaze iz Timex grupacije (Timex, Nautica, Opex...)
    Kenneth Cole i Ted Baker London dolaze iz Binda grupacije (Breil....)
    Emporio Armani, Michael Kors, Diesel, Fossil, DKNY, Karl Lagerfeld, Adidas, Burberry dolaze iz Fossil grupacije (Zodiac, Skagen...)

    Produkcija većine modnih brendova teče pod određenim standardima, koje sadrže potreban i određen nivo kvaliteta, bez obzira što se proizvode u kineskim postrojenjima. Većina modnih satova u samoj kvaliteti ne zaostaje za Jacques Lemanom, Zzerom, Qunatumom, Nauticom pa čak i entry modelima Casia, Citizena i Seika, koji se proizvode na istom geografskom prostoru ali u vlastitim fabrikama. Mehanizmi su tu najmanji problem, jer su isti, kao i kod zadnjih tri renomiranijih brendova. Više pažnje bi trebalo obratiti na materiale od kojih su napravljeni. Naravno, da specifikacija Stainless Steel ne znači, da su svi satovi napravljeni iz jednako kvalitetnog čelika. Niko me ne može ubediti, da sat u razredu do 200 € sadrži jednak procenat gvožđanog ugljika, kao sat iz višeg cenovnog razreda. Kućišta jefitnijih satova sadrže veće količine kroma i nikla i obično su premazani tanjim ili debljim slojem čelika. Osim poklopca, koji su uglavnom napravljeni iz prave kombinacije čelika, jer su u direktnom kontaktom sa rukom (kožom). Prolem je što proizvođači strogo čuvaju specifikacije pa nikad ne možemo znati, šta tačno nosimo.

    Tako, da ponekad naše dame ne trebamo previše ubeđivati, da je Casio i Citizen od 200 € puno bolji od Michael Corsa za 300 €. To njima ništa ne znači. Modni satovi su jednostavno u punoj funkciji svojeg naziva. Radi se samo o modnom dodatku i njegova osnovna funkcija je privlačnost a kvalitet je obično na drugom mestu. Zato moramo lepšim polovinama izaći u susret sa puno razumevanja jer obično njihova dilema oko izbora sata ide u onom smeru: Volela, bih da kupim jednu dobru kolekciju knjiga ali moraju biti crvene boje, da se lešp podudaraju sa novom garniturom za sedenje....
    Poslednja ispravka: Haifisch23 (11.3.2020. u 22:00)
    eee, Zagor, don Alberto and 3 others like this.

  4. #744
    Novi član
    Član od
    2.1.2020.
    Poruke
    26
    Lajkovi
    129
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR

    Kad haifisch napise tekst vrijedi procitati ako imas vremena da dodjes do kraja
    Sta drugo osim sloziti se sa svim gore vec recenim stvarima. Tanka je linija "ozbiljnjih" i modnih satova, toliko tanka da konstantno jedni drugima ulaze u domen djelatnosti.
    Prije 8godina sam dobio Jacqur Lemans na poklon. Jako lijep hronograr na metalnoj narukvici. Nosio sam ga nebrojeno mnogo puta, ali od prvog dana sam mislio da je u pitanju neka "modna" marka, sto znaci da je neki kineski mehanizam, materijali losiji, itd itd. I evo nakon 8godina taj sat me iznenadio vise nego bilo koji drugi, materijali izdrzljivi i kvalitetni, mehanizam Epson (mozemo reci Seiko) koji i dan danas radi perfektno, narukvica metalna kvalitetnija nego na pojedinim seiko satova vece vrijednosti. Istrazivao sam malo i nasao da je Jaque Lemans ustvari kao "sestrinska" firma sa IWC ali se bave 95% sa kvarcnim satovima.
    Svakako prije kupovine treba istraziti sta kupujes i za sta dajes pare. I ja sam takav da vjerujem provjerenom, znaci Seiko, Casio, Citizen, itd itd, ali ne treba bjezati i od drugih (van okvira) mogucnosti... (pogotovo treba udovoljiti zenama, jer ces biti u njihovoj milosti kad dodje vrijeme za jos JEDAN sat samo )
    Haifisch23 likes this.

  5. #745
    Stariji član Avatar korisnika sin.er
    Član od
    20.1.2014.
    Poruke
    1.866
    Lajkovi
    16437
    Reputacioni uticaj
    91

    Određen forumom Re: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR

    Kako "sestrinska firma sa IWC" za miloga boga...

  6. #746
    Stariji član Avatar korisnika Nešoni
    Član od
    26.9.2017.
    Poruke
    718
    Lajkovi
    4566
    Reputacioni uticaj
    48

    Određen forumom Re: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR

    Ma nije rođena, nego sestra od tetke .
    Kolega je verovatno pomešao sa SWI (Swiss Watch International) koji je zastupao JL brend za USA tržište kratko vreme, pa su povezivali JL sa SWI, ali se kasnije potvrdilo da tu nema ničega.
    Greška kolege, ko piše taj i greši. Šta sam ja sve izjavljivao i tvrdio, kada bi mogao malo "history" da pročistim

    Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
    Haifisch23 likes this.

  7. #747
    Novi član
    Član od
    7.1.2021.
    Poruke
    2
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR

    Planiram kupovinu sata za poklon, pa sam izbor svela na sledećih nekoliko. Da li bi neko mogao da mi kaže razliku u Ronda 706.1 i Ronda 5030 D mehanizmu Roamer satova? I otprilike satovi koje marke su kvalitetniji, Roamer, Seiko ili Citizen?

    https://bomar.rs/roamer-rockshell-ma...20837-41-55-02

    https://bomar.rs/roamer-superior-moo...08821-41-13-05

    https://bomar.rs/roamer-superior-508837-41-45-50

    https://bomar.rs/roamer-vanguard-975819-41-45-90

    https://bomar.rs/seiko-ssb369p1

    https://bomar.rs/citizen-ca0695-17e

  8. #748
    Član
    Član od
    25.2.2020.
    Poruke
    129
    Lajkovi
    402
    Reputacioni uticaj
    29

    Određen forumom Re: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR

    Citat Andrijana541 kaže: Pregled poruke
    Planiram kupovinu sata za poklon, pa sam izbor svela na sledećih nekoliko. Da li bi neko mogao da mi kaže razliku u Ronda 706.1 i Ronda 5030 D mehanizmu Roamer satova? I otprilike satovi koje marke su kvalitetniji, Roamer, Seiko ili Citizen?

    https://bomar.rs/roamer-rockshell-ma...20837-41-55-02

    https://bomar.rs/roamer-superior-moo...08821-41-13-05

    https://bomar.rs/roamer-superior-508837-41-45-50

    https://bomar.rs/roamer-vanguard-975819-41-45-90

    https://bomar.rs/seiko-ssb369p1

    https://bomar.rs/citizen-ca0695-17e
    Satovi koje si izabrala su kako cenovno, tako i kvalitetom vrlo slicni. Roamer je stara svajcarska firma, koja je usled kvarcne krize propala, pa je danas u potpuno drugacijoj vlasnickoj strukturi, ali s druge strane neosporno da je u pitanju swiss made sat, dok su Seiko i Citizen temelji i stubovi japanske casovnicarske industrije.

    Roamer (posto je swiss made) imaju svajcarske Ronda mehanizme, dok Seiko i Citizen imaju svoje mehanizme. Svaki je na svoj nacin karakteristican i svojstven. Glavna razlika izmedju 2 mehanizma koja si navela nije u kvalitetu, vec u funkciji koju obavljaju: jedan je hronograf (stoperica) a drugi ima komplikaciju mesecevih mena. Oba mehanizma spadaju u kvalitetnije Rondine linije (Powertech i Startech) sto znaci da imaju metalne delove, vise rubina za smanjeno trenje i najvaznije od svega da su popravljivi, te u slucaju nekog kvara velika je sansa da ce ga casovnicar srediti kao da je mehanicki sat, mada je vecina ovih mehanizama dovoljno jeftina da se uglavnom isplati kupiti novi i zameniti ga (dok sa horoloske strane ovakvi kvarcni mehanizmi su cenjeniji od onih iz nizih razreda). Jedino Roamer Vanguard ima mehanizam slabjeg kvaliteta (iako meni ubedljivo najlepsi od svih satova, jer pociva na nekim dobrim i ustaljenim dizajnerskim resenjima). Citizen ima svojstven mehanizam jer je u pitanju Eco-drive, koji radi na bateriju punjivu solarnom energijom (ovo pruza dugovecnost baterije, ali kada se jednom celije isprazne i mora da se menja tada cena baterije nadomesti smanjen period zamene, pa ispadne slicno).

    Ono o cemu treba vise voditi racuna nego o samim mehanizmima jesu kucista, koja su kod Seika i Citizena crna. Ova boja se ostvaruje nanosenjem posebnog premaza, koji je nazalost vrlo nezahvalan kada su ogrebotine u pitanju, pa ce uz cesto i dugotrajno nosenje izgledati mnogo ofucanije od obicnih celicnih kucista, koja kad se i izgrebu mogu relativno lako da se ispoliraju i izgledaju skoro kao nova.
    Dalje treba imati u vidu da su Roamer Vanguard i Superior na celicnim narukvicama, sto donekle povecava cenu sata, a po mnogima je i estetski daleko bolja opcija (mada je sve stvar ukusa). Ne znam kakvog su kvaliteta ove narukvice, ali bi trebalo da su sasvim solidne u ovom cenovnom rangu, iako ne spektakularno kvalitetne.
    Staklo na Romaerima je safirno, dok je kod Citizena mineralno a Seika Hardleks. Safirno staklo je otporno na ogrebotine, hardleks je navodno malo cvrsce od mineralnog, ali ocekuj da se oba lako izgrebu i tesko ispoliraju, pa bi u tom slucaju moj glas isao Roameru.
    Takodje Bomar nudi 7 godina garancije na Roamer, sto nije mala stvar (Citizen ima 5, sto je takodje lepa cifra, obzirom da je vecina garancija na 2god.)

    Sto se cena tice, ne treba se zavarati ovim "popustima" u Bomaru, posto ovo jesu regularne cene, (vredelo bi pokusati traziti bar neki popust na Seiko i Citizen, dok ce za Roamer verovatno u radnji da stoje maloprodajne cene i prodavci ce odmah ili postepeno spustiti na popust cenu) dakle svi predlozeni satovi su realno u cenovnom rangu 25-30k din.

    Takodje je vecina satova oko 45mm precnika, sto je dosta veliko i ako ih nisi videla uzivo, predlazem da razmislis da li je to dobra velicina za onoga kome poklanjas.

    Ako ims jos nekih pitanja, slobodno izvoli i obavezno javi sta si odlucila!
    Poslednja ispravka: davorb (16.2.2021. u 18:26)
    eee, Baron, VLADAN P and 2 others like this.

  9. #749
    Stariji član Avatar korisnika Baron
    Član od
    19.3.2009.
    Lokacija
    Podgorica
    Poruke
    1.587
    Lajkovi
    5192
    Reputacioni uticaj
    23

    Određen forumom Re: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR

    Svaka čast Davore na odgovoru, sa svime se slažem što si napisao!

    Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

  10. #750
    Novi član
    Član od
    7.1.2021.
    Poruke
    2
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Predlozi za kupovinu sata do 300 EUR

    Hvala puno na ovako detaljnom objašnjenju i korisnim savetima Modeli u boji otpadaju zbog potencijalnog guljenja, Vanguard zbog slabijeg mehanizma tako da je sad izbor laksi. Verovatno ce se izbor svesti na estetiku, ali i mogucnost zamene u slucaju promasaja... U svakom slucaju puno hvala i javljam obavezno za šta sam se odlučila

Slične teme

  1. Cene breitling satova kod nas?
    By Wildboar in forum Breitling
    Odgovora: 17
    Poslednja poruka: 25.8.2021., 18:39
  2. Cene ROLEX satova u Srbiji
    By sub in forum Rolex
    Odgovora: 67
    Poslednja poruka: 10.5.2021., 22:29
  3. Muski Omega sat
    By Barbarez in forum Omega
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 17.12.2009., 5:42
  4. Perseo + poklon
    By milanbalog71 in forum Prodaja satova
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 6.3.2009., 15:41

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •