Citat dragon kaže: Pregled poruke
Pa nisu ti kinezi baš toliko lošeg kvaliteta, samo isti varira od proizvođača do proizvođača. Sea-gull ima najkvalitetnije mehanizme trenutno i kada bi našao sat a da si siguran da je unutra njihov mehanizam, slobodno ga kupi. Suština je da kinezi napreduju jako dobro i prilično brzo, mehanizmi postaju sve izdržljiviji i robustniji ako se dobro sklope, a tu je i najveći problem... još uvek treba da porade na kontroli kvaliteta koja ne briljira previše.
ma, nisam ja uopste gadljiv na kineze, naprotiv... Nasao sam onaj jedan parnis sa seagull mehanizmom, za $100 i sigurno bih uzeo to da nije 47mm, sto mi je mnogo vel'ko.

Uvek možeš kasnije da kupiš kazaljke koje ti se dopadaju a odgovaraju mehanizmu i da ih zameniš pa time dobiješ unikatan seiko satić. Samo je pitanje dal si spreman da radiš tako nešto. Možda da probaš da kontaktiraš nekog "modera" kao što je recimo Noah Fuller ili Yobokie, kažeš šta želiš i pitaš koliko bi to koštalo?! Pa ako se poklope sve kockice, naručiš od njih prerađen Seiko SNZG.
Da, to je lepa ideja, ali trenutno nemam bas mnogo vremena da to isproucavam natenane... Ali svakako to ostaje opcija ako uzmem Seiko... Kontam da mogu i kasnije da narucim odgovarajuce kazaljke, mozda i cifrarnik, i da odnesem svom sajdziji da zameni?
Pogledao sam i druge predloge koje si dao, ali mislim da ce se u finalu naci ticino i seiko.
U stvari, naleteo sam i na ovaj Orient CEX0N001B, 44mm, sa datumom i power reserve indikatorom

CEX0N001D..jpg

ali me malo cudi sto ga nigde nema, tj. nadjoh ga na dva sajta samo, a cena malo premasuje budzet. Pa ako ga budem izbunario za malo manje para, onda cu verovatno uzeti to.

Nažalost, gotovo sigurno ide na prodaju. Jeste on lep i kvalitetan i pride je poklon, itd... ali šta mi to vredi kada ga ne nosim?! Do sada sam ga 3 puta stavljao na ruku pokušavajući da se nateram da ga nosim i isto tako odmah skidao jer to nije to. Za moju ruku prevelik i ja se ne osećam prijatno dok mi je taj sat na ruci, iako svi u mom okruženju viču da je sat extra i da se to sad tako nosi i da mi dobro stoji i da... al jednostavno, preveliko za mene.
Kad je vec tako, bolje onda da posluzi kao posluzi kao pocetni kapital za nesto drugo...

Odoh sad u život.
Nadam se da je bila neka dobra dzezijana...!