Tag Heuer, kvarc, pa još F1?
DAMASKO!
Mada, sad sam pročitao da želiš sat sa prečnikom od barem 43-44mm tako da Damasko odmah otpada, a samim tim si dobrano smanjio izbor satova uopšte... mada baci pogled na DA36/DA37/DA46.
Složio bih se sa preporukama za Longines, Hydroconquest jeste dobar sat tako da je šteta što ti se ne sviđa. Takođe bih preporučio Sinn, ali znam da ti se jedan Sinn 656 neće dopasti a Sinn U1 je ipak malo skuplji od 800€ tako da tu i nemaš previše opcija.
Možda da pogledaš i Louis Erard. Verujem da će ti se dopasti modeli iz La Sportive serije koji pomalo vuku na TagHeuer izgled, a mislim da će ti se uklopiti u budžet, pogotovo ako izvučeš neki popust za GMT sa ETA 2893-2 mehanizmom. Pa zatim Glycine i Archimede (SportTaucher), Seiko (Sumo recimo, iako je reč o JDM modelu), Benarus (možda nova Remora?), Kazimon, Precista (mada oni imaju samo online shop koji se nalazi u UK) i na kraju Steinhart (chrono definitivno best-buy, a Triton takođe nije loš)...
Mislim da bi trebalo da se odlučiš za mehanizam, dal želiš kvarc ili mehaniku obzirom da će ti ovako svi dati preporuku za satove sa mehaničkim mehanizmom. Opet, dati više od recimo 200€, eventualno 300€ na muški sat sa kvarcnim mehanizmom je, po mom mišljenju, bacanje para jer u tom rangu možeš da kupiš i više nego dovoljno kvalitetan sat sa kvarcnim mehanizmom koji će ti trajati godinama.
Na kraju, Oris jeste dobar i ukoliko ti ne smeta što se u satovima nalaze Sellita mehanizmi, rekao bih ti da slobodno kupiš ono što ti se dopada jer sigurno nećeš pogrešiti sa kupovinom.
btw
Milane, ova zamerka na račun Tag-a nema veze sa onim što mislim o Tag-u već sa činjenicom da je reč o satu sa kvarcnim mehanizmom po (pre)visokoj ceni. Nadam se da neće uslediti nova pretnja tužbom...![]()
Registracija
Help

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi