• Satovi RSS Feed

    by
    RUS
    Objavljeno 7.5.2013. 15:46  broj čitanja: 1708 
    content/attachments/66504-longines-hydroconquest-satovi-2013-4.jpg.html

    Kao jedan od noviteta za 2013-tu godinu, švajcarski proizvođač satova, Longines predstavio je novu verziju jednog od svojih najpopularnijeg modela. Kolekcija satova pod nazivom HydroConquest, je dopunjena sa nekoliko noviteta.



    Jedna od najvećih promena kod novih modela je možda i sam brojčanik, koji za razliku od svog prethodnika ima 11 časovnik-indeksa obeleženih arapskim brojevima. Kućište ovog modela je izrađeno od nerđajućeg čelika koje je dostupno
    ...
    by
    RUS
    Objavljeno 7.5.2013. 14:41  broj čitanja: 4289 
    Pregled teksta

    Japanski proizvođač satova Casio, je i ove godine u Bazelu predstavio nekoliko novih modela. Ovom prilikom glavni fokus dajemo novom analognom modelu GW-A1100, koji pripada Gravity Defier kolekciji satova. Modeli iz ove kolekcije su tako napravljeni da mogu da izdrže G sile, kojima su izloženi samo piloti borbenih aviona.



    Iako je u pitanju analogni sat, on sa funkcijama ni malo ne zaostaje za digitalnim modelima. Novi model ima kompas, funkciju koju njegov prethodnik ...
    by
    RUS
    Objavljeno 7.5.2013. 12:39  broj čitanja: 1782 
    content/attachments/66486-sinn_t2_k.jpg.html


    Kao što je već poznato, Nemački proizvođač satova, Sinn je ove godine na sajmu u Bazelu predstavio nekoliko novih modela. Među njima su i dva ronilačka modela - T1 i T2.

    Oba modela su izrađena od titanijuma, sa Ar-Dehumidying tehnologijom i bezelom koji je izrađen u Sinn tagiment tehnologiji. Oba modela su izrađena tako da imaju veliku otpornost na vlagu i velike temperaturne promene, ugradnjom argonske kapsule u samo kućište.


    Jedna od novina ...
    by
    RUS
    Objavljeno 1.5.2013. 15:04  broj čitanja: 1769 
    Pregled teksta



    Među novitetima Nemačkog proizvođača satova koji su se našli u Bazelu je i Glashütte Original Senator Chronometer Regulato. Sat sa klasičnim regulator načinom prikaza vremena (minutna kazaljka je postavljena centralno, dok su ostali indikatori u podbrojčanicima).

    Sat je dostupan u kućištima od belog i žutog zlata. Lakirani beli brojčanik se savršeno slaže sa plavim kazaljkama. Na centralnoj osovini je postavljena minutna kazaljka, dok se časovi očitavaju ...
    by
    RUS
    Objavljeno 1.5.2013. 13:27  broj čitanja: 1128 
    content/attachments/66175-jaquet-droz-grande-heure-gmt-1.jpg.html

    Sa samo dve kazaljke, Jaquet Droz, predstavlja sat pod imenom Grande Heure GMT. Sat sa prikazom dve vremenske zone, na kome su detalji svedeni na minimum, a možda i manje od toga.




    Prikaz lokalne vremenske zone se vrši preko kazaljke od roze zlata, dok se druga zona očitava preko plave kazaljke. Na brojčaniku ovog sata se očitava vreme u 24-časovnom formatu, te se zbog toga vreme ne može očitati baš precizno tačno. Kako svaki podeok na brojčaniku ...