• Glashütte Original Senator Chronometer Regulator  Među novitetima Nemačkog proizvođača satova koji su se našli u Bazelu je i Glashütte Original Senator Chronometer Regulato. Sat sa klasičnim regulator načinom prikaza vremena (minutna kazaljka je postavljena centralno, dok su ostali indikatori u podbrojčanicima).

  Sat je dostupan u kućištima od belog i žutog zlata. Lakirani beli brojčanik se savršeno slaže sa plavim kazaljkama. Na centralnoj osovini je postavljena minutna kazaljka, dok se časovi očitavaju na podbrojčaniku na poziciji "12h", a sekunde na poziciji "6h". Na poziciji "9h" se nalazi indikator rezerve snage, dok se na poziciji "3h" nalazi panorama prikaz datuma.  Ovaj model sa mehanizmom na ručno navijanje je zvanično sertifikovani hronometar. Sat pokreće ručno navijani Calibre 58-04. Mehanizam omogućava precizno podešavanje vremena pomoću second-zero-stop mehanizma. Kada se podešava vreme, sekundara se zaustavlja i "skače" na nultu poziciju. Minutna kazaljka se takođe pomera tačno na sledeći minutni marker, omogućavajući tako podešavanje minuta tačno po markerima, što omogućava savršeno poklapanje minutne i kazaljke koja meri sekunde.  Senator Chronometer Regulator ja zvanično sertifikovan od strane Nemačkog zavoda za kalibraciju (DKD), koji se za razliku od COSC standarda koji se vrši isto za svaki mehanizam, posebno propisuju za svaki mehanizam, i koji traju 15 dana i vrše se u Nemačkom gradu Glashütte.  Satovi se isporučuju na kožnom kaišu crne boje i kopčom koja je izrađena od istog materijala kao i kućište.

  Izvor
  - Glashütte Original
  Dragojlovic Darko likes this.
  This article was originally published in forum thread: Glashütte Original Senator Chronometer Regulator started by RUS. View original post