• Satovi RSS Feed

    Pregled teksta



    U ovom modelu, opremljenom sa novom integrisanom gumenom narukvicom, Colt GMT+ proizvođača Breitling se odlučno kreće ka unikatnosti i originalnosti, predstavlja stil i snagu na ruci. Upravo ona vrsta prednosti koja garantuje da će sat biti privlačan više nego ikada pilotima, putnicima i roniocima.

    Osnovan iste godine kada je prihvaćen standard za koordinisano svetsko vreme (UTC – 1884. godine) i uhodan partner sveta avijacije, Breitling je dosledno izbacivao ...
    Pregled teksta

    Svi u Vacheron Constantin su svesni šta podrazumeva strast prema umetnosti časovničarstva jer bez strasti ne mogu postojati ni realna očekivanja. Iako su dojučerašnji umetnici časovničarstva vremenom nestali, njihova znanja opstaju na obližnjim stolovima u halama Proizvođača a danas su razbuđena od strane svakog časovničara i zanatlije čiji mehanizmi odražavaju njihov duh i ovekovečuju njihovo znanje.


    drvo šljive i slavuj

    Vreme je znanje. Nesumnjivo je da jednu ...
    Pregled teksta

    Dovoljan je samo jedan pogled da bi se prepoznale šezdesete. Izgled i osećaj ovog neverovatnog perioda i dalje živi kroz filmove, muziku, arhitekturu i dizajn kojem se i dan danas divimo. Nemački dizajn iz 1960. odražava jednu eru i stoji izdvojen u nekom svom svetu, otmen na retro-moderan način, elegantan i nezavistan. Autentičan doprinos duhu tog vremena, Glashütte Original’s Senator Sixties Panorama Date obeležava najuzudljiviju i najintrigantniju dekadu 20. veka.

    ...
    by Objavljeno 17.1.2010. 22:03  broj čitanja: 15872 
    Pregled teksta

    36 komplikacija, od toga 25 vidljivih, 1.483 komponenti, 1000-godišnji kalendar, cena od 2,7 miliona dolara, 5-godišnji razvoj: Franck Muller je pretvorio u realnost ono što su drugi samo sanjali!



    Nikada do sada ovaj Majstor Visokog Časovničarstva nije bolje opravdao naziv "Majstor Komplikacija", smeštajući rekordan broj komplikacija u jedan ručni sat.

    Izazov za majstore časovničarstva iz Gentoda (opština Ženevskog kantona) je bio ogroman: ...
    by Objavljeno 12.1.2010. 20:08  broj čitanja: 3807 
    content/attachments/947-un-innovision.jpg.html



    Na sledećem linku možete pročitati kojih 10 inovacija čine ovaj sat toliko tehnološki naprednim: http://watchluxus.com/ulysse-nardin-...novision-freak

    Innovation 1- Barrel on ball bearings. A 96 balls, non lubricated ball bearing guides the barrel both vertically and laterally. This solution is on the market since 2005.

    Innovation 2 - "Dual Ulysse" escapement. The "Dual Ulysse" escapement does not need
    ...