• Casio G-Shock Gravity Defier Aviator GW-A1100

    Japanski proizvođač satova Casio, je i ove godine u Bazelu predstavio nekoliko novih modela. Ovom prilikom glavni fokus dajemo novom analognom modelu GW-A1100, koji pripada Gravity Defier kolekciji satova. Modeli iz ove kolekcije su tako napravljeni da mogu da izdrže G sile, kojima su izloženi samo piloti borbenih aviona.



    Iako je u pitanju analogni sat, on sa funkcijama ni malo ne zaostaje za digitalnim modelima. Novi model ima kompas, funkciju koju njegov prethodnik nije imao. Kompas radi prilično jednostavno, tako što se pravac prikazuje preko sekundare koja je izrađena od karbona. Sat poseduje iluminaciju kazaljki i trodimenzionalnih markera, ali nažalost nema LED iluminaciju.



    Kako bi osigurao maksimalnu tačnost, sat poseduje automatsku sinhronizaciju vremena sa atomskim časovnikom u pet zemalja (USA, UK, Nemačka, Kina i dva časovnika u Japanu), čak šest puta dnevno. Sat poseduje Smart Access krunicu, preko koje je moguće jednostavno i brzo aktivirati određene funkcije sata.

    Dimenzije sata su 48.4×53.8×17.3mm. Ovaj analogni model je crne boje sa zelenim detaljima. Na sebi ima safirno staklo, bateriju na solarno napajanje, GMT funkciju, zatim alarm i štopericu sa preciznošću od 1/20 sec.

    Očekuje se da će njegova maloprodajna cena biti oko 500$.



    Izvor
    - Casio
    Aleksandar89 and 83stojan like this.
    This article was originally published in forum thread: G-Shock Gravity Defier Aviator GW-A1100 started by RUS. View original post