Naziv: ! Omega_speedmaster_racing 1.jpg, pregleda: 2198, veličina: 106,7 KB


Na sajmu u Bazelu 2012. godine je predstavljen novi model Omega Speedmaster Racing sata, u živopisnim bojama i atraktivnog dizajna. Sat za koji možemo reći da na prvi pogled svakako asocira na brzinu.

Kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika i prečnika je 40mm. U njemu se krije mehanički satni mehanizam sa hronograf funkcijom. Ovaj model Omega sata ima kalibar 3330 koji poseduje balansnu oprugu izrađenu od silicijuma i co-axial nemirnicu. Na pomenuti mehanizam Omega daje garanciju od četiri godine. Brojčanik je zaštićem safirnim staklom i on je odličnog dijaznerskog rešenja. Karakteriše se belim satnim markerima, na sivoj podlozi, sa podbrojčanicima u crnoj boji. Na brojčaniku se ističu i datalji u jako upečatljivoj žutoj boji. To su pre svega detalji na tahometaskoj skali, minutni markeri, centralna sekundara i kazaljke na podbrojačnicima. Ova kombinacija omogućava izuzetnu preglednost i čitljivost. Takođe se može istaći da je čitljivost poboljšana Super-LumiNova iluminacionim premazom nanetim na satnim markerima i kazaljkama.

Naziv: ! Omega Speedmaster Racing.jpg, pregleda: 1240, veličina: 209,7 KB


Podbrojčanici se nalaze na pozicijama tri, šest i devet sati i imaju tzv. Clous de Paris obradu. Prikaz datuma se nalazi na poziciji 6 sati u okviru podbrojčanika. Vodootpornost sata koja se ističe je do 100 m. Novi model Omega Speedmaster sata dolazi u dve varijante, sa metalnom ili gumenim narukvicom. Gumena crna narikvica na sebi ima zanimljivu teksturu i ispis žutim slovima Speedmaster.



OMEGA