Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 19
Like Tree2Likes

tema: IWC satovi sa ETA mehanizmom

Hybrid View

Novi član Avatar korisnika Airborn
    Član od
    23.8.2009.
    Lajkovi
    1
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: IWC

Zdravo
    Da bi se napravio jedan sat potrebno je dosta vremena pa malo premotaj film natrag u istoriju urarstva i vidi da za jedan sat je bilo potrebno otprilike godinu do dvije pa i 7 godina, zavisno od kompleksnosti mehanizma npr. Breguet, JLC, Rolex, IWC, itd,....
    Uzimajuci u obzir krizu mehanickih satova pojavom quartz mehanizama bile su potrebne i neke mjere zastite tj. odbrane svog proizvoda pa su padale cjene pa se opet dizale itd,....
    Stoga su nastale grupacije poput Swatch Group, Richemont SA group i samoodrzavajuci brendovi poput ZENO, ORIS, Breitling itd,....
    Danas postoji cijeli tim za izradu jednog sata ili kolekcije od covjeka koji predstavi ideju shodno sa tradicijom manufakture do samog prodavca u sopu to je sve jedan tim koji radi na projektu "sat" pa se stoga puno brze i efikasnije proizvode satovi i stizu na nase zglobove. Nemaju sve manufakture In House Movement pa cak i one koje ga imaju jako su skupi jer da bi postao dobar urar pored skole treba ti i minimalno 7 god. iskustva u urarstvu, a sad sebi predstavi koliko ima takvih urara jer nije svaki urar sposoban za In House Movement npr. za pomenuti IWC i njihov pelaton mehanizam zaduzen je Kurt Klaus, pa zapitaj se zasto nije cijeli tim koji sam pomenuo zaduzen da radi na pelatonu???
    Sto se tice IWC, da oni kupuju gotove mehanizme ali samo one najbolje tj. Chronometre ETA 2892-A2(2000$) i Valjoux 7750, e sad zasto je IWC ETA skuplja od originalne? Uzet cu za primjer Patek pa sam sebi odgovori da li je "neka" legura kvalitetnija od silicijskog tockica koji u ETA ugradjuje Patek a uzmi da prema oficijelnim podatcima ovaj tockic od silicija se ponasa kao dijamant bez ostecenja po rubine i metal sa kojim je u dodiru itd,...
    Pa ako je tuniranje tj. prerada prevara onda svi varamo i preradjujemo jer zelimo biti bolji nego sto smo, sve napreduje pa s obzirom da ETA je oduvjek ista mora neko da je unaprijedi........
    Internet je cudo pa fino sjedi i istrazi pogledaj, vidi i saznaj sta je IWC!!!
    da ne citiram Vladana i ostale momke.....ja sam se nedavno uvjerio sta je IWC
    Hvala sve najbolje

Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
    Član od
    11.11.2008.
    Lajkovi
    30323
    Reputacioni uticaj
    85

E Milance, Milance,

Resio si da napadnes jednu od firmi koja u danasnje vreme proizvodi mozda i najkvalitetnije satove u tom cenovnom rangu. Kao sto si mogao da vidis taj ETA mehanizam se koristi samo u nekim modelima, i to onim jefitnijim. Medjutim i tu je ETA mehanizam prilicno modifikovan i doradjen, zavisno od konkretnog modela u koji se ugradjuje te izmene mogu da budu prilicne. Pa zato taj mehanizam vise ne vredi 300 ili 400e vec mnogo vise. A da ne govorim o tome, da taj mehanizam cim udje u fabriku IWC-a vredi mnogo vise. Kao i motor koji se ugradje u Harley Davidson.. Ma cak i odelo koje kupis u Nikolas-u i odneses ga dok dobrog krojaca da ga skroji bolje, sada kosta vise. Ako ni zbog cega, onda bar za rad tog krojaca, a obicno mnogo vise zbog toga sto mnogo bolje stoji posle te dodatne intervenicije.. I jos nesto treba istaci: Mnoge od ovih manufaktura (gotovo sve) su i nastale tako sto su se u pocetku bavile doradom starih ili tudjih mehanizama. I ono sto je dobro se vrlo cesto koristi kao kostur za kasnije nove mehanizme sa boljim karakteristikama. I jos jedna bitna stvar: Mehanizam koji IWC moze da proizvede in house, je ono sto ETA nikako ne moze.. bar ne u ovom trenutku (mozda kroz jedno 100 godina). Ovde govorim o onim vrhunskim mehanizmima koje radi IWC.
    E sada izvinjavam se ako sam bio malo pristrasan, a to sigurno jesam. I naravno, napominjem da je ovo moje misljenje, i ne znaci da sam u pravu...
    Pozdrav svima
    milan zmaj likes this.

Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lajkovi
    36959
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    160

Ček ne razumem ko sme da kaže nešto protiv IWC pogotovo sad
    zare likes this.

sub
    sub je offline
    Stariji član Avatar korisnika sub
    Član od
    3.1.2009.
    Lajkovi
    143
    Reputacioni uticaj
    21

Negde na forumu smo imali priliku da procitamo,da ce ETA prestati da isporucuje mehanizme osim onim brendovima koji su u okviru Swatch grupe ,kako ce se to odraziti na IWC,naravno IWC ima svoje mehanizme ali sumnjam da ce poceti njih da ugradjuje u jefftinije modele.
    Da li ce mozda preci ne neke druge mehanizme imali nekih najava?

Stariji član Avatar korisnika milospinkfloyd
    Član od
    8.9.2010.
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    18

Citat sub kaže: Pregled poruke
    Negde na forumu smo imali priliku da procitamo,da ce ETA prestati da isporucuje mehanizme osim onim brendovima koji su u okviru Swatch grupe ,kako ce se to odraziti na IWC,naravno IWC ima svoje mehanizme ali sumnjam da ce poceti njih da ugradjuje u jefftinije modele.
    Da li ce mozda preci ne neke druge mehanizme imali nekih najava?
    i mene ovo zivo zanima. ne verujem ja da to moze tek tako da se prekine. iwc jos i ima svoje masine, ali sta ce breitling koji je lansirao nove serije satova nakon razvitka b01 i koji su i dalje ETA (znaci da su svesni da b01 ne valja)...

Stariji član Avatar korisnika jole777
    Član od
    12.1.2009.
    Lajkovi
    366
    Reputacioni uticaj
    24

Ma IWC vec odavno (od 2007.mislim) ne doraduje ETA mehanizme kod sebe nego ih dobiva sređene na njihov zahtjev.Mislim da je to jedini uvjet da bi ih koristili i dalje.Nema vise kupovine ebauche nego gotov proizvod.

sub
    sub je offline
    Stariji član Avatar korisnika sub
    Član od
    3.1.2009.
    Lajkovi
    143
    Reputacioni uticaj
    21

Citat jole777 kaže: Pregled poruke
    Ma IWC vec odavno (od 2007.mislim) ne doraduje ETA mehanizme kod sebe nego ih dobiva sređene na njihov zahtjev.Mislim da je to jedini uvjet da bi ih koristili i dalje.Nema vise kupovine ebauche nego gotov proizvod.
    Da li to znaci da IWC vise u opste ne "intervenise" na ovim mehanizmima ili i dalje postoje neke modifikacije.
    Koje klase uzima ETA mehanizme ,njihovi satovi ne prolaze kroz COSC test (nemam nameru da povedem novu raspravu o ovom standardu)?

Slične teme

1. Tissot satovi sa ETA C01.211 mehanizmom
    By JovanaM in forum Tissot
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 10.7.2014., 13:24
  2. Satovi sa automatskim mehanizmom i navijanje
    By iwc in forum Satni Mehanizmi
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 14.4.2013., 22:23
  3. Vostok satovi sa mehanizmom 2432
    By Neša in forum Pomoć pri kupovini satova
    Odgovora: 6