Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 25
Like Tree8Likes

tema: Da li je ovo Breitling replika sata ??

Hybrid View

Član
    Član od
    21.1.2009.
    Lajkovi
    85
    Reputacioni uticaj
    18

Određen forumom Re: Da li je ovo Breitling replika sata ??

Citat Marko 5 kaže: Pregled poruke
    Kopija od 1000 eura,nista smesnije nisam cuo odavno... Jel taj casovnicar pobegao iz neke institucije kad to prica? Mislim nemojte me pogresno shvatiti,ne zelim da vredjam nikoga ali to je apsurdno.
    Moje misljenje je da je sat kopija i to vrlo losa.
    Pozdrav
    Verovao ili ne ima kopija od po 1000-2000 eur, ali to su franken modeli sa mixom originalnih i custom made delovima (npr umesto breitling 13 mehanizma ubaci se cisti eta 7750, ili za gmt modele eta 2893 i sl.). Bio sam veoma iznenadjen kad sam video koliko su popularni u USA (vole ameri bling ali su stekare ). U EU vec nisam cuo ni da ih ima.

Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lajkovi
    36959
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    160

A sto da se ne brise tema kad vecina,ne svi pisu kopija. srecan ce biti sam covek ako se dokaze da je sat original...nek napise ne znate nista.

next year at this time I'll be a millionaire

Stariji član Avatar korisnika Marko 5
    Član od
    5.2.2010.
    Lajkovi
    587
    Reputacioni uticaj
    21

Citat Wildboar kaže: Pregled poruke
    Verovao ili ne ima kopija od po 1000-2000 eur, ali to su franken modeli sa mixom originalnih i custom made delovima (npr umesto breitling 13 mehanizma ubaci se cisti eta 7750, ili za gmt modele eta 2893 i sl.). Bio sam veoma iznenadjen kad sam video koliko su popularni u USA (vole ameri bling ali su stekare ). U EU vec nisam cuo ni da ih ima.
    Aha. E pa taj koji svesno daje 2000 eura za djubre(ako to uopste i postoji) je zreo za razne institucije.
    Nikada nisam video ovo o cemu pricas niti mi je bilo ponudjeno.
    Sve u svemu,zna se ko to kupuje.

Član
    Član od
    21.1.2009.
    Lajkovi
    85
    Reputacioni uticaj
    18

Citat Marko 5 kaže: Pregled poruke
    Aha. E pa taj koji svesno daje 2000 eura za djubre(ako to uopste i postoji) je zreo za razne institucije.
    Nikada nisam video ovo o cemu pricas niti mi je bilo ponudjeno.
    Sve u svemu,zna se ko to kupuje.
    MA naravno ali postoje i protivargumenti koje je leek koji mi je o tome i pricao zastupao- sta je npr. pomenuti mehanizam 13 sem muzara za glupane koji ce npr. za avengera da daju 4-5 hiljada evra a u sebi ima mehanizam koji u cosc izdanju moze na ebay nov da se uzme za 250-300 eur. Ameri su mnogo pipaviji po pitanju kupovine luxuznih stvari- dace novac ako procene da stvarno vredi. Npr. tako nesto ne mogu da izvedu sa zenithom, rolexom i sl proizvodjacima koji imaju inhouse stvarno dobre mehanizme, ali ocigledno da vole da rade sa satovima koji u sebi sadrze jeftine mehanizme. Btw ja sam licno bio razocaran kada sam saznao da cak i omega ubacuje ETA 2892-A2 (tzv 1128) umesto da stave kvalitetniji 2893 eta koji je i duplo skuplji. A prituzbi na 1128 je bilo podosta pa opet nisu od njega odustali. Inace pricamo o razlici od 100$ kod sata od 2000 eur.

Btw "ako to postoji" mi deluje kao da sam nesto izmislio pa evo brzog rezultata sa gugla, a imas ih koliko hoces:
    Breitling Super Avenger Custom parts - City of Toronto Jewellery & Watches For Sale - Kijiji City of Toronto Canada.

Naravno, najveci problem je sto su ovakvi fakeovi ubili u meni svaku zelju da se zezam sa polovnim satovima- jednostavno isuvise je rizicno kad su fakeovi poceli ovako priblizno da izgledaju.

Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    17.9.2009.
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    181

[off topic]
    @Wildboar - idemo u off topic i ako mislis da jos nesto dodamo na ovu temu - prebacicu tekst u podforum za mehanizme. Bez namere da kritikujem, mislim da je uputno da ispravim par detalja:
    - ETA 2893 je u stvari 2892-a2 sa dodatom GMT funkcijom (postoji vise podvarijanti - 2893-1 sa GMT-em na tocku, -2 sa kazaljkom...) tako da nema velike razlike u kvalitetu izmedju 2892-a2 i 2893-x.
    - ETA 2892-a2 je posluzila kao osnov za cuveni Omega 1120 a ne samo za 1128. Inace - kalibar 1120 se smatra jednim od najpouzdanijih u novijem dobu. Inace od samih casovnicara sam cuo samo reci hvale za poboljsanja na 1120 u odnosu na 2892.
    - Omega je 1120 dalje razvila u 2500 sa Co-Axial escapement-om koji neki kuju u zvezde a neki ga uopste ne vole...
    - nema niceg loseg u koriscenju 2892-a2 mehanizma! Radi se verovatno o najcenjenijem ETA (dakle masovno proizvodjenom) mehanizmu
    [/off topic]
    Poslednja ispravka: vladas (6.10.2011. u 20:59)
    iwc and DrAgod like this.
    No time to lose

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

Diskusiju o ETA mehanizmima ste slobodni da nastavite ali će se, kao što je Vlada napisao, priča prebaciti u odgovarajući podforum.
    Ukoliko imate još nešto da dodate na temu "Da li je ovo Breitling replika sata ??" učinite to večeras pošto tema neće dočekati jutro otključana.
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Stariji član Avatar korisnika milospinkfloyd
    Član od
    8.9.2010.
    Lajkovi
    190
    Reputacioni uticaj
    18

^ jel moze da se da link u koju temu je prebacena diskusija, jer ja imam par pitanja ovde da postavim?

[edit by dragon: Miloše, temu o eta 2892 mehanizmu i njegovim derivatima možeš pronaći na OVOM linku.]
    Poslednja ispravka: dragon (7.10.2011. u 13:35)

Slične teme

1. Original Rolex ili replika?
    By martinn in forum Opšti forum
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 4.1.2012., 13:54
  2. Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 22.4.2011., 13:55
  3. Breitling Avenger vs. Breitling Skyracer
    By filip in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 28.9.2010., 0:16
  4. Replika ili KÖNIGSWERK ????