Baja vaš sat je cilinderica najvjerojatnije švicarske proizvodnje,navija se i namješta na ključić.
Vaša ima lijep mehanizam, cifer koji je strgan i obično kućište.
Ovakav sat da ide i da sve je dobro na njemu postiže maximum 100€ jer nisu rijetke,to su satovi koje su masovno švicarci pravili bili su dostupni široj masi ljudi takoda ih je do danas dosta ostalo očuvanih.
Vaš zbog oštećenja vrijedi jako malo na žalost.
Ovaj sat sam nedavno stekao nasljedstvom. Moze li mi netko reci detaljnije o kojem se proizvodjacu radi iz kojeg vremena. Koliko mi je poznato (po usmenoj predaji) mogao bi biti stariji od sto godina. Volio bih znati sto vise detalja ili barem smjernice gdje bih mogao pronaci nesto vise podataka o ovom primjerku ; Hvala na razumjevanju i pomoci.
Da prodam sat koji mi je deda dao posle 20 godina koristenja? Morao bih da budem narkoman najvecoj krizi - a i opet bi mi bilo zao
Molim te, razmisli jos jednom, to vrijedi samo tebi i tvojoj porodici, nikome vise.
rekao sam da NEBIH prodavao satove, pitao sam samo dali imaju ikakvu vrednost (ovim ne mislim samo na finansijku vrednost), ne razumem se toliko, prvi omikron sat koji sam video je taj koji mi je deda dao, nisam imao pojma kakva je to marka satova, medjutim sada na njihovom sajtu vidim da su dosta skupi i vredni satovi
taj web a tvojim satom ima samo zajednički ime
povratkom trenda mehaničkih satova pokušavaju se oživiti neki stariji manje poznati da ne velim zaboravljeni brendovi.Da bi se istakli moraju malo odskočiti od ostatka sa cjenom ;-) u doba kad su se kupovali darvili omikroni doxe cjena im je ispot pulta bila i do dvije radičke plaće. Premda sada pljuju po tim satovima kao po šrotu iz bivših vremena to su bili robusni radni satovi sa lošijim kućištima ali sa odličim mehanizmima ćije se baze još uvjek koriste sa malim modifikacijama. Sada ih se može naći na svakom buvljaku za smješnu paru ali su većina sa oštećenim brojčanicima i kućištima.Ja osobo bi uvjek mjenjal novi quartz nodni sat za sačuvanu doxu omikron. da ne sspominjem dugenu ili GUB koji su takodjer bili popularni u to doba
Bookmarks sajtovi