Dragi Ivo, zaista bih voleo da kažem nešto pozitivno o tim satovima i da te obradujem pošto ti se sat baš svideo, ali nažalost preporučiću ti da ga preskočiš.
Invicta je malo poznata švajcarska kompanija koja je početkom 70-ih godina prošlog veka praktično bankrotirala i iščezla, ali je kasnije 1991 vaskrsnula i od tada kreće njen veliki uspon i rast u prodaji. Mišljenja sam da je Invicta od svog ponovnog rođenja počela sa sasvim drugačijim pristupom tržištu, lansirajući bukvalno "sat za svakog" sa velikim brojem različitih modela izuzetno atraktivnog dizajna ali nažalost i upitnog kvaliteta. Možda je kontrola kvaliteta nešto što se stavlja u u drugi plan uvek kada se radi o masovnoj proizvodnji (mada je Rolex izuzetak od ovog pravila) ali svejedno to ne može biti dobro na dugi rok i mislim da je nešto što će im se obiti o glavu. Možda ja i preterujem, jer ćeš sigurno na Internetu pročitati oprečna mišljenja i iskustva korisnika koji su prezadovoljni ovim satovima do onih koji su ogorčeni njihovim kvalitetom. Ja sam u ovoj drugoj grupi...
Lično posedujem samo jedan Invicta sat koji sam zaista retko nosio i koji je fizički u savršenom stanju. Nažalost jednom prilikom mi je slučajno ispao iz ruke sa visine od zanemarljivih 30-ak santimetara i to na tepih i od tada više ne radi ispravno. Tokom tog pada koji bi skoro svaki drugi sat bez problema preživeo (ovo govorim iz ličnog iskustva) Invicta je ispustila svoju plemenitu dušu tako što joj se kazaljka zaglavi svaki put na 14:05. Nažalost mehanizam se oštetio pa mi tako preporučuju da ga zamenim. Sam mehanizam nije upitan, u pitanju je standardno dobri kvarcni Ronda 5030D, ali je u pitanju način sklapanja tog sata i zaštite tog mehanizma unutar kućišta koje je po mom mišljenju trebalo biti kvalitetnije urađeno.
Nakon ovog iskustva ja se lično nikad više neću odlučiti na kupovinu Invicta satova, jer su definitivno postali konfekcija, nešto nalik na Fossil i slične brendove koji proizvode odevne predmete koji pokazuju vreme.
Umesto Invicte preporučio bih ti neki od kvalitetnijih nemačkih brendova sličnog cenovnog ranga. Pogledaj satove u sledeće dve online prodavnice:
http://www.watchbuys.com/
http://www.gnomonwatches.com/
Pozdrav,
V.S.
Registracija
Help

1Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovor sa citatom
Bookmarks sajtovi