16Likes
-
2
Post By piksi
-
4
Post By gogmajster
-
1
Post By srdjanr
-
9
Post By krstin
-
Re: Frederique Constant satovi
Ne bih bežao od FC satova, pod određenim uslovima o kojima ću nešto kasnije. Veoma cenim ono što su sami ostvarili, u relativno kratkom vremenskom periodu stvorili su prepoznatljivu robnu marku, mislim da ni kvalitet nije sporan, a i obrada mi deluje korektno. Imao sam priliku da pogledam u radnjama neke njihove modele i deluju mi kao kvalitetni satovi.
Naročito cenim to što su sve ostvarili sami, u vremenima kada se npr. Swatch grupa poigrava ugledom jedne institucije kao što je Longines, i kada je gro časovničarske industrije globalizovan i pod kontrolom nekoliko kuća su manufakture koje postoje vekovima. Baš iz tog razloga poštujem ono što je Peter Stas uradio sa FC i Alpinom.
S druge strane čini mi se da FC satovima baš puno raste cena iz godine u godinu i da nisu više baš toliko pristupačan “luksuz“ kako je to njihov vlasnik svojevremeno izjavio. Takođe mi većina njihovih satova izgleda previše “dressy“ a zaista ništa nemam protiv satova za odelo.
Evo nekoliko modela koji mi se sviđaju
Frederique Constant Classics Automatic Stainless Steel Men's Watch 303SN5B6 - Classics - Frederique Constant - Shop Watches by Brand - Jomashop
Frederique Constant Runabout Silver Guilloche Leather Men's Watch FC-392RV6B6 - Runabout - Frederique Constant - Shop Watches by Brand - Jomashop
Frederique Constant Vintage Rally Chronograph Automatic FC-396
Shodno svemu iznetom mišljenja sam da bi FC sat došao u obzir za kupovinu ukoliko se sigurno ne namerava prodaja posle određenog vremena, jer nisam siguran da bi dobro održao cenu, i naravno ako se nađe na jako dobrom sniženju jer smatram da su im zvanične cene visoke.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi