Pozdrav! Naletio sam na nekim forumima na Poljot (ili "Poljot") satove ovog proizvođača... Products / poljot
Izgledaju mi... najblaže rečeno čudno. Nisam stigao pregledati sve Poljotove kataloge koje imam, pa neću reći ...neoriginalno.
Ima li netko kakvih iskustava sa ovim prodavačem?
Zagore i sa tim se slazem.
Mislim da je kriminalno staviti na ovo natpis Strela. Ukoliko originalnih mehanizama nema, bilo bi poštenije prekinuti proizvodnju i po mogućnosti sačekati da se obnovi, da je neko ponoov pokrene, a kako je krenulo, ima da prodaju i solarnu Strelu koja se može povezati na mobilni telefon. Neka nazovu ovo čudo kako hoće, ali to nije Strela i tačka.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Kao i obično... slažem se skydrummer. Tehnički i povijesno ST 19 je najsličniji Poljotu 3017, ali to me nije utješilo
A šta reći... kad vidim šta Kampmann, Levenberg i sl. uvaljuju za velike pare koristeći naivnost i neznanje kupaca, želudac me zaboli.
Poslednja ispravka: jure17 (27.10.2017. u 23:32)
Odgovor na pitanje zašto pišu to za legendu se sam nameće - jer su u pitanju obični kokošari. Mogli su komotno da napišu Chinese movement, ali zna se da to ne prodaje sat. Ne verujem da će staviti baš rusku ili sovjetsku cenu, još manje kinesku, bar sudeći po dosadašnjim cenama. Bilo bi poštenije da su naveli da je sat omaž Streli, a ovako mi deluje kao proces pravljenja Frankenštajnovog čudovišta. Mada, kada bolje razmislim, ovo mu dođe neka vrsta fabričkog frankena.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Ako može pitanje. Ko to i na kojem forumu vrlo rado ističe da je Poljot 3133 totalna revolucija od strane sovjetskih inžinjera?
Inače, mislim da je Poljot 3133 Poljotov najmanje onoliko koliko je Eta 2824 proizvod današnje Ete (Svoč grupe).
Pritom činjenica je da se kompletna hrono istorija sovjetske horologije zasniva na zapadnim mehanizmima (američkim, švajcarskim i nemačkim). Ako nekoga interesuje ta tematika -prva poruka u ovoj temi Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)
----------------------------------------------------------
Što se Milanove izjave tiče o Kampmann-u, baš bi rado video argumente za tu njegovu tvrdnju. Nadam se da će nas udostojiti odgovora.
Poslednja ispravka: skydrummer (28.10.2017. u 16:15)
Sky, svakako da može odgovor, zašto, da ne?
Iz debate, koja se u prethodnim postovima, stiče se utisak, da se ruši bogata istorija sovjetske časovničarske industrije a jedan od najbitnijih temelja te industrije je Poljot 3133. Ti si napomenuo, da je Poljot koketirao sa ETA. I to je baš to. Nije koketirao, nego je iz toga nastao.
Pošto vidim, da se dosta pljuje po Volmaxu, koji ipak ugrađuje Poljotove mehanizme u svoje proizvode i pošto se zahteva temeljitost, onda treba biit temeljan sa obe strane. Zar ne? Zato sam i napisao, da svaka medelja ima dve strane.
Ovo sa ETA 2824-2 ne razumem. Etu 2824-2 još uvek pravi ETA s.a., koja ga pravi od 1961 godine. Pravila ga je i Sellita. I ako bi se kojim slučajem desilo, da ETA propadne, bio bih srećan, da Selitta nastavi sa proizvodnjom tog mehanizma. Kao što je Volmax nastavio sa Poljot 3133. I u tom slučaju nikako ne bih pljuvao po njemu.
Ovo je vise od sramote....
Bookmarks sajtovi