Strana 9 od 10 PrvaPrva ... 5678910 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 81 do 90 od ukupno 100
Like Tree134Likes

tema: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

  1. #81
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.912
    Lajkovi
    13197
    Reputacioni uticaj
    402

    Određen forumom Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

    Ni sam ne odobravam kombinaciju Seagulla sa Strelom ali baš bih voleo znati, kakve je to svinjarije radio Julian Kampmann i čime je zaslužio, da ga istaknuti član ovog foruma atributira sa prevarantom?
    Naime, ja sam njim imam jako dobra iskustva i potpun fer odnos. Kod sata, koji sam nedavno kupovao, zaboravio sam, da navedem, da bih voleo Milanese narukvicu i da bi želeo, da je naknadno naručim, naravno uz doplatu. Nije hteo, da čuje. Poslao mi je dhl-om gratis na svoje troškove. To je sve zajedno 45 €. Još mi je pisao nazad i zanimalo ga, da li sam dobio paket i da li sam zadovoljan kombinacijom. Uz to mi je u prvobitnoj pošiljki poslao još dva rezervna kožna kaša.
    Kada od njega naručiš sat, prilikom slanja na e-mail dobiješ potpuno objašnjenje, o kakvom se satu radi, kako rukovati sa njim i nisam primetio, da napisano odstupa od stvarnog stanja.
    Kod njega sam kupio tri sata i uvek je bio potpuno profesionalan. A i koliko sam primetio po drugim stranim forumima, nije bilo nikakvih primedbi.
    I sam sam razočaran, što će ubaciti Segaul u Strelu i što na takav način nastavljaju ovu čudnu priču od propada ovog brenda...ali ipak, pa i sam Poljot 3133 je dosta diskutibilan. Kombinacija Valjoux 7734, Venus 150 i 188. Čak se proizvodio i na švajcarskim mašinama. Da se razumemo, pristalica sam ovog mehanizma i imam 3 sata, koji ga sadrže ali baš da je reč o izvornom mehanizmu i totalnoj revouluciji sa strane sovjetskih inžinjera, kao što se to vrlo rado ističe....svaka medalja ima dve strane.

  2. #82
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.048
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

    Ako može pitanje. Ko to i na kojem forumu vrlo rado ističe da je Poljot 3133 totalna revolucija od strane sovjetskih inžinjera?

    Inače, mislim da je Poljot 3133 Poljotov najmanje onoliko koliko je Eta 2824 proizvod današnje Ete (Svoč grupe).
    Pritom činjenica je da se kompletna hrono istorija sovjetske horologije zasniva na zapadnim mehanizmima (američkim, švajcarskim i nemačkim). Ako nekoga interesuje ta tematika -prva poruka u ovoj temi Poljot Strela 3017 (istorija, zanimljivosti, reizdanja)
    ----------------------------------------------------------

    Što se Milanove izjave tiče o Kampmann-u, baš bi rado video argumente za tu njegovu tvrdnju. Nadam se da će nas udostojiti odgovora.
    Poslednja ispravka: skydrummer (28.10.2017. u 15:15)

  3. #83
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.912
    Lajkovi
    13197
    Reputacioni uticaj
    402

    Određen forumom Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

    Sky, svakako da može odgovor, zašto, da ne?
    Iz debate, koja se u prethodnim postovima, stiče se utisak, da se ruši bogata istorija sovjetske časovničarske industrije a jedan od najbitnijih temelja te industrije je Poljot 3133. Ti si napomenuo, da je Poljot koketirao sa ETA. I to je baš to. Nije koketirao, nego je iz toga nastao.
    Pošto vidim, da se dosta pljuje po Volmaxu, koji ipak ugrađuje Poljotove mehanizme u svoje proizvode i pošto se zahteva temeljitost, onda treba biit temeljan sa obe strane. Zar ne? Zato sam i napisao, da svaka medelja ima dve strane.
    Ovo sa ETA 2824-2 ne razumem. Etu 2824-2 još uvek pravi ETA s.a., koja ga pravi od 1961 godine. Pravila ga je i Sellita. I ako bi se kojim slučajem desilo, da ETA propadne, bio bih srećan, da Selitta nastavi sa proizvodnjom tog mehanizma. Kao što je Volmax nastavio sa Poljot 3133. I u tom slučaju nikako ne bih pljuvao po njemu.

  4. #84
    Član
    Član od
    10.9.2015.
    Lokacija
    Zagreb
    Poruke
    152
    Lajkovi
    568
    Reputacioni uticaj
    0

    Određen forumom Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

    Pozdrav! Ne znam kakva su Milanova iskustva sa Kampmannom, ali pretpostavljam da čovjek ima razlog zbog kojeg je to rekao.

    Mogu vam ukratko iznijeti svoje iskustvo. Od Kampmanna sam kupio Poljot Alarm Traveller 2612.1 ... stigao je uz sva ona pisma, kekse, rezervne kaiše i tako to, ali nakon 5-6 dana nešto je počelo zveckati u njemu, a sat prestao raditi.
    Poslao sam mu ga i vratio mi ga je popravljenog.
    Nakon 15-ak dana sat je počeo znatno odstupati sa točnošću... malo kasniti, pa malo žuriti. Stavio sam ga na vibrograf i vidio da je mehanizam jednostavno krš...
    Ponovno sam mu ga poslao i vratio ga je popravljenog. Sat je ispravno radio ali kod navijanja alarma on bi znao sam od sebe početi zvoniti iako ne bi trebao obzirom na položaj kazaljke alarma... Više mu nisam pisao, to mi je riješio moj urar.
    Imam sva njegova pisma itd., ali ne mislim sada s time mahati, niti bio ovo pisao da me ova tema nije "povukla za jezik".

    A što se tiče velikodušnosti...kada prodaješ "Strelu Signal Alarm" (o bože!) za 425 Eura lako je biti velikodušan.

  5. #85
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.048
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

    Haifisch23
    Niko na ovom forumu nije rekao da je "Poljot 3133 totalna revolucija od strane sovjetskih inžinjera". To sigurno niko nije napisao a siguran sam da ni ja to nisam napisao niti je postojala neka insinuacija u tom smeru.

    Što se Ete i Poljota tiče, ja sam napisao u ranijoj poruci da je Poljot pred sam kraj svog postojanja u neke modele ugrađivao ETA mehanizme. Naravno ugrađivali su i svoje ali verovatno su sa Etom želeli da se probiju na probirljivo zapadno tržište. I da ironija bude veća neke od najlepših satova su napravili baš pred gašenje firme.
    Naravno nije Poljot nastao od Ete, kada je osnovana Prva državna fabrika satova-1ГЧЗ kupljene su mašine američke kompanije Dueber -Hampden. To su bili početci a kasnije je Poljot razvio velik broj mehanizama. Na samom početku postojanja Poljota iz njega je nastao Златоустовский часовой завод tj ЗЧЗ.

    Kada si napisao :
    "Da se razumemo, pristalica sam ovog mehanizma i imam 3 sata, koji ga sadrže ali baš da je reč o izvornom mehanizmu i totalnoj revouluciji sa strane sovjetskih inžinjera, kao što se to vrlo rado ističe....svaka medalja ima dve strane."

    Onda sam ja hteo reći da je Poljot 3133 Poljotov koliko je i Eta 2824 Etina tj Svočova. Zašto? Zato što je švajcarski horološki konglomerat kupio između ostalog Eternu čija je Eta i bila pa je kasnije Eternu pustio niz vodu jer je u konglomerat Eterna ušla sa sopstvenom proizvodnjom mehanizama a iz njega izašla kao firma koja ne samo da više nije proizvođač mehanizama nego je za opstanak na tržištu proizvodila satove za druge brendove. Dakle, ako je Svočova Eta kupljena od Eterne tzv. in-house proizvodnja zašto Poljotov 3133 mehanizam nije "in-house" iako su mašine kupljene od Valjouxa. To sam hteo da kažem.

    Što se Volmaxa tiče. Tačno ugrađuju i neke ruske mehanizme, pored dosta mehanizama koji nisu ruski ali nije to bitno. Meni je bitno šta su uradili od brenda Aviator.
    Ovde je valjda bila politika, daj da brže bolje izguglamo još neki avion, pa makar i američki, kome još ništa nije posvećeno pa da brže bolje proizvedemo sat npr. a la Bell & Ross sa nekim mehanizmom (japanski, švajcarski,kvarcni daj šta daš).
    Pročešljajete malo ovaj sajt. Koliko znam brend Aviator je kupio Volmax. Pa neka svako za sebe izvede zaključak. Treba dosta mašte pa ovo dovesti u vezu sa Poljotovim brendom Aviator.
    Overview | АVIATOR

    Ovo što ste videli na sajtu nema veze sa ruskom niti sovjetskom horologijom. Većini ovo nije bitno. Prosečan ljubitelj satova ili potrošač koji želi da kupi solidan, možda čak i sasvim kvalitetan, sat samo napred. Meni to nije dovoljno i volim da vidim smisao u nečemu a ne rabljenje nečijeg imena.
    Još jedan slučaj rabljenja sovjetske istorije, dostignuća itd. Zavtra satovi
    Poslednja ispravka: skydrummer (28.10.2017. u 17:19)
    gogmajster likes this.

  6. #86
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.048
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

    Jure žao mi je što si imao negativno iskustvo.
    S druge strane treba mnogo više da se neko nazove prevarantom i da se kaže da radi svinjarije što uzgred budi rečeno nije rečnik primeren ovom forumu i to Milan zna.
    Cenu sata ne bih komentarisao jer bi se onda moglo govoriti o sveopštem rastu cena satova pri čemu cene satova nekih brendova rastu van svake pameti, mereno hiljadama evra.

  7. #87
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.912
    Lajkovi
    13197
    Reputacioni uticaj
    402

    Određen forumom Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

    Skydrummer,
    Više-manje se slažem sa obrazloženjem i naravno, da znam, da Poljot nije nastao iz ETE. Mislio sam, na kalibar 3133 za kojeg sam već napisao, da je tu još i Venus.
    Ovo sa ETOM - suština je u tome, da se svakako radi o izvornom proizvođaču napomenutog mehanizma. Cockta je Cockta bez obzira, da li je pod njim podpisana Jugcockta, Slovin, Slovenijavino, Droga Kolinska ili danas Atlantic Grupa.
    Što se tiče Aviatora - potpuno se slažem sa napisanim. Ja sam imao u mislima pomenuti mehanizam, koji su nabavljali od Maktima.

    I meni je žao za slabo iskustvo, koje je imao Jure 17. Ja sam od gore pomenutog prodavca kupio 4 sata (Vostok i 3 Poljota hronogfrafa) i vidi čuda: sve radi besprekorno.

  8. #88
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.048
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

    Mislim da se nas dvojica više slažemo oko ove teme nego što se ne slažemo.

  9. #89
    Stariji član
    Član od
    8.5.2017.
    Poruke
    1.912
    Lajkovi
    13197
    Reputacioni uticaj
    402

    Određen forumom Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

    Tačno je. I ono što je najbitnije - poštovanje do teme. A ono donosi velike emocije a velike emocije često vode u nesporazume. Naravno, da nisam hteo, da se poredim sa tobom u vezi ruskog časovničarstva, jer tu sam u usporedbi sa tobom još uvek u obdaništu. (i ne samo što se tiče ex SSSR). Nego sam bio neprrijatno iznenađen sa izrazito negativnim odnosom, kojeg sam nazvao pljuvanjem a kada si mi objasnio, da si imao u mislima Aviator - tada mi je bilo sve jasno.

  10. #90
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.048
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: Sturmanskie Chronograph - Poljot 3133

    Sve je ok. Nisi u obdaništu, ne volim ja tu vrstu razdvajanja. Ne bih više pisao na ovu temu u ovoj temi.

Strana 9 od 10 PrvaPrva ... 5678910 PoslednjaPoslednja

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •