Ma bolji je... iz jednog jedinog razloga, a to je što imaš priliku da nosiš sat na ručno navijanje sa centralnom sekundarom što se ne viđa često, a pogotovo ne kod pilotskih satova gde je većina bazirana na Unitas mehanizmima.
Unitas je zaista odličan mehanizam, ali je problem ukoliko se želi sat na ručno navijanje sa Unitas mehanizmom i centralnom sekundarom jer isti mora da se modifikuje čime cena sata drastično raste tako da je 2801 ok alternativa. Jedino što bih mogao da zamerim 2801 mehanizmu jeste 28800 bph... jednostavno, Unitas sa 18000 ili 21600 vibracija po satu zvuči daleko lepše.
Sam odgovor na pitanje dal je ETA 2801 bolja od ETA 2824 mehanizma je u suštini dao vladas u drugoj temi...
http://www.svetsatova.com/forum/show...ll=1#post14470
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Mislim da je Stowa skorije izdala ograničenu seriju satova sa ETA 2801 mehanizmima za Tajvansko tržište, kojima je cena bila, ako se ne varam, ~550€. Tako da pretpostavljam da je to približna cena za pilotski sat sa tim mehanizmom.
Znam da je rađen model za Aziju i da je bila limitirana serija od 70 primeraka, ali ne znam po kojoj ceni se prodavao tako da ne mogu ništa da kažem po tom pitanju. Ono što znam je da se te limitirane Stowe sa 2801 mehanizmom tu i tamo pojave na prodaju sa cenama od $800-$1100, polovne.
Lično bih voleo da Laco bude jeftiniji, al mislim da se to neće desiti al da će se i bez obzira na to satovi sasvim lepo prodavati.
btw
Još jedan info, plava boja kazaljki neće biti rezultat termičke obrade već će iste biti tretirane plavom bojom.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Ako su bili, a jesu medju prvih pet proizvodjaca koji su pravili B-urh satove cena nije previsoka. Indenticni sarm tih satova osim njihove velicine je ostao isti, cena po meni nije toliko previsoka jer se ovde ne kupuje samo mehanizam sata vec deo istorije koji sat nosi!
Bookmarks sajtovi