Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 25

Hybrid View

Novi član
    Član od
    30.7.2010.
    Lajkovi
    1
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Seiko,Citizen,ili neki treci...

Angel, ma nije to tacno. Sat se navija jako brzo, nije potrebno da mases rukom celi dan da se sat navije. Ono sto jeste vazno je da se sat nosi. Naravno da ce se brze naviti ako covek radi i krece se. Ali i dok se vozi auto i ode do posla covek se krece a sat se navija.

Novi član
    Član od
    12.8.2010.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Kakvo bre odrzavanje 100e,pa za taj novac cu da kupim pristojan Casio na baterije
    Elem,sto se tice tog eco drive-a,lik nema razlog da laze,jer ga prodaje sa tom pricom... Kupljen je u Americi,mozda nije original? Da li postoji nacin da se proveri to kod nas u servisima?

Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    17.9.2009.
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    181

Samo par komentara:
    Citat Vladan984 kaže: Pregled poruke
    ...prijatelj mi kaze da on njegov povremeno puni ispod stone lampe. 4-5h punjenja i moze da mu radi nekih 4 dana u ormaru ...
    Eco drive se jako tesko puni na fluoroscentnim lampama i na novim "stedljivim" sijalicama, tako da je pitanje pod kakvom vrstom svetla je prijatelj punio sat.

Citat UlysseNardin kaže: Pregled poruke
    ... servisiranje jednog automatika kosta oko 100e, to je pola vrednosti ovog sata ...
    Cena servisa dosta zavisi od vrste mehanizma, servisnog intervala itd. tako da 100e nije uvek cena odrzavanja (pogotovo ne za 7s26, ako se mislilo na njega). S druge strane - cini mi se da automatski mehanizam moze da izdrzi mnogo duzi period (uz pravilno odrzavanje/servisiranje) u odnosu na vecinu eco drive mehanizama. Eco drive je odlicna tehnologija ali imaju par mana:
    - uglavnom su to mehanizmi bez sintetickih rubina
    - baterija (akumulator) im traje 5-12 godina, zavisno od tudjih iskustava, a onda i njena zamena kosta i to dosta
    - nakon duzeg perioda (npr. 20 godina) bice tesko naci adekvatan mehanizam, posto ce verovatno morati da se kompletno menja
    No time to lose

Novi član
    Član od
    30.7.2010.
    Lajkovi
    1
    Reputacioni uticaj
    0

Angel, zasto mislis da se automatici ne preporučuju ljudima koji sede, borave pola dana u foteljama ili im je radno mesto za kompjuterom?!

Banned
    Član od
    2.12.2009.
    Lajkovi
    26
    Reputacioni uticaj
    0

VladaS je u pravu!

Eco-Drive kolekcija jeste odlicna ali postoji bojazan kod ovakvih mehanizama. Curenje baterije u mehanizmu je jedan od primera.
    Spominju se automatici i njihov servis, da kod automatika je obavezan servis, ali i kod Eco-Drive kolekcije upravo zbog menjanja baterije koja kosta 70-150 eura.

UlysseNardin, Japanski mehanizmi, satovi jesu jeftiniji od Svajcarskih upravo iz razloga koji potice iz Seikove pa odmah zatim i Citizenove fabrike,
    DOSTUPNI, PRISTUPACNI SATOVI SVAKOG COVEKA!

bdw, imam Seika starog 30-ak godina, bez servisiranja radi sa kasnjenjem nekih sat vremena.
    Citizena koji radi savrseno sa servisima nekih 20 god.

Novi član
    Član od
    12.8.2010.
    Lajkovi
    0
    Reputacioni uticaj
    0

Pretpostavljam da je na jeftinijim modelima eco dive-a taj period servisiranja kraci,recimo oko 5-6 godina. Kao laik,ne vidim prednost takvog mehanizma u odnosu na kvarcni,jer kvarcnom ce baterija da traje 3-4 god i njena zamena bice par stotina dinara?!
    Mozda je ipak,u tom cenovnom rangu,bolje opredeliti se za kvarcni...ili gresim? Pozdrav

Istaknuti član Avatar korisnika tolarbo
    Član od
    11.11.2008.
    Lajkovi
    30323
    Reputacioni uticaj
    85

Pa kao sto su ti rekli, sve ima svojih prednosti i mana. Vaznije je da odaberes sat koji ti se dopada vizuelno, a mehanizmi manje vise svi rade svoj posao sasvim korektno

Član Avatar korisnika Misko81
    Član od
    7.6.2010.
    Lajkovi
    86
    Reputacioni uticaj
    17

Servisiranje standardnih Seiko automatika je ~20-25e. Jednom u 5 godina - zaista ne predstavlja neki trošak.
    Ja bih birao između standardnog kvarcnog i automatika, zbog mogućih komplikacija i cene zamene baterije kod EcoDrive-a.

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

Ne znam da li gresis ili ne i ne bih se upustao u raspravu sta je bolje,kvarvni,automatik ili eco drive..pri tom mislim konkretno na tvoju nedoumicu..,ali ja sam kupio Skyhawk sa eco drive mehanizmom.To o punjenju baterije ispod lampe,stvarno mi je malo cudno,al ajd sad...Kada sam ga dobio iz USA indikator baterije je bio skoro na minimumu (verovatno je stajao u kutiji,pa zbog toga),ali kako sam je otvorio sat je radio normalno i napunio se vrlo brzo.Kako ce raditi zimi,stvarno ne znam,ali videcemo.Ja moj sat ne skidam sa ruke,ni na moru,ni na bazenu,ni kad se tusiram,spavam i jako sam zadovoljan satom.
    A koliko ce trajati baterija videcu,ali i kada bude bila potrebna zamena,svakako cu je zameniti i nastaviti da ga koristim.Pozdrav.

Banned
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    72
    Reputacioni uticaj
    0

Ma naravno Djordje, ja takodje imam nekoliko modela Citizena Eco drive. Uopste ih ne nosim cesto, i stoje u kutiji, ali kada ih stavim na ruku u toku tok dana se napune za dovoljan broj meseci. Imam ih nekoliko godina, nikad nikakav problem. Ali covek veruje drugaru koji puni sat uz pomoc lampe, to stvarno nema potrebe komentarisati.

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Slične teme

1. MALA Pomoc oko izbora SATA SEIKO VS CITIZEN
    By b0le in forum Japanski satovi
    Odgovora: 29
    Poslednja poruka: 3.3.2010., 12:01
  2. Bio neki vasar u subotici, kad tamo...
    By Laslo51 in forum Vesti, objave
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 11.11.2009., 20:44
  3. Koji od ova 2 ili mozda neki treci?
    By cor in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 25.6.2009., 13:28
  4. Seiko - Tissot - Citizen - ... ?
    By uroshBG in forum Koji sat kupiti?
    Odgovora: 27
    Poslednja poruka: 27.3.2009., 1:40
  5. Seiko vs Citizen